Köpeklerle Uyumanın Yararları Nelerdir?

Köpeklerle Uyumanın Yararları Nelerdir?

Köpek sahiplerinin sorduğu soruların başında köpeklerle uyumak yararlı mı gelmektedir. Köpeğiniz sizinle yatmak istediğinde ona zarar vermekten korkuyor olabilirsiniz ancak onunla uyurken yararlı olabileceğinizi hiç düşündünüz mü? Evet, köpeklerle uyumak köpekler için yararlı olabilir.

İçindekiler

    Köpeklerle Uyumak Yararlı Mı?

    Köpek sahiplenme sonrası bir köpekle birlikte yaşamanın en zorlayıcı olduğu anlar geceleri olabilir. Köpeğiniz uyumak istemeyebilir, sizi de uyutmamak konusunda ısrarcı olabilir hatta sizinle uyumak isteyebilir. Köpeğinizle uyumanın aslında bir sorun olmadığını hatta bazı durumlarda faydalı olacağını biliyor muydunuz? Köpeklerle uyumak yararlı mı?

    Hayatımızın neredeyse her alanında geçerli olan bir kural vardır, fazlası zarar. Köpeklerle uyuma alışkanlığının da aşırıya kaçmadığı durumlarda yararlı olabileceğini kolaylıkla söyleyebiliriz. Aşırıya kaçma durumlarında başınıza geleceklerden kurtulmak için köpeğinizle uyurken bunun süreklilik olmaması gerektiğini unutmamalısınız.

    Köpeklerle Uyumanın Yararları Nelerdir?

    Kedilerle uyumanın yararlarını anlatmıştık. Evet, köpeklerle uyumak da yararlıdır ve belirli aralıklarla onlarla uyumanın keyfine varmalısınız. Köpeğiniz de bu durumdan şikayetçi değilse köpeğinizle uyuduğunuzda onların ve kendi hayatınızda ciddi faydaları olan bir etkinlik yaptığınızdan emin olabilirsiniz. Köpeğinizle uyumak iki taraf için de faydalı olabilir. Köpeklerle uyumanın yararlı;

    Köpeğinizle ilgilenirken anahtar kelimeniz verimli zaman geçirmek olmalıdır. Gün içerisinde, gün sonunda köpeğinize zaman ayırmalı ve faydasına olacak eylemlerde bulunmalısınız. Eğer köpeğinizle uyumak hem köpeğinizin hem de sizin hoşunuza gidiyorsa onunla uyumaktan çekinmemelisiniz. Bu süreçte durumun çığırından çıkacağı anlara karşı dikkatli olmayı unutmasanız iyi edersiniz.

    Köpeklerle Uyumanın Zararları Var Mıdır?

    Köpeklerle uyumak zararlı mı adlı içeriğimizde köpeğinizle uyumanın faydaları kadar zararlarının da olabileceğinden bahsetmiştik. Eğer birlikte uyumanın zararlarını daha detaylı öğrenmek istiyorsanız kesinlikle bu içeriğe de şans vermelisiniz. Köpeğinizle uyumaya başladığınızda ilk dikkat etmeniz gereken şeyin sürecin alışkanlık haline gelmemesi olduğunu söylemiştik.

    Aşırıya kaçan alışkanlıklar bağımlılık duruma gelebilir ve hayatınızı etkileyebilir. Sürekli köpeğinizle uyumak sadece sizin hayatınızı zorlaştırmakla da kalmaz köpeğinizin sağlığını bile riske atmış olabilirsiniz. Köpeklerle olan ilişkinizde dikkatli olmalı yarar ve zarar dengesine en ideal şekilde tutturmalısınız. Köpeğinizin birlikte uyumak konusunda bağımlı olduğunu düşünüyorsanız en kısa sürede destek almalısınız demektir.

    Pet_Paw 299 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor