Köpeklerin Dişleri Nasıl Temizlenir?

Köpeklerin Dişleri Nasıl Temizlenir?

Sadece biz insanlarda değil tüm canlılarda ağız sağlığı önemlidir. Köpeklerin dişleri nasıl temizlenir diye merak ediyorsanız köpeğiniz için güzel bir adım atıyorsunuz demektir. Çok geç kalmadan, köpeğinizde diş kayıplarına rastlamadan köpeğinizin ağız sağlığını koruyacak önemler almalısınız. Alışkanlıklar başta zor kazanılsa da kolay uygulanırlar.

İçindekiler

    Köpeklerin Dişleri Nasıl Temizlenir?

    Köpeğinizin açlığını, susuzluğunu gidermek, barınak sağlamak, sıcak tutmak yani ona hak ettiği yaşam şartlarını sağlamak sizin sorumluluğunuzdur. Köpeklere karşı olan görevlerimiz arasındaki en önemli olan başlık sağlıktır. Köpek sağlığı dendiğinde de ağız ve diş sağlığından bahsetmemek olmazdı. Köpeklerin dişleri nasıl temizlenir bilmiyorsanız köpeğiniz risk altındadır demektir.

    Köpekler yaşadıkları diş hastalıkları nedeniyle hayal bile edemeyeceğiniz çok daha büyük sorunlarla baş başa kalabilirler. Durum öylesine ileriye gidebilir ki geç teşhis sonunda geriye dönüş olmayabilir. Bu nedenler köpeğiniz ağzını temiz tutmalısınız. Köpeklerin dişleri fırçalama ile temizlenir. Biz insanlarla çok benzer olacak şekilde köpeklerin ağız temizliklerini sağlayabilirsiniz. Köpeklerin kaç dişi vardır sorusuna yanıt bularak kaç diş temizleyeceğinizi anlayabilirsiniz.

    Köpeklerde Diş Fırçalama

    Başka birinin ayakkabı bağcığını bağlamak ile kendi bağcığınızı bağlamak benzer şeyler değildir. Daha önce deneyimlemiş olanlar anlayacaktır ki kendi dişlerinizi fırçalamayı çok uzun süredir bilseniz de köpeklerin diş fırçalaması için size ihtiyacı olacaktır. Bu ihtiyacı gidermek için alışkanlıklarınıza güvenmek yerine nasıl yapacağınızı öğrenmeyi tercih etmelisiniz. Köpeklerde diş fırçalamanın ipuçları;

    • Diş etlerine zarar vermemeye dikkat etmelisiniz,
    • Doğrusal veya yatay değil dairesel hareketler yapmalısınız,
    • En son olarak dikey fırçalama yapın,
    • Ağızda tortu, plak kalıp kalmadığını kontrol edin.

    Köpeğinizin dişlerini belirttiğimiz maddelere uyarak yaptığınız ve düzenli olarak sürdürdüğünüz sürece ağız sağlığı konusunda bir sorun yaşamamak için büyük bir adım atmış olursunuz. Köpeklerin her gün veya günde üç kere diş fırçalamaya ihtiyacı yoktur ancak mümkün olduğu kadar ağız sağlıklarına dikkat edilmelidir.

    Köpeklerin Dişleri Ne Sıklıkla Fırçalanır?

    Köpekler için günde bir kez diş fırçalamanın çok makul olmadığını söylemiştik. Aslında her gün fırçalanan dişler köpekler için bir sorun yaratmamaktadır ancak hem köpek hem de sahibi yorulacağı için süreyi biraz daha geniş tutabilirsiniz. Köpeklerin dişlerini mümkün olduğu her gün fırçalamalısınız. Eğer köpeğiniz bu durumdan çok memnun değilse ortalama bir süreyi kendinize göre ayarlamalısınız.

    En azından haftada bir kere köpeklerin dişlerini fırçalamanızı tavsiye ediyoruz. Aksi takdirde oluşacak plaklar ve köpeklerin dişlerinde sarılıkları veteriner hekim gözetimi olmadan atlatmak mümkün olmayacaktır. Köpeğinizin sağlıklı diş etlerine sahip olması için biraz zaman harcamanız gerekecek. Köpeklerin dişleri ilgi ve sevgiyle temizlenir, tabi diş fırçası aracılığıyla…

    Pet_Paw 306 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor