Köpeklerin Patisi Nasıl Temizlenir?

Köpeklerin Patisi Nasıl Temizlenir?

Köpeklerin pati temizliği her zaman önemli bir konu olmuştur ancak son yıllarda yaşadığımız karantina ve temizlik farklılıkları köpeklerin patileri neyle temizlenir sorusunun sorulma sıklığını arttırdı. Köpeklerimizin sağlığı ve temizliği için önemli olan pati sağlığına daha yakından bakalım.

İçindekiler

    Köpeklerin Patisi Nasıl Temizlenir?

    Köpeklerin patisi nasıl temizlenir sorusuna yanıt arayan köpek sahiplerinin büyük bir çoğunluğu köpeklerle yaşamaya yeni başlamış köpek severlerdir. Köpeklerle uzun süreler birlikte yaşamış insanlar pati temizliği aşamasını çok önceden atlamış oluyorlar. Köpeklerin patisini temizlemek sanıldığından biraz daha karışık olabilir. Adımları takip ederek köpeğinizin patisini temizleyebilirsiniz.

    • Köpeğinizin patisinde yabancı madde var mı diye kontrol edin.
    • Pati etrafındaki tüyleri tarayın.
    • Tırnak içerisinde ve etrafındaki maddelerden kurtulun.
    • Patiyi uygun şampuanla ve ürünle temizleyin.
    • Tırnak kesimini gerçekleştirin.

    Köpeklerin Patileri Neyle Temizlenir?

    Köpek sahiplerinin kendi çözümlerini üretmeleri gereken birçok farklı konu vardır. Köpeklerini için yapmaları gereken, üstlenmeleri gereken sorumlulukların tamamını daha önce deneyimlemedikleri için yaratıcılıklarını kullanan köpek severler her konuda isabetli olamıyor. Şimdiye kadar hangi yolla köpeğinizin patilerini temizlemiş olursanız olun doğrusunu öğrenmek işinize yarayacaktır. Köpeklerin patileri ilgiyi ve dikkati sonuna kadar hak ediyorlar.

    Islak bez olarak bilinen alkollü bezler, ıslak mendiller kullanılarak köpeklerin patileri temizlenmektedir. Günümüzde birçok köpek sahibi en basit çözüm olan bu yönteme yöneliyor ancak işlem görmüş bu yöntem köpeklerin patilerine zarar veriyor. Köpeklerin pati temizliği için özel üretilmiş solüsyon ve fırçalar köpek sahipleri tarafından kullanılmalıdır. Ancak bu şekilde arınık bir şekilde pati temizliğini sağlayabilirsiniz.

    Şampuan

    Köpeğinizin patilerini temizlerken köpekler için özel üretilmiş şampuanları kullanmak köpeğin negatif etkilenmesini önler. Tüy ve deri sağlığını korumanıza yardımcı olurken aynı zamanda temizliğini de sağlar. Köpeğinizi yıkarken kullandığınız şampuanı köpeklerin patilerini temizlemek için de kullanabilirsiniz.

    Fırça

    Köpeklerin ayakları neyle temizlenir sorusuna yanıt olarak verdiğimiz bir diğer ürün de köpek fırçaları. Fırçanın temizlikteki önemini hemen anlamak kolay değildir ancak açıklaması oldukça basittir. Fırça sayesinde temizlenen patinin etrafındaki tüyler taranır ve keçeleşme engellenir. Bu sayede köpeğin patisi daha kullanışlı ve temiz olur.

    Tırnak Makası

    Pati temizliğinin son adımı tırnak temizliğidir. Tırnak makası sayesinde köpeğinizin ayağına takılmış kıymık gibi maddelere çıkartabilir, köpeğinizin tırnakları arasındaki kirleri temizleyebilir ve uzamış tırnaklardan kurtulabilirsiniz. Köpeklerin patileri neyle temizlenir konusundaki ürünlerimizin sonuncusu tırnak makasıydı.

    Köpeklerde Pati Temizliğinin Önemi

    Daha önce köpeğini tamamen yıkayan köpek sahipleri için çok zorlayıcı bir görev olmayan köpeklerde pati temizliği köpeklerin yıkanması kadar önemlidir. Köpeklerin patilerinin ve pati bölgesindeki tüylerinin düzenli olarak temizlenmesinin köpek açısından ne kadar önemli olduğu tahmin bile edemezsiniz. Köpekler düzenli pati temizliğine ihtiyaç duyarlar ve bunu sizden görmeleri aranızdaki bağı güçlendirecektir. Köpeklerde pati temizliği;

    • Kıymık batmasını engeller,
    • Yabancı maddeleri dışarı atar,
    • Keçeleşmeyi engeller,
    • Köpeklerde tırnak sağlığını korur,
    • Çoğu hastalık için erken teşhis koyulmasını sağlar,
    • Köpeğinizle aranızdaki bağı güçlendirir.

    Köpek sahiplenmeden önce bilinmesi gerekenler arasında kendisine başlarda yer bulamayan temizlik konusunun bir parçası olan pati temizliği, köpek sahiplenecekler tarafından doğru anlaşılmalıdır. Köpeğinizin ufak bir gezintiden sonra pati temizliğine ihtiyacı olabilecekken, uzun bir yolculuktan sonra ihtiyacı olmayabilir. Köpekler pati temizliği sıklığı köpek cinsine, hava durumuna, mevsime ve ortama göre değişmektedir.

    Köpekler Patilerini Temizler Mi?

    Köpeklerin hayatında pati temizliğinin ne kadar önemli olduğunu sizlerle paylaştık. Maddelerin ciddiyetini biraz olsun düşününce köpeklerin kendi patilerini temizlemek için büyük gayret sarf edeceğini de anlayabilirsiniz. Kendi temizliği ile yeteri kadar ilgilenmeyen, yıkanmaktan nefret eden köpekler bile patilerini temizlemek için uzun zaman harcarlar.

    Hayatta kalmak için kullandıkları en önemli uzuvları arasında olan patilerinin temizliklerini ne kadar sıklıkla yaladıklarını düşünecek olursanız onlar için pati temizliğinin önemini daha iyi anlarsınız. Köpeğinizin patisinin temizliğini sadece dostunuza bırakmamalı, işi abartıp canını sıkmamalı ve mümkün olduğunca doğru, isabetli ürünleri kullanmalısınız. Evet, köpekler patilerini temizlerler ama pati temizliğine bilinçli yardım edecek bir dosta da ihtiyaç duyarlar.

    Köpeklerin Patilerini Temizlerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

    Köpeğinizin ayaklarını temizlerken nelere dikkat etmeniz gerektiğini tam olarak bilmediğinizde aslında doğru bir temizlik yapmış sayılmazsınız. Köpekleri yıkarken, temizlerken sadece temizlik amacı gütmemeli özellikle bazı detaylara dikkat etmelisiniz. Gözünüzle, elinizle dikkat edeceğiniz konular sayesinde köpek hastalıklarını henüz başlangıç aşamasındayken teşhis edebilir ve erken teşhisin rahatlığına kavuşabilirsiniz.

    Köpeklerin patilerini temizlerken kıymık gibi yabancı maddelere dikkat etmeli, köpeğin ayağında kırık, çıkık olma riskine karşı ağrı duyup duymadığı kontrol edilmeli, tüylerin sağlığı ve rengine dikkat edilmelidir. Köpeğinizin sağlık ve temizlik konusundaki sorumluluklarını üstlenmenin, köpeklerle yaşamanın bazen ne kadar zor olduğunu biliyoruz fakat hiçbir şey onlarsız yaşamaktan daha zor değildir.

    Pet_Paw 1231 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor