Köpeklerin Dişleri Ne Zaman Dökülür?

Köpeklerin Dişleri Ne Zaman Dökülür?

Köpeklerin dişleri ne zaman dökülür diye merak ediyorsanız yavru köpeklerle yeteri kadar vakit geçirmişsiniz demektir. Köpeklerin hayatında önemli bir rol oynayan diş dökülmesi konu hakkında bilgi sahibi olmayan insanları korkutabilir. Ancak köpeklerde diş düşmesi hakkında doğru bilginiz olduğunda fazla endişelenmeden sorunu çözebilir, köpeğinize yardım edebilirsiniz.

İçindekiler

    Köpeklerin Dişleri Ne Zaman Dökülür?

    Yavru köpeklerin dişleri ne zaman çıkar sorusuna yaşayarak yanıt bulduktan sonra süt dişlerin dökülmesini beklemek gerekmektedir. Köpeğinizin büyüme sürecinde karşılaşacağı en önemli olaylardan birisi süt dişlerinin döküleceği dönem ve bu dönemi karşılarken ki yaşayacaklarıdır. Köpeklerin dişleri ne zaman dökülür diye merak ediyorsanız aradığınız yanıtı ortalama olarak bulacaksınız.

    Köpeklerin dişlerinin dökülmesinden bahsederken süt dişleri ele alıyorsak cevabımız net olacaktır. Köpeklerin dişleri 4-5 aylıkken düşecektir ve süt dişlerinin dökülmesinin ardından kalıcı dişler yerlerini doldurmak için gelişmeye başlarlar. Köpeklerin dişlerinin düşmesinden korkmamalı, durumu iyi okumalı ve gerektiğinde doğru müdahale etmelisiniz. Köpeklerin diş sağlığı sandığınızdan çok daha önemlidir.

    Köpeklerin Dişleri Neden Dökülür?

    Canlıların diş kaybı yaşamalarının çok farklı nedenleri olabilir. Bu nedenlerin bazılarına karşı durmak mümkün değilken bazılarını engelleyebilirsiniz. Köpekler de biz insanlarda olduğu gibi belli başlı nedenlerle diş dökülmesini yaşamaktadırlar. Dilerseniz köpeklerin dişleri neden dökülür bir bakalım;

    • Darbe,
    • Yaşlılık,
    • Diş Değişimi,
    • Bakımsızlık,

    Darbe

    Dışarıdan gelen darbeler yüzünden diş kaybı yaşanması mümkündür. Biz insanların da yakından bildiği gibi köpekler darbe ile yetişkin dişlerini kaybederlerse bu dişlerin tekrar çıkması mümkün değildir. Köpeğinizin çarpma, şiddet gibi nedenlerle diş kaybına uğraması durumunda onların yanında olmanın tek yolu profesyonel destek almaktır.

    Yaşlılık

    Yine canlıların büyük bir bölümünde ortak olduğu gibi köpekler aşırı yaşlandıklarında, köpek ömrünün sonuna yaklaşıldığında dişler dökülmeye başlayabilir. Böyle bir durumun karşısında durmak değildir çünkü zamanla savaşmak ne bizlerin ne de köpeklerin elinde olan bir seçenek değildir.

    Diş Değişimi

    Köpeklerde süt dişlerin yerine gelecek olan olgunluk dişlerinin ağızdaki yerlerini almaları için süt dişlerinin dökülmesi gerekmektedir. Köpeklerde sağlıklı diş değişiminin sağlanması için süt dişlerinin dökülmesi gerekmektedir. Süt dişleri döküldüğünde değil aksine dökülmediğinde endişelenmelisiniz.

    Bakımsızlık

    Vücudumuzdaki birçok sağlık sorunu ile doğrudan alakası olan dişlerimizi sağlıklı tutmanın en kolay yolu bakımdır. Bakımsız dişlerin ömründen çok daha kısa bir süre içerisinde ağzımızı terk edebileceğini unutmamalı ve buna göre hareket etmeliyiz. Köpekler için de diş bakımı aynı düzeyde önemlidir.

    Köpeklerde Diş Dökülmesi Belirtileri

    Köpeğinizin diş dökme aşamasında olup olmadığını anlamak köpeğin sağlıklı olup olmadığını anlamanın en temel taşları arasındadır. Köpeklerin ne zaman dişlerini dökmesi gerektiğini süt dişler üzerinden öğrendikten sonra köpeklerde diş dökülmesi belirtilerini dikkatli inceleyip köpeğinizi izlemelisiniz. Köpeklerde diş dökülmesi belirtileri;

    • Dişin sallanması,
    • Kavramada zorluk,
    • Isıramama,
    • İştahsızlık,
    • Baş ağrısı diş dökülme belirtisi olarak görülmektedir.

    Pet_Paw 582 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor