Köpeklerin Kaç Tane Aşısı Var?

Köpeklerin Kaç Tane Aşısı Var?

Köpekler çok hassas hayvanlardır ve belirli aşıları olmaları sağlıkları açısından çok önem taşımaktadır. Bu nedenle köpek sahipleri, köpeklerin kaç tane aşısı var sorusunu sürekli araştırmaktadır. Bir köpek sahiplendikten sonra onlarla ilgili her şeyi öğrenmek isteriz. Birlikte bu sevimli dostlarımızın kaç aşısı olduğuna bakalım.

İçindekiler

    Köpeklerin Kaç Tane Aşısı Var?

    Köpeklerin olduğu aşılar, sevimli dostlarımızı birçok tehlikeli hastalıklara karşı koruma sağlar. Aşılar birçok tehlikeli virüslere karşı en sağlam koruma biçimidir. Yeni doğan yavru köpeklerin bağışıklıkları, erişkin köpeklere oranla daha düşüktür. Bu sebeple kesinlikle koruyucu aşı olmaları gerekmektedir. Peki, köpeklerin kaç tane aşısı var?

    En başta şunu belirtmem gerekir ki aşıları yaptırmadan hemen önce mutlaka köpeğinize muayene yaptırmanız gerekmektedir. Köpeklerin kaç tane aşısı var diye bakacak olursak, dostlarımızın kesinlikle olması gereken 4 adet temel aşı vardır. Bu aşıları yaptırmak köpeğinizin sağlığı açısından oldukça önem taşımaktadır. Bu 4 temel aşı haricinde, yapılması gereken 5 yan aşı da bulunmaktadır. Yani köpekler toplamda 9 adet aşı olması gerekmektedir. Köpeklerinde diğer tüm hayvanlar gibi aşı takvimleri vardır ve bu takvimlere uyarak aşılarının yaptırılması daha sağlıklı olacaktır.

    Eğer köpeğinizin sizinle uzun ve sağlıklı bir şekilde yaşamasını istiyorsanız. Yukarıda bahsettiğim aşı takvimlerini dikkatlice takip etmeniz ve sevimli dostlarımızı ihmal etmemeniz gerekir. Aşılar köpeğinize bağışıklık kazandırır ve birçok hastalığı zarar almadan daha kolay atlatmalarını sağlar. Köpek aşı takvimi ve fiyatları adlı içeriğimizde tüm aşılara yer vermiştik.

    Köpeklere Hangi Aşılar Yaptırılır?

    Yeni bir köpek sahibiyseniz, köpeğiniz için güzel ve sağlıklı bir yaşam sunmak istersiniz. Bu sevimli dostlarımızın daha uzun yaşam süreleri olması için 9 temel aşı yaptırılması gerekmektedir. Bu aşılar sayesinde köpeğiniz tehlikeli hastalıklara karşı bağışıklık kazanmış olacaktır. Köpeklere hangi aşılar yaptırılır aslında çok net bir konudur. Dostlarımıza hangi aşılar yaptırılır diye bakacak olursak bunların isimlerini sizler için vermiş bulunmaktayım.

    • İç ve dış parazit aşısı
    • Karma aşı
    • Karma aşı 2.doz
    • Bordotella bronchiseptica aşısı
    • İç parazit tekrar
    • Bronşin-KC aşısı
    • Karma 3.doz
    • Kuduz Aşısı
    • Lyme Aşısı

    Yukarıda ismi geçen aşılar, temel ve mutlaka yavru köpeklerin olması gereken aşılardır. Can dostlarımıza iyi ve sağlıklı bir yaşam sunmak sizlerin elindedir. Bu sevimli dostlarımızı ihmal edip unutmayalım.

    Pet_Paw 371 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor