Köpeklerle Nasıl Anlaşılır?

Köpeklerle Nasıl Anlaşılır?

Eğer sizde yeni bir köpek sahiplendiyseniz aklınızda tek bir soru vardır, köpeklerle nasıl anlaşılır? Bunun cevabı aslında kolaydır. İnsanlık tarihinin başlangıcından bu yana bizlerin en yakın dostlarından biri de köpeklerdir. Bu yazımızda sizler için sevimli dostlarımızla nasıl daha sağlıklı iletişim kurabileceğinize dair birçok tüyo yazmış bulunmaktanım. Bakalım bu sevimli dostlarımızla nasıl daha sağlıklı iletişim kurabiliriz.

İçindekiler

    Köpeklerle nasıl anlaşılır?

    Köpekler insanların en yakın dostlarından birdir ve insanlarla en iyi anlaşan hayvan türleri arasında yer almaktadır. Köpeklerle anlaşmanın beli başlı kuralları bulunmaktadır. Köpeklerle nasıl anlaşılır diye bakacak olursak aslında işin özü oldukça basittir. Köpeklerin ihtiyaçları vardır. Bu ihtiyaçlarını anlatmakta oldukça başarılıdırlar. Tabi ki insanlar gibi konuşamazlar veya iletişim kurmazlar fakat bunun yerine oldukça belirleyici iletişim biçimleri vardır.

    Golden retriever sahibi olarak bazen benimde köpeğimin ne yaptığını veya ne istediğini anlayamadığım süreçler oluyor ama uzun süredir birlikte olduğumuz için isteklerini tahmin edebiliyorum. Köpeğinizle geçirdiğiniz belirli bir süreden sonra doğal olarak artık ne istediğini veya ne yaptığını az çok anlayabiliyorsunuz. Sizler için kendimden yola çıkarak, köpeklerle nasıl anlaşılır veya daha sağlıklı iletişim kurabileceğinize dair birkaç hayat kurtarıcı tüyo vermek istiyorum. Öncelikle köpekler sizden çok ilgi bekler. Sizlerin yanına gelerek onlarla oyun oynamanızı ve sevmenizi isteyebilir. Bu nedenle köpeğinizle iyi anlaşmak için ona bolca sevgi göstermeniz gerekmektedir.

    Köpeğiniz isteklerini ve ihtiyaçlarını yerine getirmek de aslında bir iletişim biçimidir. Köpeğinizin karnını doyururken ya da banyo yaptırırken de iletişim kurup anlaşabilirsiniz. Onlarla iyi anlaşmak için aslında onlar gibi düşünmeniz gerekir. Dostlarımızın başlarını, karnını, tatlı yüzlerini sevmek veya onlarla tatlı bir tonda konuşarak da iyi anlaşırsınız. En akıllı köpekler listesinde dolaşmak nasıl bir köpekle anlaşmaya çalıştığınızı daha iyi belirler.

    Köpeklerle nasıl iletişim kurulur?

    Köpek dostlarımızla iletişim kurmak aslında oldukça kolaydır. Sahiplendiğiniz köpeğinizle konuşarak, onu severek, gezdirerek veya onunla sevdiği oyunları oynayarak da iletişiminizi güçlendirebilirsiniz. Köpeğinizle geçirdiğiniz her dakika aslında iletişiminiz için oldukça önemlidir. Dostlarımızla iletişim kurmak gördüğünüz gibi oldukça kolay bir iş. Köpeklerde dâhil, tüm canlılar sevgi ve güven isterler. Bunları sağladığınızda köpeğinizle iletişim kurmuş olursunuz.

    Pet_Paw 293 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor