Kuşlar Depremi Hisseder Mi?

Kuşlar Depremi Hisseder Mi?

.

Depreme tepki veren birçok hayvan vardır. Türkiye'de de bir çok deprem olduğu için haliyle bu konuya meraklıyız.Peki, kuşlar depremi hisseder mi? Gelin birlikte hayvanların yaklaşımlarını inceleyelim.

İçindekiler

    Hayvanlar Depreme Ne Tepki Verir?

    Beklenen büyük İstanbul depremi ve İzmir’de yaşanan korkunç deprem sonrası herkes ister istemez gerilmiş durumda. İnsanların büyük bir çoğunluğu ise hayvanların deprem öncesi tepki gösterdiklerine inanıyorlar. Bu konu hakkında henüz net kanıtlar ortaya atılmamış olsa da insanların sıkça karşılaştıkları durumlar söz konusu…

    ABD Jeoloji Kurumu, deprem öncesi kuş ve yılanların garip davranışlar sergilediğine dair birçok iddia olduğunu kabul ediyor. Hatta bu konuda ilk iddiaların milattan önce 373 yılına uzandığı da belirtiliyor.

    Depremin yaymış olduğu dalgalar insanlar tarafından hissedilemeden hayvanlar tarafından hissedildiği için farklı davranışlar sergilemelerinin gayet doğal olduğu söylemler arasında. Ancak bu depremi önceden hissetmiş olmaktan çok, hayvanların depremi insanlardan önce kavradığı belirtiyor.

    • İştahsızlık,
    • Kusma,
    • Baş Dönmesi,
    • Stres,

    İnsanların da dahil olduğu memeli canlılarda; iştahsızlık, burun kanaması, baş dönmesi, sinir bozukluğu, tansiyon yüksekliği, kusma, kalp rahatsızlığı, mide bulantısı ve esneme gibi bir çok semptom görülüyor. Hayvanların depreme nasıl tepki verdiğini daha iyi anlamak için depremden kurtarılan kedilere ve depremden kurtarılan köpeklere nasıl müdahale edilir adlı içeriklerimizi okuyabilirsiniz.

    Kuşlar Depremi Hisseder Mi?

    Kuşlar depreme farklı farklı tepkiler vermekte. Örneğin muhabbet kuşlarında yüksek sesle ötme, çırpınma, yemine yememe ve neşeli ötmeme gibi semptomlar ortaya çıkıyor. Martılar ise gökyüzünde ağlayarak, geceleri dahi denizden karaya doğru uçarak ya da çatılarda kümeleşerek bu durumu yansıtıyorlar.Her ne koşulda olursa olsun hayvanların, depremi önceden sezdiği göz ardı etmemiz mümkün değil.Horoz, tavuk gibi kümes canlıları deprem öncesinde gerçekten ilginç sesler çıkarabilmektedir. Hatta horozlar sadece ses çıkarmakla kalmaz kümeslerin dışına kaçmaya çalışmaktadır.

    Bunun yanı sıra pek çok kuşun sürüler halinde depremin olacağı mevcut bölgeden uzaklaştığı, sürü halinde ayrıldıkları görüşmüştür. Martı ve leylek türünden canlılar ise oldukça kuvvetli sesler çıkararak o bölgeden uzaklaşmaktadır. Depremin ardından belirli bir süre geçtikten sonra mevcut bölgelere geri döndükleri görülmüştür. Pek çoğumuz hayvanların tepkilerini depremin habercisi olduğunu bilmekteyiz, kuşlarda pek çok davranışlarıyla bizlere bilgi vermektedir. Diğer hayvanlar için de aynı soruları soruyor olabilirsiniz;

    Köpekler Depremi Hisseder Mi?

    Balıklar Depremi Hisseder Mi?

    Kediler Depremi Hisseder Mi?

    Pet_Paw 40573 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor