Maltese Terrier Kaç Yıl Yaşar?

Maltese Terrier Kaç Yıl Yaşar?

Bir Maltese terrier köpeği sahiplendikten sonra zaman içerisinde ailemizden biri konumuna gelmektedirler. Bizimle birlikte yaşayan bu tatlı dostumuz Maltese terrier kaç yıl yaşar diye merak edip araştırıyor olmalısınız. Bu yazımızda bizi mutlu eden, sakinleştiren ve eğlendiren sevimli dostlarımızın kaç yıl yaşadıklarının bilgisini vermekteyim.

İçindekiler

    Maltese terrier kaç yıl yaşar?

    Sağlıklı beslenen, sevgi ve ilgi ile bakılan sevimli dostlarımızın yaşam kaliteleri ve yaşam süreleri artmaktadır. Son dönemlerde maltese terrier kaç yıl yaşar sorusu sıklıkla araştırılan bir konu haline gelmiştir. Beslediğimiz ve baktığımız köpeklerin bizimle kaç yıl yaşayacağını elbette merak ederiz. Bu sorunun cevabı da faktör göre değiştiği bilinmektedir.

    Maltese terrier kaç yıl yaşar diye bakacak olursak ortalama olarak 12 yıl ile 15 yıl arasında yaşadıkları görülmüştür. İyi şartlar altında beslenen ve bakılan sevimli dostlarımızın 16 yıla kadar da yaşadıkları bilinmektedir. Unutmamamız gerekir ki her canlı sevgi dolu ve güzel bir yaşamı hak eder.

    Bu sevimli cinsin sindirim sistemleri oldukça hassas oldukları bilinmektedir. Yanlış ve düzensiz beslenen köpeğinizin yaşam süreleri ve kaliteleri azalacaktır. Eğer nasıl doğru beslenmeleri gerektiği hakkında bilgi almak istiyorsanız maltese terrier ne yer yazımıza da bakabilirsiniz.

    Maltese terrier evde ne kadar yaşar?

    Maltese terrier süs köpeğidir ve ev ortamında yaşamaları gerekmektedir. Cinslerinden ötürü sokakta yaşayan köpek türlerinden daha hassas bir yapıya sahiptirler ve ilgili bakıma ihtiyaç duymaktadırlar. İlgisiz ve kontrolsüz bir yaşam sağlıkları açısından ciddi sorunlara yol açıp sevimli dostumuzun ömrünü kısaltacaktır.

    Bir maltese terrier evde ne kadar yaşar sorusunun cevabı yaşam şartlarına bağlı olarak değişmektedir. İyi şartlarda beslenen ve bakılan sevimli dostlarımız evde 12 ile 15 yıla kadar yaşamaktadır. Ancak bu süre şartlarına bağlı olarak kısalıp uzayabilir.

    Maltese terrier sokakta ne kadar yaşar?

    Bir Maltese terrier köpeği evde yaşama uygun bir süs köpeği olarak bilinmektedir. Sokakta yaşamaları oldukça zordur hatta neredeyse imkansızdır. Sokak şartları için oldukça hassastırlar. Düzensiz beslenme ve yanlış yiyecekler yaşam sürelerini ciddi ölçüde azaltacaktır.

    Maltese terrier sokakta ne kadar yaşar diye bakacak olursak bunun cevabı ortalama 2 yıl ile 4 yıl arasında değişim göstermektedir. Bu süre her geçen azalmaktadır. Sokakta yaşayan canlıları unutmamamız gerekmektedir. Çünkü Maltese terrier gibi köpek cinsleri sokaktaki yaşam koşullarına uygun değillerdir. Zarar görürler veya hasta olup erken yaşta yaşama gözlerini yumarlar.

    Maltese terrier yaşam süresini etkileyen faktörler

    Maltese terrier kaç yıl yaşar sorusunun yanı sıra Maltese terrier yaşam süresini etkileyen faktörler de merak edilen bir diğer konudur. Bu köpek cinslerinin yaşam sürelerini etkileyen birçok faktör bulunmaktadır. Bu faktörlerin en başında sunulan yaşam şartları gelmektedir. Sizler için Maltese terrier yaşam süresini önemli ölçüde etkileyen faktörler listeledim. Gelin birlikte bu faktörlere bakalım.

    • Onlara sunulan yaşam şartları
    • Beslenme düzenleri
    • Yedikleri kuru mamalar ve yiyecekler
    • Düzenli veterinere götürülmesi
    • İhmal edilmeleri

    Yukarıdaki gibi birçok faktör yaşam sürelerini ciddi ölçüde etkilediği söylenmektedir. Her canlı iyi ve güzel bir yaşamı hak etmektedir. Bu güzel yaşamı sunmak siz sahiplerinin sorumluluğundadır. Eğer köpeğiniz ile birlikte uzun ve sağlıklı bir yaşam istiyorsanız yukarıdaki faktörlere oldukça dikkat etmeniz gerekmektedir.

    Pet_Paw 16337 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor