Mükemmel Köpek Fotoğrafı Nasıl Çekilir?

Mükemmel Köpek Fotoğrafı Nasıl Çekilir?

Sadece Petarkadaş üzerinden değil, tüm sosyal medya platformlarında ve resim paylaşılan ortamlarda paylaşılan köpek resimlerine daha dikkatli bakacak olursanız nasıl profesyonel çekimler olduğunu kolaylıkla anlayabilirsiniz. Mükemmel köpek fotoğrafı nasıl çekilir sorusuyla karşılaşma nedenimiz herkesin köpeğiyle kamera karşısına geçmesinin benzer kalitede sonuçlar vermemesidir. Gerek köpeklerin rahat durmaması gerek yanlış fikirlere kapılmanın sonucu olarak fotoğraf istediğiniz gibi çıkmıyor olabilir. Mükemmel köpek fotoğrafı nasıl çekilir?

İçindekiler

    Mükemmel Köpek Fotoğrafı Nasıl Çekilir?

    Köpekler nasıl mucizevi hayvanlar olduğunu unutmamak gerekir. İhtiyaçlarımız doğrultusunda bu günlere kadar gelen köpekler,  siz veya kameranız ne kadar yanlış bir anı kaydetse bile daima mükemmel çıkacaktır. Bu güzelliğe rağmen daha fazlasını istemekte de sonuna kadar özgürsünüz. Albümünüzde profesyonel ellerden çıkmış gibi resimlerin olmasını istiyorsanız, köpek resimleri arasına dostunuzla beraber çekildiğiniz en güzel resimlerinizi koymak istiyorsanız mükemmel köpek fotoğrafı nasıl çekilir adlı yazımızda hayatınızı kolaylaştıracak önerilerde ve taktiklerde bulunacağız. En güzel köpek fotoğrafını çekebilmek için;

    • Işık
    • Açı
    • Poz
    • Fikir

    Listemizde sizlerin doğru fotoğrafı yakalayabilmeniz için sıraladığımız neredeyse her maddeyi yerine getirmelisiniz. Maddelerden bir tanesinin bile ortalamanın altında olduğu çekimlerde ne kadar harika bir işçilik çıkartsanız da ortalama görüntülerden fazlasına sahip olamazsınız. İhtiyacınız olan her şeyin başlığını öğrendiniz ama bu doğru çekim için yeterli olmayacaktır. Her maddeyi daha yakından tanımak için vaktimiz olacak. Dilerseniz daha fazla vakit kaybetmeden adım adım ilerleyelim. Bildiğiniz gibi Petarkadaş olarak köpek resimleri sayfamızda resimlerinize yer vermeye çalışıyoruz. Mükemmel köpek fotoğrafı nasıl çekilir konusundaki merakınızı giderdiğinizde çalışmalarınızı görmek isteriz.

    Işık

    Kamera ile bir işe giriştiğinizde karşınıza çıkabilecek en büyük sorunlar arasında çevre ışık vardır. Her ne kadar emek verirseniz verin kötü ışık karşısında başarılı olma şansınız çok çok azdır. Doğru ışığı yakalamak ve köpeğinizin resmini doğru ışık altında çekmek için zaman harcamalısınız. Harcadığınız vaktin sonucunu alacağınızdan emin olabilirsiniz. Doğru ışığa ulaşmakta zorlanıyorsanız doğal yöntemlerinin istediğiniz hizmeti sunmasını beklemek yerine yapay ışık kaynakları satın alarak kaliteli çekim sürecini hızlandırabilirsiniz.

    Açı

    Tüm maddeler içerisinde en kolay yerine getirebileceğiniz başlık açıdır. Çekim amacıyla doğru yerde konumlandığınız sürece açınızı kimse kesemez. Biraz abartıyor olabiliriz tabii, siz yine de önünüzde hiçbir obje olmadığından emin olun ki resimlerinizde köpeğinizi de görebilelim. Açıyı çekim başlamadan önce kararlaştırmalı ve köpeğinizin doğru yerde olacağından emin olmalısınız. Köpeğinizi fazla bekletmek istemezsiniz, sıkılacaktır. En önemli açı kurallarından birisi köpeğinizin göz hizası çevrelerinde olmanızdır. Göz hizasına indiğinizde harika sahneler yakalayacağınızdan eminiz.

    Poz

    İşin en eğlenceli, en yaratıcı ama aynı zamanda en zor kısmına gelmiş bulunmaktasınız. Her koşulu yerine getirdiniz, belki evrendeki en mükemmel köpek resmini çekmek üzeresiniz ama köpeğiniz istediğiniz pozu vermiyor. Böyle durumlarda köpeğinize saygı göstermekten başka şansınız yok demektir. Tek yapmanız gereken doğru ilgilenme ve beklentilerle köpeğinizin poz vermesini sağlamaktır. Zorlama hiçbir zaman doğru sonucu vermeyecek sizleri ve köpeğinizi daha da çok yoracaktır. 

    Fikir

    Belki uygulaması en zor olan maddelerden birisi en uygun fikri bulmaktır. Köpeğinizin fiziksel ve duygusal durumlarını da hesaba katarak seçmeniz gereken fikirler arasında kaybolmak yerine denemeye başlamanızı öneriyoruz. Ne kadar çok fikri denerseniz sizin için en ideal olana o kadar çok yaklaşmış olursunuz. Hiç deneme yapmadan köpek fotoğrafları arasında gezmeniz durumunda elinize kaliteli bir resim geçeceğinden şüpheliyiz.

    Köpeklere Nasıl Poz Verdirilir?

    Köpeğinize poz verdirmek istiyorsanız kameradan korkmaması gerektiğini konusunda daha öncesinde sık çalışmalar yapmalısınız. Öncelikli olarak kamera korkusunu, flaş korkusunu yenmeli ve yola devam etmelisiniz. Önünüzde kalan yolumuzda köpeğinizin bakmasını istediğiniz yöne ilgisini çekecek objeler yerleştirmek gelecektir. Sadece görsel olarak değil ses ve koku olarak da köpeğinizin ilgisini dilediğiniz yere yöneltebilirsiniz. Bu işlemler sırasında köpeğiniz yapmasını istediğiniz bir hareket yaptığında onu ödül mamalarıyla ödüllendirmeyi ve sevdiği kelimeler kullanmayı unutmamalısınız.

    Köpek ödül mamalarından ve sevgiden mahrum kalan köpeklerin yapmalarını istediğiniz alışkanlıkları yapmaları için bir neden kalmayacağı için poz verme konusunda sizleri yarı yolda bırakabilirler. Köpeğinizle aranızdaki bağın zedelenmemesi için çekimler esnasında çok nazik ve duyarlı olmanız gerekir. Zorlama ve kaba hareketler küçük bir resim için büyük hatalar yapmak anlamına gelecek ve sizleri de ileride pişman edecektir. Mükemmel köpek fotoğrafı nasıl çekilir sorusuna en açık şekilde yanıt vermeye çalıştık, resimlerinizi bekliyoruz.

    Pet_Paw 1290 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor