Köpeklerin Isırma Huyu Ne Zaman Geçer?

Köpeklerin Isırma Huyu Ne Zaman Geçer?

Köpekler buldukları her şeyi kemirmeyi çok severler bazen oyun amaçlı da olsa sert bir şekilde sahiplerini ısırabilirler. Bazı köpekler ise tamamen bilinçsiz bir şekilde ısırılırlar. Bu nedenle köpeklerin ısırma huyu ne zaman geçer sorusu son dönemde oldukça popüler olmuştur. Bu yazımızda bu konu hakkındaki tüm detayları bulabilirsiniz.

İçindekiler

    Köpeklerin Isırma Huyu Ne Zaman Geçer?

    Köpeklerde ısırma sorunu genelde yavruyken sıklıkla karşılaşılmaktadır. Yavru köpek bilinçli olmadan sahiplerini ısıra bilirler. Bu gibi huyların geçmesi aslında bilinenin aksine oldukça kolaydır. Son dönemde köpeklerin ısırma huyu ne zaman geçer sorusu sıklıkla araştırılmakta olan konular arasında yer almaktadır. Bakalım bu sevimli dostlarımızın ısırma huyları ne zaman ve nasıl geçer?

    Eğer sizde bir yavru köpek sahibiyseniz ve yavru köpek yerine kurt yavrusu aldığınızı düşünmeye başladıysanız, bu endişenizi kenara bırakın. Yavru köpeklerde ısırma huyu zaman içerisinde giderek azalmaktadır. Bazen bu huy yavru köpekten erişkin köpekliğe kadar devam da edebilir ve aslında bilinçsiz şekilde size zarar verebilirler. Bu gibi durumların önüne geçmek için aslında yapılacak birçok basit çözüm bulunmaktadır.

    Öncelikle belirtmem gerekir ki yavru olan köpeğinizin sizi ısırması veya etraftaki nesneleri ısırması tamamen normal bir davranıştır. Bu davranış onların büyüme süreçlerinde olan bir şeydir, bu huy sürekli olarak tekrar etmez ve zamanla geçmekledir. Yavru köpeklerin dişleri yeni oluşmaya ve büyümeye başladığı için kaşınır ve çiğneyecek bir nesneye ihtiyaç duyarlar. Aslında bu nedenle çevresini ısırırlar. Dediğim gibi bu huy köpek olgunlaşmaya ve dişleri oluştuktan sonra son bulur. Köpeklerin ısırma huyu ne zaman geçer sorusunun cevabı böylelikle bu şekilde olmaktadır.

    Köpeklerin Isırmaması İçin Ne Yapılır?

    Eğer köpeğiniz ısırıyorsa ve bu durum artık kontrolden çıktıysa aslında yapacağınız çok basit çözüm yolları vardır. Çözümü sunmadan önce aslında köpeklerin özellikle yavru köpeklerin neden ısırdığını bilmekte fayda var. Yavru köpekler gelişim çağındayken dişleri daha yeni yeni çıkmaya ve büyümeye başlar. Bu nedenle dişleri kaşınan yavru köpek etrafındaki nesnelere ya da kişileri ısırma eğiliminde olur. Bu süreç köpek erişkinliğe ulaştığında genelde son bulmaktadır.

    Sizlere şimdi bu ısırma sürecini daha sağlıklı atlatmanız için çözümleri söyleyeceğim. İlk olarak köpeğinizin dişleri için dişlerini kaşıyabilecekleri oyuncak alabilirsiniz. Bu en temel ve en kesin çözümlerden biridir. Bu sayede köpek o oyuncakla ilgilenecek ve etrafını daha rahat bırakacaktır. Köpeklerin tek alışkanlıkları da ısırmak değildir, köpekler neden nesneleri gömer adlı içeriğimizi okumak isteyebilirsiniz.

    Pet_Paw 383 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor