Melek Balığı Akvaryumu Nasıl Olmalı?

Melek Balığı Akvaryumu Nasıl Olmalı?

Doğru akvaryum koşullarının önemini göz önüne aldığımızda hazırlayacağınız Melek balığı akvaryumu nasıl olmalı merak edebilirsiniz. Melek balığının yaşayabilmesi için uygun parametrelere sahip bir akvaryum nasıl olur birlikte inceleyelim.

İçindekiler

    Melek Balığı Akvaryumu Nasıl Olmalı?

    melek balığı akvaryumu nasıl olmalı

    Akvaryumun melekleri olarak anılan Melek balığı büyük bir vücuda sahip olmasından dolayı her akvaryumda yaşayamaz. Gruplar halinde yaşadıkları da göz önünde bulundurulduğunda Melek balığı akvaryumu nasıl olmalı sorusuyla karşılaşırsınız.

    Melek balığı diğer balıklara göre daha büyük boyutlara ulaşacağından dolayı büyük bir akvaryumları olmalıdır. Doğal yaşam alanlarında bulundukları sulardaki etkiyi yaratmak için dikey şekilde yerleştirilmiş bitki ve ağaç dekorlar Melek balığı akvaryumu nasıl olmalı konusunda çok yardımcı olacaktır.

    Melek Balığı Kaç Litrede Yaşar?

    Melek balığı 200 litreden fazla suda yaşar. 5-6 bireyden oluşan bir grup halinde yaşamaları tavsiye edildiği için bolca hareket alanına sahip geniş bir akvaryum kullanmalısınız.

    Melek Balığı Fanusta Yaşar Mı?

    Bazı balık türleri fanusta yaşayabilir fakat Melek balığı fanusta yaşayamaz. Tek başına kaldığı zaman strese girip ölebileceği için fanuslar meleklere yeteri kadar boşluk ve hareket imkanı sağlamıyor.

    Melek Balığı Akvaryum Suyu Nasıl Olmalı?

    Doğal yaşam ortamı Amazonlar olan Melek balığını beslemeye karar verdiyseniz kullanacağınız suyun hangi parametrelerde olması gerektiğini bilmeniz gerekiyor. Peki Melek balığı akvaryum suyu nasıl olmalı?

    Melek balığı ılık ve yumuşak sularda yaşamayı tercih eder. Bu yüzden akvaryumunuzda kullanacağınız suyun buna uygun parametreler aralığında olduğundan emin olmalısınız. Ayrıca sudaki değişikliklere çok hassas oldukları için akvaryum suyuna sonradan yapacağınız müdahaleler çeşitli sıkıntılar doğurabilir.

    Melek Balığı Kaç Derecede Yaşar?

    Amazon ormanlarının doğal şartlarını göz önünde bulundurduğumuzda Melek balığı 25.5-28.8°C derece sularda yaşamayı tercih ediyor. Akvaryum ya da su değişikliği yapılacağı zaman şoka girmemeleri için aynı su ısısının kullanılması gerektiğini hatırlatalım.

    Sertlik

    Melek balığı yumuşak suları tercih eder. 6.8 ile 7.8 pH değerleri arasında ve 3°-8° (54 ila 45 ppm) TDS olan bir su kullanmanız onun için en uygun ortamı oluşturacaktır.

    Pet_Paw 4066 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor