Köpeklerin Göz Rengi Ne Zaman Belli Olur?

Köpeklerin Göz Rengi Ne Zaman Belli Olur?

Yeni doğan köpeklerle zaman geçiren insanlar köpeklerin göz rengi ne zaman belli olur sorusuna yanıt arıyorlar. Aslında bir köpek sahibi için göz renginin doğrudan önemi yoktur ancak köpeğinizin göz rengini öğrenmek istemenizden daha doğal bir şey de olamaz. Köpeklerin göz rengi ne zaman belli olur?

İçindekiler

    Köpeklerin Göz Rengi Ne Zaman Belli Olur?

    Köpekler dünyaya gözleri kapalı olarak gelen canlılar arasında oldukları için gözleri ve göz renkleri konusunda ciddi merak uyandırmaktadırlar. Yeni doğan yavru bir köpek ile ilgilenirken köpeğin göz rengini öğrenmek isteyebilirsiniz. Peki, köpeğinizin göz rengini öğrenmek için ne kadar beklemeniz gerekecek, köpeklerin göz rengi ne zaman belli olur?

    Gözlerin rengini öğrenmek için ciddi anlamda beklemeniz gerekeceğini söyleyebiliriz. Neredeyse her köpek cinsi yeni doğduğunda gri, siyah renkte gözlere sahip gibi görünürler ancak bunun nedeni gözlerdeki perdedir. Perdenin kalkmasıyla gözün asıl rengi ortaya çıkar. Köpeklerin göz rengi 9-12 hafta arasında belli olur. Renk her zaman kalıcı olmayabilir.

    Köpeklerin Göz Rengi Değişir Mi?

    Evet, yanlış okumadınız. Köpeklerin göz rengi her zaman ilk belli olduğu gibi kalmayabilir. Eğer ortam şartları yeterliyse ve köpeğinizin cinsi göz renginin değişmesine neden oluyorsa köpeğinizin göz rengi köpek büyüdükçe değişecektir. Köpeklerin göz rengi 16 haftalık olduğu dönemlerde değişebilir ve böylece kalıcı renge geçiş sağlanır.

    Bu sürecin tek seferlik olduğunu aklınızdan çıkartmamalısınız. Köpeklerin gözleri sadece yavruyken kalıcı renge geçiş için değişmektedir. Ekstra durumlarda köpeğinizin profesyonel destek almasını sağlamalı, veteriner hekim bilgisine danışmalısınız. Köpeklerde göz rengi kalıtsal olarak taşınabilir ve geçiş sağlanabilir. Köpekler ve gözleri hakkında şimdilik söyleyeceklerimiz bunlar.

    Pet_Paw 2769 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor