Köpeklerin Isırması Nasıl Engellenir?

Köpeklerin Isırması Nasıl Engellenir?

Köpeklerle yaşamanın bazı zorlukları olduğunu biliyoruz. En önemli sorunlardan birisi de köpeklerin ısırması nasıl engellenir sorusuna yanıt vermenin zorluğudur. Köpeklerimiz ister istemez bazı durumlarda gerek bizleri gerek nesneleri ısırmak konusunda istekli olabilirler. Peki, bu isteği nasıl engelleyebiliriz?

İçindekiler

    Köpeklerin Isırması Nasıl Engellenir?

    Köpeğinizin bir şeyleri ısırmaya meyilli olmasını anlıyorsunuzdur. Fakat bu meyil olması gerektiğinden çok daha fazlaysa bazı sorunlarla boğuşuyor olabilirsiniz. Köpeklerin ısırması nasıl engellenir konusunda ciddi ve kesin çözümlerin olmadığını üzülerek söyleyebiliriz. Köpeğinizin ısırmaya olan alışkanlığı kolay kolay ortadan kaldırabilecek bir süreç değildir.

    Köpeğinizin her yerinizi ısırmasından kurtulmanın temeldeki tek çözümü köpeklerde ısırmama eğitimini doğru zamanda ve doğru yerde vermek, köpeği en ideal şekilde eğitmektir. Eğer köpeğinizi eğitmek konusunda geç kaldıysanız veya istediğiniz kalitede bir eğitim veremediyseniz köpeklerin sahiplerini ısırması nasıl engellenir için hazırladığımız yanıtlara bakabilirsiniz.

    Köpeklerin Sahiplerini Isırması Nasıl Engellenir?

    Köpeğiniz tarafından ısırılmaktan yorulduysanız ısırılma durumlarında köpeğinize verdiğiniz tepkileri gözden geçirmelisiniz. Köpekler sahiplerini ısırdıklarında köpek sahipleri ister istemez seslerini yükseltir veya aşırı tepkiler verebilirler. Böyle durumlarda köpek olumlu bir hareket yaptığını düşünebilir. Köpeğiniz tarafından ısırıldığınızda ani reaksiyonlar vermemeli, süreci daha oturaklı idare etmelisiniz.

    Köpekler sahipleri zevk için ısırmazlar. Eğer köpeğiniz tarafından ısırılıyorsanız büyük ihtimalle köpeğiniz sizden bir şeyler istiyor demektir. Köpeğiniz sizi ısırarak dışarıya çıkmasını istediğinde köpeğinize istediğini vermemeli. Isırma süreci bittikten sonra istediğini yerine getirmelisiniz. Isırma sırasında köpeğin isteklerini yerine getirirseniz köpek bunu ödül olarak algılar ve bir şeyler istediğinde ısırmaya devam eder.

    Köpeklerin Nesneleri Isırması Nasıl Engellenir?

    Köpeğiniz sizi değil de doğrudan evinizdeki nesneleri ısırıyorsa işler biraz daha karışık yaşanıyor demektir. Köpeklerin nesneleri ısırmak için çok ciddi nedenleri vardır ve bunları kolay kolay engelleyemezsiniz. Köpekler diş çıkartma dönemlerinde dişlerini kaşımak için veya size küstüklerinde, depresyona girdiklerinde size zarar vermek için nesneleri ısırabilirler.

    Köpeklerin böyle bir sürece dahil olmaması için yapabileceğiniz pek hamle yoktur. Köpeğiniz gerçekten size karşı olan duygularından dolayı ısırma eğilimi gösteriyorsa patili dostunuzla daha iyi geçinmeli ve küsmesini engellemelisiniz. Başka nedenlerle nesnelerin ısırıldığını düşünüyorsanız bazı spreyler kullanarak köpeklerin nesneleri ısırmasını engelleyebilirsiniz.

    Pet_Paw 463 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor