Köpeklerin Tat Alma Duyusu Var Mıdır?

Köpeklerin Tat Alma Duyusu Var Mıdır?

Köpekler harika duyma yetenekleri ve koku alma yetenekleriyle ünlüdürler. Kahraman olacak kadar kullandıkları bu özelliklerin yanında tat alma duyuları hiç konuşulmamıştır. Köpeklerin tat alma duyusu var mıdır, köpekler ağız tadına sahipler midir gibi soruların bunca zaman sorulmamasının nedeni mükemmel avcılar olmalarıdır.

İçindekiler

    Köpeklerin Tat Alma Duyusu Var Mıdır?

    Köpeklerin tat alma duyusu var mıdır sorusuna net bir yanıt vermeden önce tat alma duyusunun nasıl çalıştığına dikkat etmek gerekir. Köpeklerin tat alma duyuları insanlardan çok daha zayıftır ancak yok denecek kadar da nadir değildir. Köpeklerin ağzında 1700 tat alma tomurcuğu varken biz insanlarda 9000 tomurcuk vardır.

    Köpekler yedikleri yiyeceklerin tadına varmak için kullandıkları bu uyarıcıların azlığı nedeniyle bizden biraz daha az tat alıyor gibi görülseler de su tadı tomurcuklarıyla farklı bir özelliğe sahiptirler. İçeriğimizin devamında bu konu hakkında da sizleri bilgilendirmeye çalışacağız.

    Köpeklerde Su Tat Alma Tomurcukları

    Suya ayarlı tat alma duyuları neredeyse tüm etoburlarda bulunur ancak biz insanlarda görülmez. Su tadı tomurcuğu dilin suyu içerken aldığı kepçe şeklindeki merkezde bulunur. Özellikle suya tepki vermesi için vücutta bulunan bu bölgenin suyun tadına karşı hassasiyeti vardır. Köpekler aşırı tuzlu veya şekerli yediğinde bu hassasiyet artmaktadır. Su tat alma bölgesi aktif hale geldiğinde köpekler su tüketmekten normalden çok daha fazla zevk alırlar ve su içseler de susuz hissederler.

    Köpekler Hangi Tadı Alamaz?

    Köpeklerin tadını alamadığı yiyecekleri listelemek mümkün değildir. Biz insanlardan çok daha az tat alma duyusuna sahip olsalar bile koklama yeteneklerinin gelişmiş olması nedeniyle neredeyse her ürünün tadını alırlar. Sadece acı tatlara karşı bir önyargıları vardır ve acı yemekten hoşlanmazlar.

    Köpeklerin tadını alamadıkları gıda ürünleri olmaması her besini severek yiyecekleri anlamına gelmez. Köpekler ne yemeyi sever adlı içeriğimizde köpeklerin hangi ek gıdaları yemeyi daha çok sevdiğini, nasıl beslenme tarzlarına ihtiyaç duyduklarını ve ödül olarak neler tüketebileceklerini anlatmıştık.

    Pet_Paw 1099 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor