Maltese Terrier Kaç Yavru Doğurur?

Maltese Terrier Kaç Yavru Doğurur?

Eğer maltese terrier hakkında araştırma yapıyorsanız, Maltese terrier kaç yavru doğurur diye merak etmiş olmalısınız. Her köpek cinsinin kendilerine göre yavru doğurma sayıları değişmektedir. Bunlar yaşlarına ve cinslerine göre değişim göstermektedir. Bu yazımızda sizlere bu sevimli dostlarımız kaç yavru doğurduğunu ve bir seferde kaç yavru doğurduğu gibi sorularınıza cevap vermekteyim.

İçindekiler

    Maltese terrier kaç yavru doğurur?

    Bir maltese terrier dişisi üreme yaşına geldiğinde artık çiftleştirilebilir hale gelmektedir. Çiftleştirilen maltese terrier cinsi köpek ortalama 62-64 günlük bir gebelik sürecinden sonra sevimli yavrularına kavuşur. Maltese terrier kaç yavru doğurur diye bakacak olursak bunun cevabı değişim göstermektedir. Ortalama olarak en az 2 yavru en fazla 5 yavru doğurduğu bilinmektedir.

    5 yavrudan fazla doğurduğu nadiren de olsa görülmüştür. Sağlıklı ve genç sevimli dostumuzun 8 yavruda doğurduğu bilinmektedir. Eğer stresli ve ilgisiz bir gebelik süreci geçiriyorsa köpeğiniz, bu yavruların sağlığını ciddi ölçüde etkilemektedir. Sağlığı etkilenen yavrular ölü olarak doğabilir. Bunun dışında yeni doğan yavruların ilk 4 ay annelerinden ayrılmamaları ve temiz ortamda bakılmaları gerekmektedir. Maltese terrier kaç yavru doğurur sorusunun cevabı bu şekil olmaktadır.

    Maltese terrier bir seferde kaç yavru doğurur?

    Maltese terrier dişileri tek seferde doğurduğu yavru sayısı cinsine ve yaşına göre değişim göstermektedir. Maltese terrier köpeği bir seferde bazen 3 bazen ise 5 tane peş peşe doğurabilirler. Bu tamamen dişiye bağlı bir durumdur. Dişinin yaşı ne kadar fazlaysa o kadar doğum süreçleri zorlu ve sıkıntılı geçmektedir. Çoğu yavru daha doğmadan anne karnında yaşamını yitirebilir.

    Maltese terrier yılda kaç yavru yapar?

    Maltese terrier yılda birçok kez doğum yapabilir. Bu durum tamamen maltese terrier dişisinin doğum döngüsüne ve sağlık durumuna bağlıdır. Uzmanlar bu köpek cinsinin dişisinin ortalama doğum döngüsünün yılda en az 2 en fazla 3 olarak belirtmektedirler. Genel de bu sevimli dostlarımız yaklaşık altı ay gibi bir arayla 2 döngü şeklinde doğum yaptıkları görülmüştür. Bu döngü bulundukları şartlara göre de değişim gösterebilir. Bu da bize Maltese terrier yılda kaç yavru yaparın cevabını vermektedir.

    Pet_Paw 9858 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor