Muhabbet Kuşu Yıkanır Mı?

Muhabbet Kuşu Yıkanır Mı?

Muhabbet kuşu küçük bir canlı olduğundan kuş sahiplerinin aklına muhabbet kuşu yıkanır mı sorusu gelebilir. Onları doğal ortamlarında fazla gözlemleme fırsatımız da olmadığı için merak ediyor olabiliriz.

İçindekiler

    Normalde kuşlar doğal yaşam ortamlarında yağmur sularıyla ve nehirler aracılığıyla kendi temizliklerini yaparlar. Fakat biz onları alıp bir kafese koyduğumuzda daha fazla kire maruz kalırlar. Kendi temizliklerini yapacakları bir ortam da yoksa bunu yapmak kuşun sahibine düşer.

    Muhabbet Kuşu Yıkanır Mı?

    Muhabbet kuşu yıkanır, hatta keyifli banyo saatlerinin yanında kafesi temiz tutulursa ve güzelce beslenirse sizinle yaşamaktan daha fazla keyif alacağı kesin. Evde bir muhabbet kuşu besliyorsanız eğer onun sadece yemini vermek ve konuşmasını beklemek pek de insancıl bir yol değildir. Haftada en fazla iki kere yıkanmaları sağlıkları açısından en uygun olandır. Sık yıkamalar soğuk algınlığına neden olabilir. 

    Muhabbet kuşları aslında yıkanmayı en çok seven canlılardandır. Onları yıkamak gayet kolaydır, elinize alışık kuşlar sizin yıkamanızı bile beklemeden suyla oynayabilirler. Muhabbet kuşlarını iki farklı şekilde yıkayabilirsiniz. Aşağıda, muhabbet kuşu nasıl yıkanır sorusunun cevabını bulabilirsiniz.

    Yağmurlama Yöntemi

    Kafesin tabanlığı çıkartılır ve kuş kafesin demirlik kısmıyla birlikte banyoya götürülür. Duş başlığı açılır ve kafesin üst kısmından tutulur. Su fazla açılmamalı, yavaş bir şekilde akmalıdır.

    Suyun yağmur şeklinde damlaması kuşu cezbedecek ve bir müddet sonra kuşunuzun suyun altına girdiğini göreceksiniz. Kuşların en sevdiği banyo şeklidir.

    Spreyleme Yöntemi

    Spreyleme yönteminde gerekli olan malzeme su sıkabileceğiniz bir kap. Çiçeklerin yapraklarını suladığınız şişe ya da bitmiş bir sprey şişeniz de olabilir. Fakat içerisinde hiçbir kimyasalın kalmamasına dikkat ediniz. Şişenin tamamen temiz olduğundan emin olana kadar şişeyi sıcak suyla güzelce yıkayınız.

    Su doldurduğumuz sprey şişemizden kuşa doğru su sıkarak ıslanmasını sağlayarak spreyleme yöntemini gerçekleştirebilirsiniz. Agresif bir şekilde sıkıp kuşu ürkütmemeye dikkat edin. Ayrıca yakın mesafeden kuşunuzun göz ve kulak gibi hassas bölgelerine kuvvetli püskürtmeler yapmayın.

    Muhabbet Kuşunu Yıkadıktan Sonra Ne Yapmalıyız?

    Muhabbet kuşu yıkadıktan sonra sıcak bir ortamda tutmalı, kendisini kurutması sağlanmalıdır. Muhabbet kuşunu havlu veya benzeri cisimlerle kurulamak kuşun tüy, deri ve göz sağlığına ciddi zararlar verebilir. Yaz aylarında, sıcak havalarda muhabbet kuşunuzu kurulamadan da banyo saatini bitirebilirsiniz. Yine de hava ne kadar sıcak olursa olsun ıslak, nemli bir kuşu rüzgar, esinti karşısında tutmamalısınız. Eğer muhabbet kuşumuzu yıkadıktan sonra farklı davranışlar gözlemlediysek, hasta olduğunu hissediyorsak uzman veteriner hekimlerden destek almamız gerekmektedir.

    Pet_Paw 1315 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor