Kuş Ne ile Beslenir?

Kuş Ne ile Beslenir?

.

Kuşlar gerek doğada gerekse evimizde yaşadığında pek çok farkı çeşit besinleri tüketebilmektedir. Küçük canlılarımız olan kuşlarınne ile beslendiği, neleri tükettiği her zaman merak konusu olmuştur. Doğada yaşamlarını sürdüren kuşlar genellikle çeşitli bitkilerin tohumlarını, bazı meyveleri ve otlarda yer alan böcekleri yediği görülmektedir. Evimizde yaşayan kuşlarımı ise sebze, meyve, kuş yemleri, mineralli takviye gıdalar ile beslenmektedirler.

İçindekiler

    Ayrıca Bakınız : Kuş Kumu Ne İşe Yarar?

    Kuşlar Ne Yer?

    Kuşların beslendiği ürünlerin içerisinde olmazsa olmaz protein, mineral ve vitaminler yer almaktadır. Beslenmesinde çok önemli bir yer tutan tohumun yeri oldukça büyüktür. Özellikle evimizde yaşayan kuşlarımız için satın aldığımız yemlerin içerisinde yer alan gıdalarda mineral çeşitliliğinin olması onların sağlıklı gelişimi açısından oldukça önemlidir. Beslenme çeşitliliği kuşumuzun sağlığı ve tüylerinin parlaklığı açısından da etkilidir. Sadece yem ve tohumları tüketmekle kalmayıp tıpkı biz insanlar gibi yemekleri tercih edebilirler.

    Kuş Ne ile Beslenir?

    Minik dostlarımız yemlerin yanı sıra sebzelere ve meyvelere de oldukça fazla ilgi duymaktadır. Kuşların ne yemeyi sevdiğine ve kendi gelişimlerine olan etkilerine bazı örnekler verebiliriz.

    • Ispanak kuşlarımızın kemik gelişi açısından oldukça değerli bir besindir.
    • Lahana ise ne zaman versek keyifli bir şekilde yiyecektir ancak aşırı vermemeye özen göstermemiz gerekir.
    • Domatesi ise kabuklarından ayırdığımız şekilde verdiğimizde kesinlikle hayır diyemez.
    • Havuç ise eğer ki küçük parçalar halinde özellikle rendelenmiş ise keyifli bir şekilde tüketebilir.
    • Marul da lahana gibi kuşlarımızın favori sebzelerinden biridir.
    • Maydanoz kuşumuz için oldukça faydalı bir besindir. Bazı kuş viral hastalıklarından kendisini koruduğu gözlemlenmiştir.

    Kuşlara Ne Kadar Yem Verilmeli?

    Kuşların yemlere ve sebzeleri ne kadar çok sevdiğinden bahsetmiştik. Peki kuşlara ne kadar yem verilmeli, fazla verildiği taktirde ne olabilir bu sorularımızı yanıtlamaya çalışacağız.

    Ortalama olarak kuşumuza günde 8-10 gram yem verilmesi önerilmektedir.Ancak her canlıda olduğu gibi kuşlar içinde ırk, yaş ve kuşumuzun cinsiyetine göre bu durum değişmektedir. Mevcut gramların arttırılması için kuşumuzun doğum dönemi tercih edilebilir.

    Kuşlar İnsanların Yemeklerini Yer mi?

    Evet kuşlarımız bizlerin yediği sağlıklı ve besin değeri yüksek yiyeceklerden tüketebilir ancak bu miktarın oldukça az olmasına özen gösterilmesi gerekir. Kimi zaman kuşlar pişirilmiş yumurta, balık, kırmızı et gibi gıdaları da yemek istemekte ve verdiğimizde reddetmemektedir. Eğer ki kahvaltımızda tuzsuz peynir var ise çok az bir miktar tuzda yemesinde herhangi bir sakınca görülmemektedir. İfade ettiğimiz gibi kuşlar oldukça küçük ve hassas varlıklar olduğu için bu besinlerin kontrollü bir şekilde verilmesi önerilmektedir. Özellikle süt ve süt ürünlerine hassasiyetleri yüksek olduğu için süt ürünlerini verdiğimizde normalden daha fazla dikkatli olmalıyız.

    Paketli gıdalar, çikolata, mısır, yağlı besinlerin ise kesinlikle kuşlarımıza verilmemesi gerekir.Sevimli dostlarımızın sağlıkları açısından sizlerle paylaştığımız bilgiler ışığında kuşumuzun beslenmesinin planlanması oldukça faydalı olacaktır.

    Pet_Paw 1697 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor