Muhabbet Kuşu Cinsiyeti Nasıl Öğrenilir?

Muhabbet Kuşu Cinsiyeti Nasıl Öğrenilir?

.

Evlerinde muhabbet kuşu beslemek isteyen insanlar ilk olarak muhabbet kuşu cinsiyeti nasıl anlaşılır? sorusunu sorarlar. Bu soruya birkaç yolla yanıt vermek mümkündür. Son derece basit olan bazı yöntemlerle muhabbet kuşlarının cinsiyeti kolayca anlaşılır.Yaş, hayvanın hareketleri ve cere adı verilen burun rengi muhabbet kuşu cinsiyet öğrenilmesinde en etkili olan yollardır. Muhabbet kuşları insanların hayatına renk veren ve onlara dost olan hayvanlardır.

İçindekiler

    Pek çok kişi bu hayvanların cinsiyeti öğrenmede zorluk yaşayacağını düşünür. Hatta uzun bir araştırma dönemine girer. Aslında bunu öğrenmek sanıldığı kadar zor değildir.

    Muhabbet Kuşu Cinsiyet Tüyoları

    Muhabbet kuşlarının cinsiyetinin belirlenmesinde hayvanların hal ve tavırları gözlemlenir. Gözlem yeteneğiniz güçlüyse kısa süre içerisinde kuşunuzun erkek mi yoksa dişi mi olduğunu rahatlıkla anlayabilirsiniz.

    Erkek muhabbet kuşları, dişilere oranla oldukça hareketli bir yapıya sahiptirler. Tabiri caizse kıpır kıpır bir tavır sergilerler. Ayrıca ötüş süreleri de daha uzundur. Öterken bir yandan da başlarını sallarlar.

    Dişi muhabbet kuşları ise daha sakin bir yapıdadırlar. Çoğu zaman agresif tavırlar gösteren dişi kuşlar, erkeklere oranla daha kısa süreli öterler. Ayrıca erkek muhabbet kuşları insan gibi konuşmayı kısa sürede öğrenebilirken dişi kuşlar öğrenemez veya çok zahmetli süreçlerin ardından çok az öğrenebilirler.

    Muhabbet Kuşu Cinsiyet Analizi Nasıl Yapılır?

    Muhabbet kuşlarının burun deliklerinin bulunduğu renkli kısımdan cinsiyetlerinin ne olduğu rahatlıkla anlaşılabilir. Bu kısma cere adı verilir. Peki muhabbet kuş cinsiyet öğrenmek için nelere dikkat etmek gerekir?

    • Dişi muhabbet kuşlarının cere kısmı genellikle sarımsı, beyaz ya da kahverengi tonlardadır.
    • Erkek muhabbet kuşlarının cere rengi ise parlak mavi, pembe ya da mor rengindedir.
    • Üreme döneminde dişi muhabbet kuşlarının cere rengi kahverengiye dönüşür.
    • Erkek cinslerin üreme dönemlerinde ise cere renginin koyu mavi olduğu gözlemlenir.
    • Muhabbet kuşlarının cinsiyetini anlamak için gagalarının en üst kısmında üst delikli bir alan söz konusudur ve ona bakmak önerilmektedir. Burun deliklerinin mavi olduğu durum onun erkek olduğunu göstermektedir. Burun deliklerine dikkatli bakılması önerilmektedir.

    Pet_Paw 2262 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor