Kuşların Sevdiği Müzikler

Kuşların Sevdiği Müzikler

.

Kuşlar dünya üzerinde yaşayan en sosyal canlılardır ve yalnız vakit geçirmeyi pek sevmezler. Kendi halinde kalan kuşun sessizleştiğini ve mutsuz olduğunu gözlemleyebilirsiniz. Sessiz bir ortamda yaşayan kuşların ötmediğini, oldukça durgun olduğunu söyleyebiliriz. Kuşlar insan seslerine, farklı kuşların sesine, ıslık ve bazı müzik seslerine karşı oldukça büyük ilgi duymaktadır.Bu doğrultuda kuşların sevdiği müzikler konusu gündeme gelmektedir. Her birlikte şirin canlılarımızın en sevdiği sesleri ve müzikleri detaylı bir şekilde anlatacağız.

İçindekiler

    Muhabbet Kuşu Müzik Dinler mi?

    Muhabbet kuşları müzik dinlemekten çok büyük keyif alır ve duyduğu seslere de mümkün olduğu kadar tepki gösterebilmektedir. Tabii ki müziği anlamaları mümkün değildir ancak bazı enstrüman aletlerinin seslerini, hareketli şarkıları ya da onlar için sakinleştirici özelliği olan klasik müziklerin tınılarından oldukça büyük keyif almaktadır.

    Müzik mutlaka kuşunuzun gündelik yaşamında var olmalıdır. Müziğin kuşlar için pek çok faydası bulunmaktadır. Maddeler halinde kuşlar için müziğin faydalarını inceleyeceğiz.

    Sesli iletişim konusunda oldukça yetenekli olan kuşlar için müzik de bir tür iletişim kurma aracıdır. Müzik dinlediği zaman kendini yalnız hissetmez.

    Müzik kuşları oldukça büyük bir oranda rahatlatır, herhangi bir stresi ve üzüntüsü var ise onu alır ve kuşun bulunduğu ortamda kendisini daha iyi hissetmesini sağlar.

    Müzik olan bir ortamda kuşunuz kesinlikle can sıkıntısı hissetmeyecektir.Yaşamdan oldukça keyif alan sevimli dostlarımız müzik ile birlikte daha eğlenceli ve mutlu bir ruh haline bürünebilir.

    Muhabbet kuşlarının müzik ile ilişkisinden ve faydalarından bahsettik.Evinizde kuş besliyorsanız, siz evde olmadığınız zamanda kısık sesle bir müziği arka planda açık bırakabilirsiniz.

    Kuşların Sevdiği Müzikler

    Kuşlar genellikle oldukça sakin ve onu rahatlatan tür müziklerden hoşlanmaktadır. Özellikle çok yüksek sesli ve gürültülü müzikler onlarda stres yaratarak korkmalarına sebep olabilmektedir. Hatta yüksek sesli müzikler onların kafalarını karıştırarak dikkatlerini dağıtabilir. Evinizde yetiştirdiğiniz muhabbet kuşları, kanaryalar için de bu bilgiler geçerlidir. Elektronik ya da metal tarzı agresif müzikler kuşların dinlemesi için hiç uygun değildir.

    Kuşların özellikle piyano, keman sesi enstrümanlarının seslerinden keyif aldığını söyleyebiliriz. Kuşların mevcut müziği sevip sevmediğini anlamak bazı davranışları bize bilgi verebilir. Mesela müziği açtığınız zaman müziğe tepki vermek amacıyla kuşun ötmesi ve yüksek ses çıkarması, ıslık çalması, vücudunu dans eder gibi hareket ettirmesi ve kafasını sallaması müziğe eşlik ettiğini gösterebilir.

    Kuşlar Müzikte Uyuyabilir mi?

    Kuşlar genellikle sessiz ortamda uyumak üzere donatılmışlardır. Doğal yaşamlarında herhangi bir tehlikeyi sezebilmek için dikkatlerinin dağılmaması için sessiz ortam oldukça önemlidir. Ayrıca sessizlik içerisinde uyuyan muhabbet kuşları bir sonraki gün için epey iyi bir şekilde dinlenmiş olarak güne başlar. Gece müzik açılmaması, televizyon sesi dahi olmaması kuşun sağlığı açısından oldukça önemlidir.

    Bilimsel araştırmalar eşliğinde kuşlar için müziğin olumlu etkileri görülmüştür.Bizler de sevimli canlılarımız için onun mutlu olabileceği müzikleri onlara açarak daha mutlu olmalarını sağlayabiliriz.

    Muhabbet Kuşları Onlara Şarkı Söylenmesinden Hoşlanır mı?

    Muhabbet kuşları doğası itibariyle kendi aralarında cıvıl cıvıl öten ve şarkılar söyleyen canlılardır. Buna bağlı olarak sahibinin kendisine şarkı söylemesinden, sahibinin sesinden oldukça büyük bir keyif almaktadır. Özellikle uzun bir süre aynı şarkıyı benzer ses tonlarından duyduğu taktirde bir süre sonra bu sesleri taklit edebileceğini de söyleyebiliriz.

    Özellikle kendi sahibi ile kurduğu iletişim kuşlar için çok önemlidir. Sahibin sesinden duyduğu kendi isminden, mırıldanmasından ve onun için küçük tonlarda şarkılar fısıldaması onun bulunduğu ortama daha çok ait hissetmesine yardımcı olacaktır.

     

    Sıkça Sorulan Sorular

    Kuşlar genellikle sessiz ortamdan hoşlanmaz, genellikle ortamda ses olmasından mutlu olurlar.

    Doğada erkek kuşlar mevcut bölgelerini ifade etmek için şarkı söylemektedir. Çoğu zaman kendi mevcut yaşam alanlarında şarkı söyleyerek yer bilgisi iletmektedir.

    Pet_Paw 9034 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor