Köpeklerin Üşüdüğünü Nasıl Anlarız?

Köpeklerin Üşüdüğünü Nasıl Anlarız?

Köpeklerin tüylü ve sağlıklı görünüşü onların soğuğa karşı dayanıklı olduğunu bizlere düşündürtmektedir ancak bazılarımız daha ince düşünerek köpeklerin üşüdüğünü nasıl anlarız diye merak ediyorlar. Eğer siz de köpeklerin soğuk günlerde üşüyüp üşümediği konusunda bilgi sahibi olmak, onları daha yakından tanımak istiyorsanız içeriğimizi okuyabilirsiniz.

İçindekiler

    Köpekler Soğukta Üşür mü?

    Köpeklerin kendilerini soğuktan koruyabilmek için kullandıkları farklı yöntemler vardır. Köpeklerin tüyleri, yağları ve sıcak alanlara doğru hareket etmeleri soğuğa karşı köpekleri olabildiğince korumaktadır. Bu korumanın yüzde yüz olmasını beklemek biraz hayalcilik olacağı için köpek seveler köpekler soğukta üşür mü diye merak ediyorlar. Bu konuya köpekler üşür mü adlı içeriğimizde derinlemesine değinmiştik. Özetle, evet köpekler soğuk havalarda üşürler.

    Köpeklerin Üşüdüğünü Nasıl Anlarız?

    Köpeklerin üşüdüğü konusunda artık aynı fikirde olduğumuzu düşünüyoruz. Köpeklerin soğuk havalarda üşümesinin birçok farklı nedeni vardır. Köpeklerin üşüdüğünü biliyoruz ama neden üşüdüklerini anlamak sorunu çözmek için hayati önem taşımaktadır. Köpeklerin üşüdüğünü nasıl anlarız diye merak ediyorsanız köpeklerin üşüdüğü konusunda bizlere ipucu veren belirtilere göz atalım.

    Köpeklerin Üşüdüğünü Gösteren Belirtiler;

    • Titreme
    • Tüylerinde Kabarma
    • Kulak ve Burunlarının Soğuk Olması
    • Sıcak Bölgelere Saklanma İsteği

    Titreme

    Köpeklerde titreme eyleminin görünmesinin sadece üşümekle alakası yoktur. Köpeğiniz aşırı stres altında kaldığında veya çok korktuğunda da titreyebilir. Eğer köpeğinizin titrediği ortam gerçekten soğuksa ve köpeğiniz diğer üşüme belirtileri de gösteriyorsa köpeğiniz üşüdüğü için titriyor demektir. Böyle durumlarda titremenin sona ermesi için köpeğin üşümesi engellenmelidir.

    Tüylerinde Kabarma

    Köpekler üşüdüğü zaman vücutlarını sıkarak kapanma şeklinde bir oturuş sergilediklerini söyleyebiliriz. Ancak köpekler tüylerini aşırı derecede dikip kabarıyorsa bu hareketi üşüdükleri için yapıyor olabilirler çünkü tüylerin kabarması ısınmaya çalışmak anlamı taşımaktadır. Köpeğinizin tüyleri kabardıysa üşüyor olabileceğini düşünüp önlem almalısınız.

    Kulak ve Burunlarının Soğuk Olması

    Tıpkı insanlarda olduğu gibi köpeklerde de kulak ve burunlarda soğukluk üşümenin temel başlangıcı olarak kabul edilmektedir. Köpeklerin kulakları ve burunları ortamdan daha soğuk duruma geldiyse köpeğiniz üşüyor demektir. Köpeğinizin burnu ve kulak sağlığı için gerekli önemleri almalısınız. Köpeklerin burnu neden siyahtır sorusuna da konuyla ilgili yanıtlar vermiştik.

    Sıcak Bölgelere Saklanma İsteği

    Köpeklerin sıcak ortamları ne kadar sevdiğini bilmeyeniniz yoktur. Eğer köpeğiniz üşüdüyse ev içerisinde en sıcak ortama gidecek ya da mevcut bir örtü, yorgan tarzı eşyaların altına saklanarak ısınmaya çalışacaktır. Pek çok köpek genellikle ısı yaydığı için bilgisayar klavyesine, kalorifer peteği dibine ya da çalışan ve ısınmış bir beyaz eşyanın yakınında mutlu olabilmektedir. Sokakta yaşayan köpekler ise kapalı alanlara sığınmaya, araba altlarında yatmaya çalışırlar.

    Köpekleri Soğuktan Nasıl Koruruz?

    Köpekleri soğuktan korumak istiyorsanız soğuk hissettiğinizde nasıl bu histen kurtulmaya çalıştığınızı hatırlamanız yeterli olacaktır. Köpekler de insanlar gibi ısınmaya çalışırlar ve bu süreçte çoğu zaman biz insanlardan yardım beklerler. Köpekleri ısıtmanın en kolay yolu bulundukları ortamın sıcaklığı köpeklere uyacak şekilde değiştirmektir eğer bu mümkün değilse diğer önerilere göz atmak doğru olacaktır.

    Köpeklerin üşümesini engellemek için onları sıcak tutacak eşyaların altında olmalarını sağlayabilirsiniz. Köpeklerin rahatsız olmayacakları kalınlıkta battaniyeler, yorganlar ve benzeri eşyalar sayesinde sıcak hissetmelerinde yardımcı olabilirsiniz. Ayrıca köpeklerin ısınmasını sağlamak için onlara sarılabilir ve sevginizi de gösterebilirsiniz. Vücut sıcaklığınız gayet işlevsel olacaktır.

    Tüm bunlarla birlikte köpekler gün içerisinde uzun süreler uyuyan canlılardır. Köpekler günde kaç saat uyur adlı bir içeriğimizi bu konuya ayırmıştık. Köpeklerin uyuması ve hareketsiz kalması soğuk havalarda daha fazla üşümelerine neden olabilir. Köpeğinizle düzenli aktiviteler yaparak köpeğinizin hareket etmesini sağlayabilir ve ısınma sürecine katkıda bulunabilirsiniz.

    Pet_Paw 1575 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor