Nutri Feline Yavru ve Chefs Choice Kısır Kedi Maması İncelemesi

Nutri Feline Yavru ve Chefs Choice Kısır Kedi Maması İncelemesi

.

💠 bugün 2 tane yaş mama inceleyelim. ilk önce nutri feline tavuklu ve ton balıklı yavru kedi mamasına bakalım. ikinci olarak göreceksiniz, chefs choice somon balıklı ve tahılsız kısır yaş kedi mamasını inceleyelim 🐾

İçindekiler

    🔹nutri feline'in içinde %38 tavuk, %5 sığır eti ve %14 ton balığı bulunuyor. ayrıca somon yağı, vitamin, su ve mineraller içeriyor.

    🔹 protein %10, ham yağ %5, ham lif %0.2, ham kül %2.6 ve nem %81 oranında. şeker, gluten, gdo ve hayvansal yan ürün içermiyor.

    ➡️ et oranı toplamda %57 yani gayet güzel bir oran. yüzdelik oranlarda çok iyi. şeker ve gdo tarzı eklemeler olmamasını da sevdim. vitamin değerlerini görmek isterdim. nutri feline markasının tek eksiği taurin eklemesi yapmaması. kuru mamanızda yeterli taurin varsa alabilirsiniz çünkü içeriği gayet iyi. 85 gram mama ortalama 7-8 tl'ye satılıyor.

    🔹 chefs choice'un içinde %30 somon balığı, hayvansal ürünler, %3 şeker pancarı posası, hayvansal yağ ve bitkisel yağlar bulunuyor.

    🔹 protein %11, ham yağ %6, ham kül %3, selüloz %1 ve nem %78 oranında.

    🔹 vitaminler, e 671 mg ve d3 135 iu. manganez 1.35 mg, çinko 3.3 mg ve taurin 139 mg şeklinde. çin tarçını eklenmiş 1.275 mg oranında yani %1.5 oranında.

    ➡️ et oranı normal, hayvansal ürün eklenmesine bir şey demeyeceğim. yüzdelik oranlar iyi duruyor. vitaminler, taurin ve besin değerleri de güzel. çin tarçını benim kafamda bir soru işareti oluşturdu. oranı yüksek değil ama devamlı kullanıma uygun olmayabilir. çin tarçının fazlası karaciğere zarar verebilir. 80 gram olan mamanın fiyatı 6-7 tl arasında. 400 gram olan çeşitlerini beğenmedim %4 et bulunuyor çok düşük bir oran ancak 80 gram olanı duruma göre alınabilir.

    Pet_Paw 998 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor