Köpeklerin Memesi Ne Zaman Çıkar?

Köpeklerin Memesi Ne Zaman Çıkar?

Hamile bir köpeğiniz varsa, köpeklerin memesi ne zaman çıkar diye merak ediyor olmalısınız. Bu merakınızı giderecek bilgileri bu yazımızda bulabilirsiniz. Köpeklerde meme oldukça önemli bir organdır. Özellikle dişi köpek sahibiyseniz, yeni doğum yapmış köpek için memenin önemini bilirsiniz. Birlikte köpeğinizin memesi ne zaman çıkar ve hamile köpeğimin memesi hala çıkmadı gibi sorularınıza yanıt bulalım.

İçindekiler

    Köpeklerin memesi ne zaman çıkar?

    Köpeklerde meme konusu aslında oldukça hassas bir konudur. Aslında dişi köpekte de erkek köpekte de meme bulunmaktadır. Sadece bu memelerin işlevleri değişiklik göstermektedir. Dişi köpeklerde doğuma yakın meme bezleri adı verilen ve doğacak yavruyu emzirmesine yardımcı olan bezler oluşur.

    Erkek köpeklerde ise bu durum biraz daha değişiktir erkek köpeklerin memesi sadece bir organdır ve yavruyu emzirebilecek işleve sahip değildir. Eğer köpeğiniz gebe ise hamile köpeklerin memesi ne zaman çıkar diye merak ediyorsanız yazımızı okumaya devam edin.

    Köpeklerin memesi ne zaman çıkar diye bakacak olursak aslında bunun cevabı farklılık göstermektedir. Köpek belirli olgunluğa eriştiğinde memeleri oluşmaktadır. Fakat dişilerde memeler gebelikle birlikte daha belirgin hal alırken, erkek köpeklerde ise yaşamları boyunca aynı kalmaktadır. Hamile dişi köpeklerde, gebeliğin son üç haftasında memeleri gelişir ve belirgin bir şekilde şişmeye başlar. Bu şekilde doğan yavruları emzirebilecek hale gelmektedir.

    Köpeklerin bilinen tüm türlerinde meme vardır ve köpek 1 yaşına geldiğinde ortaya çıkmaktadır. Yukarıda bahsettiğim gibi bir durum sadece dişi köpeklerin gebeliğinin son haftalarında daha belirgin bir hal alır. Doğumdan sonra yeni doğan yavru köpeği emzirebilecek büyüklüğe ve işleve gelmektedir. Zamanla meme eski haline döner.

    Hamile köpeğimin memesi hala çıkmadı?

    Gebe bir köpeğe sahipseniz ve köpeğinizin memesi hala çıkmadıysa telaşınızı bir kenara bırakın. Köpeklerde gebelik süreci 2 aydır ve 56 ile 60 gün sürmektedir. Gebeliğin başlarında köpeklerin memesi eski formunda olurken doğumun yaklaşması ile birlikte meme bezleri geliştiği için daha belirgin bir hale gelmektedir.

    Köpeğinizin hamileliğinin ortalama olarak son 3 haftasında, memesi daha belirgin bir hal alacaktır. Bunun yanı sıra hala memesi çıkmadıysa uzman bir hekimle görüşmeniz sevimli dostumuz ve yavru için daha sağlıklı olacaktır. Köpeklerin hamilelik süresi boyunca memelerin çıkmaması veteriner hekimlerce incelenmesi gereken bir durumdur.

    Pet_Paw 554 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor