Maltese Terrier Ne Kadar Büyür?

Maltese Terrier Ne Kadar Büyür?

Maltese terrier köpekler oyuncu yapıları ve sevimli yüzleriyle, çocuklar ve yetişkin bireyler arasında evcil hayvan olarak sıklıkla tercih etmektedirler. Son dönemde oldukça popüler bir soru olan Maltese terrier ne kadar büyür sorusu, insanlar tarafından araştırılmaktadır. Eğer bu konu hakkında bilgi almak istiyorsanız bu yazımız tam size göre.

İçindekiler

    Maltese terrier ne kadar büyür?

    Ortalama bir Maltese terrier ne kadar büyür diye bakacak olursak bunun cevabı, 21 cm ile 25 cm arasında olmaktadırlar. Yavru olan köpeğin boyutu en az 5 cm en fazla 10 cm olmaktadır. Yavrular yetişkin olduklarında ortalama 16 cm ile 15 cm kadar büyümektedir. Sağlığı yerinde Maltese terrier büyümelerine orantılı bir şekilde 1.50 ile 4 kg ağırlığında olmaktadır.

    Maltese terrier ne kadar büyür sorusuna daha detaylı bakacak olursak, dişilerle erkeklerin büyüme oranları birbirlerinden çok farklı değildir. Dişi Maltese terrier cinsi köpeği yavruluktan yetişkinliğe geçişte en az 21 cm en fazla 23 cm kadar büyümektedirler. Erkek Maltese terrier cinsi köpeği ise en az 21 cm en fazla 25 cm arasında büyüdükleri bilinmektedir. Dişiler erkeklere oranla daha kısadır ve geç büyürler.

    Maltese terrier ne kadar büyür sorusunun cevabı bu şekilde olmaktadır. Ortalama verilen cevabın aksine bu cinste daha uzun köpeklerde bulunmaktadır. Boyları tamamen cinslerine göre değişim göstermektedir. Bazıları sadece 21 cm kadar ulaşırken, nadiren de olsa bazıları 30 cm büyüklüğüne kadar ulaşmaktadır.  Genelde safkan olanlar, melez olanlardan daha fazla ve hızlı büyümektedirler.

    Maltese terrier kaç aya kadar büyür?

    Bu sevimli maltese terrier cinsi köpekler geç olgunlaşmaları ile bilinmektedirler. Yavrular doğduklarında ilk 6 ay annelerinden ayrılmamaları gerekmektedir. İlk 6 ayın sonunda ciddi oranda büyümeye başlarlar. Aslında bir köpek katı gıdalara geçtiği anda bu durum büyümesinin başladığını göstermektedir. Eğer köpeğiniz katı gıdalara geçtiyse ve bu konu hakkında bilgi almak isterseniz maltese terrier ne yer yazımıza da bakabilirsiniz.

    6 ayın sonunda hızlı bir şekilde büyümeye devam ederler. İlk 10 ayın bitiminden sonra yavru olmaktan çıkarlar ve yetişkinliğe geçiş dönemleri başlar. Bu 10 aylık süreci dikkatli ve titiz bir şekilde takip etmeniz gerekmektedir. Maltese terrier kaç aya kadar büyür sorusunun cevabı bu şekilde olmaktadır.

    Maltese terrier kaç yaşına kadar büyür?

    Maltese terrier köpeklerin yaşam süreleri, yaşam şartlarına bağlı olarak 12 ile 15 yıl arasında değişim göstermektedir. Bu konu hakkında daha detaylı bilgi almak isterseniz maltese terrier kaç yıl yaşar yazımıza da bakabilirsiniz.

    Yaşam sürelerine bağlı olarak da yavru bir maltese terrier cinsi köpek, 18 ile 24 ay arasında tam olgunluğa ulaşmaktadırlar. Bu durum kendi içlerinde değişim de gösterebilir. Bazı köpekler daha hızlı büyürken, bazı köpekler ise daha yavaş bir süreçte büyüyebilir.

    Maltese terrier süs köpeği midir?

    Maltese terrier cinsi köpek evde beslenmeye ve bakılmaya uygundur. Dışarıda yaşayabilecek bir köpek türü değildir. Hem bu sebeple hem de küçük köpek ırkları arasında olmasında ötürü, maltese terrier süs köpeği olarak kabul edilmektedir. Sahiplerine bağlılıkları ve kolay eğitilebilen yapıları ile evcil hayvan olarak insanlar tarafından en çok tercih edilen köpek türleri arasında yer almaktadır.

    Pet_Paw 8137 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor