Köpeklerin Kaç Kemiği Vardır?

Köpeklerin Kaç Kemiği Vardır?

Son dönemin en popüler konularından biride köpeklerin kaç kemiği vardır konusudur. İnsanlar tarafından oldukça merak edilen bu soru sürekli araştırılmaktadır. Sizler için bugünkü yazımızda, bu merak edilen konu hakkındaki tüm detayları yazmış bulunmaktayım. Gelin birlikte köpeklerdeki kemik sayısına bakalım.

İçindekiler

    Köpeklerin Kaç Kemiği Vardır?

    Köpeklerin kaç kemiği vardır sorusu son dönemin en popüler konularından biridir. Kemikler vücut için gerekli olan besin maddelerinden, vitaminlerden ve minerallerden oluşmaktadır. Her köpek türünün kendine göre bir kemik yapısı vardır. Bu kemik yapıları değişim gösterse de sahip oldukları kemik sayıları pek değişim göstermemektedir. Köpeklerdeki kemikler pek çok şeye yarar sağlar. Hareketi sağlar, organları korur ve diğer hayati tüm fonksiyonları sağlamaktadır.

    Köpeklerin kaç kemiği vardır diye bakacak olursak, genel olarak 319 kemiğe sahiptirler. Bu durum kemiklerin genetik olarak eksik olmasına veya tıbbi amaç için çıkarılıp çıkarılmamasına bağlı olarak da değişim gösterebilmektedir. Köpeğinizin kemik sayısı büyüklüğü veya uzunluğu ile alakalı değildir. Bu nedenle kemik sayıları genel olarak aynı kabul edilir. Bu nedenle köpeklerde bacak kırığı ne kadar sürede iyileşir sorusuna da köpek cinslerine göre yanıt vermiştik.

    Nasıl organlar hayati önem taşıyor ise, kemiklerde hayati önem taşımaktadır. Bu nedenle güçlendirici besinler köpeğinizin sağlığı ve yaşam kalitesi açısından oldukça önem taşır. Bunların yanı sıra köpeğinizin sağlığından endişe duyuyorsanız veya köpeğinizin acı çektiğini düşünüyorsanız derhal bir profesyonel hekime başvurmanız gerekmektedir. Bazen fark etmeden yaramaz köpeklerimiz oradan oraya atlarken bir yerlerine incitebiliyorlar. Bu gibi durumlara dikkat etmemiz gerekmektedir.

    Eksik Kemiği Olan Köpek Nasıl Tedavi Edilir?

    Köpeklerde birçok kemik sistemi bulunmaktadır ve bu kemik sistemlerinin hepsi hayati önem taşır. Köpeklerde bazen yapay olarak yani tıbbi bir amaçla kemikler çıkarılmaktadır. Bunun sebebi köpeğinizin ciddi ölçüde acı çekmesi ve o çıkarılan kemiğin işlevini kaybedip sadece zarar vermesinden kaynaklı olmaktadır. Bunun yanı sıra köpeklerde genetik bozukluk olarak da kemik eksikliği olabilir.

    Köpeğinizde herhangi bir kemiğin eksik olup olmadığı anlamak için veteriner hekime başvurmanız gerekmektedir. Eğer sevimli can dostunuzda böyle bir sorun varsa veteriner hekimin kendi tedavi yöntemleri vardır. Bu tedavi yöntemlerinden en yaygın olanı da eksik kemik yerine, yapay ama aynı işlevi gören kemiğin yerleştirilmesidir. Fakat bu tedavi köpeğin ihtiyacına göre değişim gösterir.

    Pet_Paw 715 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor