Kuş Kumu Ne işe yarar?

Kuş Kumu Ne işe yarar?

.

Eğer kuş sahibiyseniz vazgeçemeyeceğiniz bir ürün ise kuş kumudur. Kuşlar için oldukça gerekli ürünlerin içerisinde yer almaktadır. İsminin kum olması bizi yanıltmasın, kuşların sindirim sistemini kolaylaştırdığı için  oldukça önemlidir. Herhangi bir gıda değil aksine bir nevi sindirim sistemine yardımcı takviye bir üründür.

İçindekiler

    Kuş Kumu Nedir?

    Sevimli küçük dostlarımızda sindirim sistemi ve başlangıcı bizlerden farklıdır. Ağız bölgesinden yemini almış olsa da sindirimi ağızdan değil, kursağından başlamaktadır. Kuşlar kursağında ise yiyeceği yumuşatarak yutma şeklinde beslenmesi gerçekleşir.

    Bu geçiş sürecinde kuşun fizyolojik yapısına bağlı olarak sindirimin tam gerçekleşmesi için kuş kumu alınmaktadır. Kuşları oldukça zorlayan sindirim sürecine çok büyük katkı sağlar ve süreci hayvanımız için çok kolay bir hale getirir. İçerisinde minik minik taşlı yapıların olduğu kuş kumu aynı zamanda bazı vitamin ve mineralleri de içermektedir. Kuşumuzun sağlığı ve gelişim sürecini de oldukça destekleyen bir üründür. Kuşumuzun ideal kilo ve fiziğine uygun bir hale gelmesinde kuş kumunun etkisi oldukça büyüktür.

    Kuş Kumu Nasıl Kullanılmalıdır?

    Evde beslediğimiz kuşumuz için oldukça gerekli bir ürün olduğunu belirtmiştik. Peki kuş kumu nasıl, ne sıklıkla kullanılmalıdır?

    Öncelikli olarak kuş kumunu kesinlikle kafesin içerisinde zemine koymamamız gerekir. Zemin bölgesine dışkı bırakan kuşların birlikte onları da yemesi oldukça tehlikelidir. Kuş kumunu yem kabının içerisine azar azar ancak sıklıkla ekleyebiliriz. Kuş kumunun kuş yemi ile karıştırılmasına herhangi bir sakınca bulunmamaktadır. Ancak burada dikkat etmemiz gereken durum kum kumunu aşırı koymamalıyız. Kuşla kuş kumunu çok sever ve bunu aşırı yemesi halinde hastalandıkları görülmüştür.

    Kuş Kumu Ne İşe Yarar?

    Kuş kumunun sindirim sistemine faydası tartışılamaz derecede büyüktür. Eğer kuş sahibi iseniz kuş kumunu kesinlikle edinmeniz gerekmektedir. Burada ayırt etmemiz gereken konu ise piyasada oldukça fazla çeşiti olan ve maliyeti düşük olan bu ürünü nasıl seçmemiz gerektiğidir. Öncelikli olarak kuş kumunun içerisinde kuşumuzun ihtiyacı olan mineral ve vitaminler olduğu için bu takviyeleri barındıran ürünleri almamız kuşumuzun sağlığı ve gelişimi için oldukça faydalı olacaktır. 

    Pet_Paw 995 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor