Köpeklerin Ateşi Nasıl Ölçülür?

Köpeklerin Ateşi Nasıl Ölçülür?

Evimizde yetiştirdiğimiz köpeğimizin sağlığı hiç tartışmasız bizler için oldukça önemlidir. Hayvanseverler özellikle onların hasta olduğu dönemde oldukça endişeli bir süreç geçirmektedir. Bizler gibi köpeklerin de hastalandığı dönemlerde mevcut vücut ısısı değişerek ateşi yükselebilir. Pek çok köpek sahibi köpeklerin ateşi nasıl ölçülür sorusunu merak etmektedir. Sizler için köpeklerin ateşinin hangi durumlarda olduğunu, nasıl ölçüldüğüne dair bilgiler paylaşacağız.

İçindekiler

    Köpeklerin Ateşi Ne Zaman Ölçülür?

    Köpeklerde ateş yükselmesi durumu bizler için bir hastalık habercisi olabilir. Bu nedenle köpeklerin hangi dönemlerde ateşini ölçmemiz gerektiğini bilmek bize bu süreçte oldukça yardımcı olacaktır.

    Evcil hayvanınızda normalin dışında daha sessiz bir hal ya da aşırı halsizlik gözlemlediğiniz durumlarda bir sıkıntı olduğunu bilmeniz gerekir. Bu tarz durumda köpeğinizin ateşi ölçerek durumu kontrol edebilirsiniz. Pek çok hastalık öncesi ateş bizler için oldukça önemli bir uyarı verse de bazı durumlarda ise hastalıklarda ateş olmayabilir. Köpeğinizin bu tarz durumlarda ateşinin nasıl ölçüleceğine dair bilgi sahibi olmak için uzman veteriner hekimde de destek alabilirsiniz.

    Köpeklerin Ateşi Kaç Olmalıdır?

    İnsanlarda olduğu gibi köpeklerinde vücut ısısı onların mevcut sağlığı ile ilgili bizlere çok sayıda bilgi vermektedir. Yapılan araştırmalar sonucunda köpeklerin vücut ısısının insanlara oranla daha fazla olduğu bilinmektedir.

    Köpekler için olması gereken vücut ısısı 37.9 ile 39.9 derece arasında olmaktadır. Eğer bu ısının üzerinde bir ateş ile karşılaşırsanız köpeğinize sıcak çarptığını, viral bir enfeksiyon kaptığını ya da gribal bir hastalık geçirdiğini düşünebilirsiniz. Bu sıcaklığın altında kaldığı durumlarda ise köpeğinizin soğukta kaldığını ve ısı kaybettiğini söyleyebiliriz. Yetersiz beslenme durumunda da ateşi düşecek ve kan kaybetmesine sebep olacaktır. Aynı zamanda eğer köpeğiniz hamile ise ateşinin belirtmiş olduğumuz değerlerin altında kalabileceğini unutmamalısınız.

    Köpeklerin Ateşi Nasıl Ölçülür?

    Ev içerisinde köpeğinizin ateşini ölçmek pek çok durumda önceden bilgi sahibi olmak ve erken müdahale etmek açısından oldukça önemlidir. Köpeğin ateşini ölçmek için öncelikli olarak uygun ekipmanların evinizde olması büyük önem taşır. Pek çok veteriner hayvan sahiplerine bu süreci detaylı bir şekilde izah etmektedir.

    Henüz ateş ölçmeye dair bilgi sahibi değilseniz yazımız sizlere epey yardımcı olacaktır. Sizler için listelediğimiz adımları takip ederek sağlıklı bir sonuç alabilirsiniz. 

    • Köpeğinizin ateşini ölçmek için ilk olarak uygun bir ateş ölçer aleti edinmeniz gerekir. Genellikle eczanelerde satılan insanlar için de kullanılabilen termometreler tercih edilebilir.
    • *Köpeğin ateşi ölçülürken onu doğru bir şekilde tutmanız oldukça önemlidir. Bu tarz bir durumda tek başına süreçte zorlanırsanız destek almanız gerekebilir. Bir kişi köpeğin baş kısmını sabit  tutarak diğer kişinin kuyruğunu kaldırması ile uygun pozisyon alınmış olur. Köpek bu durumda oturmak isteyebilir bu noktada oyuncaklar ya da ödül mamaları ile dikkatini dağıtmayı deneyebilirsiniz.
    • *Termometrenin uç kısmına çok az bir miktarda vazelin sürerek köpeğinizin rektum bölgesine yerleştirin ve derece ölçene kadar bekleyin. Derece ateş ölçtükten sonra öterek mevcut sıcaklık hakkında ekrandan sizlere bilgi verecektir.

    Eğer bu süreçte köpeğiniz huzursuz ise ve sizin ateşini ölçmenize izin vermiyorsa mulaka uzman veteriner hekimden destek almanız gerekir.

    Pet_Paw 2745 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor