Mükemmel Kedi Fotoğrafı Nasıl Çekilir?

Mükemmel Kedi Fotoğrafı Nasıl Çekilir?

Sadece Petarkadaş değil, tüm sosyal medya platformlarında, albümlerde kedi resimlerini incelediğinizde eser denilecek kadar kaliteli fotoğraflar görebilirsiniz. Mükemmel kedi fotoğrafı nasıl çekilir sorusuyla karşılaşma nedenimiz herkesin kedileriyle kamera karşısına geçmesinin benzer sonuçlar vermemesidir. Gerek kedilerin rahat durmaması gerek yanlış fikirlere kapılmanın sonucu olarak fotoğraf istediğiniz gibi çıkmıyor olabilir. Mükemmel kedi fotoğrafı nasıl çekilir?

İçindekiler

    Mükemmel Kedi Fotoğrafı Nasıl Çekilir?

    Öncelikli olarak kedilerin mükemmel hayvanlar olduklarından bahsetmek gerekir. Siz veya kameranız ne kadar yanlış bir anı kaydetse bile kediniz her zaman mükemmel çıkacaktır. Fakat daha fazlasını istemekte de sonuna kadar haklısınız. Albümünüzde sanat eseri gibi resimlerin olmasını istiyorsanız, kedi resimleri arasına beraber çekildiğiniz en güzel resimlerinizi koymak istiyorsanız mükemmel kedi fotoğrafı nasıl çekilir adlı yazımızda hayatınızı kolaylaştıracak önerilerde ve taktiklerde bulunacağız. En güzel kedi fotoğrafını çekebilmek için;

    • Işık
    • Açı
    • Fikir
    • Poz

    Yukarıda sizlerin doğru fotoğrafı yakalayabilmeniz için sıraladığımız her maddeyi yerine getirmelisiniz. İçlerinden bir tanesinin bile ortalamanın altında olduğu durumlarda ne kadar harika bir işçilik çıkartsanız da vasat görüntülerden öteye geçemezsiniz. Artık nelere ihtiyacınız olduğunu tam olarak biliyorsanız ama sadece isimlerini öğrenmek içeriği yerine getirmek için yeterli olmayacaktır. Dilerseniz daha fazla vakit kaybetmeden adım adım ilerleyelim. Bildiğiniz gibi Petarkadaş olarak kedi resimleri sayfamızda resimlerinize yer vermeye çalışıyoruz. Mükemmel kedi fotoğrafı nasıl çekilir konusundaki merakınızı giderdiğinizde çalışmalarınızı görmek isteriz.

    Işık

    Elinize kamera aldığınızda karşınıza çıkabilecek en büyük engeller arasında ışık vardır. Ne kadar emek verirseniz verin kötü ışık karşısında başarılı olma şansınız neredeyse yoktur. Doğru ışığı yakalamak ve kedinizin resmini doğru ışık altında çekmek için zaman harcamalısınız. Harcadığınız vaktin meyvelerini toplayacağınızdan emin olabilirsiniz. Doğru ışığa ulaşmakta zorlanıyorsanız doğal yöntemleri beklemek yerine ışıklandırma ürünlerinin yardımını almanız gerekiyor demektir.

    Açı

    Tüm maddeler içerisinde en kolay yerine getirebileceğiniz gereklilik açıdır. Doğru yerde konumlandığınız sürece önünüze kimse geçemez. Biraz abartıyor olabiliriz tabii, siz yine de önünüzde hiçbir obje olmadığından emin olun ki resimlerinizde kedinizi de görebilelim. Açıyı çekim başlamadan önce kesinleştirmeli ve kedinizin doğru yerde olduğundan emin olmalısınız. Kedinizi fazla bekletmek istemezsiniz, sıkılacaktır. En önemli açı kurallarından birisi kedinizin göz hizası çevrelerinde olmanızdır. Denerseniz pişman olmayacaksınız.

    Fikir

    Belki uygulaması en zor olan maddelerden birisi en uygun fikri bulmaktır. Kedinizin fiziksel ve duygusal durumlarını da hesaba katarak seçmeniz gereken fikirler arasında kaybolmak yerine denemeye başlamanızı öneriyoruz. Ne kadar çok fikri denerseniz sizin için en ideal olana o kadar çok yaklaşmış olursunuz. Hiç deneme yapmadan kedi fotoğrafları arasında gezmeniz durumunda elinize kaliteli bir resim geçeceğinden şüpheliyiz.

    Poz

    İşin en eğlenceli ama en zor kısmına gelmiş bulunmaktasınız. Her koşulu yerine getirdiniz, belki evrendeki en mükemmel kedi resmini çekmek üzeresiniz ama kediniz istediğiniz pozu vermiyor. Böyle durumlarda kedinize saygı göstermekten başka şansınız yoktur. Tek yapmanız gereken doğru ilgilenme ve ricalarla kedinizin poz vermesini sağlamaktır. Zorlama hiçbir zaman doğru sonucu vermeyecek sizleri daha çok üzecektir. 

    Kedilere Nasıl Poz Verdirilir?

    Kedinize poz verdirmek istiyorsanız kameran korkmaması gerektiğini onunla paylaşmalısınız. Öncelikli olarak kamera korkusunu, flaş korkusunu yenmeli ve yola devam etmelisiniz. Kalan yolumuzda kedinizin bakmasını istediğiniz yöne ilgisini çekecek objeler yerleştirmek gelecektir. Sadece görsel olarak değil ses ve koku olarak da kedinizin ilgisini dilediğiniz yere yöneltebilirsiniz. Bu işlemler sırasında kediniz yapmasını istediğiniz bir hareket yaptığında onu ödüllendirmeyi ve sevgi göstermeyi unutmamalısınız.

    Kedi ödül mamalarından ve sevgiden mahrum kalan kedilerin yapmalarını istediğiniz alışkanlıkları yapmaları için bir neden kalmayacağı için poz verme konusunda sizleri yarı yolda bırakabilirler. Kedinizle aranızdaki bağın zedelenmemesi için çekimler esnasında çok nazik ve duyarlı olmanız gerekir. Zorlama ve kaba hareketler küçük bir resim için büyük hatalar yapmak anlamına gelecek ve sizleri de ileride pişman edecektir. Mükemmel kedi fotoğrafı nasıl çekilir sorusuna en açık şekilde yanıt vermeye çalıştık, resimlerinizi bekliyoruz.

    Pet_Paw 1204 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor