Kuşlar Neden Kaşınır?

Kuşlar Neden Kaşınır?

.

Kuşlar bazen kendilerini uzun uzun kaşır. Böyle durumlarda kuş sahipleri kuşlar neden kaşınır meraklanır. Çünkü minik kuşları gagasını tüylerinin arasında dolaştırmaktan kendini alamıyordur. Özellikle bu durum uzun sürerse kuş sahipleri tedirgin olabilir. Kuşların kaşınmasının bazı nedenleri vardır. Bol tüylü olan bu canlılar bazen dikkat çekici bir şekilde kendilerini kaşıyabilirler. Hatta birbirlerini kaşıdıkları da görülür.

İçindekiler

     

    Kuşlar Neden Kaşınır?

    Evcil hayvan sahiplenmek isteyen pek çok kişinin tercihi kuşlardan yanadır. Güzel ötüşleriyle neşe saçana bu hayvanlar yalnızlığa karşı en iyi dostlardır. Bir hayvanın sevgisini hissetmek isteyen kişiler kuş sahiplenme ile bunu tadabilirler. Özellikle evcil hayvanına bakmak için saatlerce vakti olmayanlar bakımı kolay kuşlardan birisini tercih edebilirler.

    Kuşlar ötüp etrafa neşe saçan halleriyle bilinirken bazen çok uzun ve ciddi bir şekilde kaşınırlar. Kaşıntı uzun sürdüğünden kuşlar neden kaşınır sorusu akıllara gelir. Çünkü bu durum minik kuşlar için anormaldir.

    Kuşlar tüy döküntüsü, mantar, parazit, uyuz gibi sebeplerden dolayı kaşınabilirler. Kuşların kaşınmasının yaygın görülen sebebi ise tüy dökülmesidir. Tüy döken kuşlar yoğun bir şekilde kaşınabilirler.

     

    Muhabbet Kuşu Neden Kaşınır?

    Muhabbet kuşları rengârenk tüyleri, insanları taklit edebilme yeteneği sebebiyle popüler kuş ırklarından birisidir. Bu minik dostlar insanlarla iyi arkadaşlık bağı kurup dost olabilirler. Ötüp oynayan kuş bir anda rahatsızlık duyarak kendini kaşımaya başlayabilir.

    Muhabbet kuşunun devamlı olarak kaşınmasının nedeni; tüy dökme, parazitler, tüy kuruluğu, mantar hastalığı, uyuz, bit olabilir. Kuşun kaldığı kafes steril değilse daha birçok nedenden dolayı tüylerini koparmak istercesine kaşıyacaktır.

     

    Kuşlar Kaşınıyorsa Ne Yapmalı?

    Kuşlar kaşınıyorsa yapılması gereken ilk şey veterinere götürmek olmalıdır. Veteriner hekim kaşıntının sebebine göre tedavi uygulayıp ilaç verecektir. Genellikle kuşlara damlalar verilir. Şiddetle kaşınılan bölgeye aksatılmadan damlatılması gerekir.

    İkinci yapılması gereken iş ise kuş kafesinin temizlenmesi olmalıdır. Kuş kafesleri düzenli olarak temizlenmezse zamanla birçok parazit ve enfeksiyon oluşacaktır. Minik dostlarımızın temiz bir ortamda yaşamaları sağlık açısından çok önemlidir. Kafes haddinden fazla kirliyse kuşun yeni bir kafese geçirilmesi iyi olacaktır.

    Ayrıca kaşıntı problemi yaşayan kuşa bol bol su içirilmelidir. Beslenmesine dikkat edilmelidir. Vitamin eksikliği gibi durumlardan kaynaklanan bir döküntü ise veterinerin tavsiye ettiği ek gıdalar alınabilir. Gereken özen gösterildiğinde kuş bedeni hızla kendini toparlar.

    Pet_Paw 1285 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor