Pakistan papağanı nasıl konuşturulur?

Pakistan papağanı nasıl konuşturulur?

Pakistan papağanları, insanlar tarafından evcil kuş türü olarak sıklıkla tercih edilen bir papağan türüdür. Oyuncu yapıları ve eğlenceli karakterleri sayesinde insanlarla iyi anlaşabilirler. Pakistan papağan cinsinden ilk defa aldıysanız, Pakistan papağanı nasıl konuşturulur öğrenmek isteyebilirsiniz. Bu yazımızda bu sevimli ve minik dostlarımızın nasıl konuşturulduğunu ve nasıl kolay konuşabileceklerine dair tüm detayları bulabilirsiniz.

İçindekiler

    Pakistan papağanı nasıl konuşturulur?

    Pakistan papağanları yeşilin en güzel tonlarındaki renkli tüyleri, kırmızı burunları ve cana yakın sevecen kişilikleri ile evcil kuş olarak insanlar tarafından en çok beslenen papağan türleri arasında yer almaktadırlar. Bu zeki ve sevimli dostlarımızın birbirinden farklı yetenekleri bulunmaktadır. Bunlardan en çok dikkat çekeni, cennet papağanlarının konuşma yeteneğidir. Peki, Pakistan papağanı nasıl konuşturulur?

    Pakistan papağanı nasıl konuşturulur diye baktığımızda, bu sevimli tür duydukları sesleri taklit etme yetenekleri sayesinde konuşurlar. Fakat öğrenme süreçleri diğer papağan türlerine oranla daha zordur ve oldukça sıkı bir eğitim geçirmeleri gerekmektedir. Öğrenme süreçlerinin zorluğuna sabırlı olursanız bundan sonraki süreçte papağanı susturmak pek mümkün değildir. Konuşturmak için birçok egzersiz yaptırmanız gerekmektedir. Eğitimin başlarında öğrenebileceği kolay ve basit kelimeleri tercih etmeniz daha doğru olacaktır.

    Sevimli ve minik dostlarımızın konuşmasını sağlamak için oldukça sabırlı ve ilgili olmanız gerekmektedir. Sizleri gün içerisinde sürekli duydukları ve sürekli görebilecekleri yerlerde beslerseniz, konuşmalarınız duyabilir ve daha erke konuşmaya çalışabilir. Hiçbir ses duyulmayan, karanlık bir odada beslerseniz, daha geç beklide hiç konuşamayabilirler. Pakistan papağanı nasıl konuşturulur sorusunun cevabı bu şekildedir.

    Pakistan papağanı konuşur mu?

    Son dönemde kuşlar evcil hayvan olarak daha fazla tercih edilmeye başlamıştır. Bu tercih edilen kuş türlerinden biride eşsiz görünümleri ve sevecen kişilikleri ile Pakistan papağanlarıdır. Pakistan papağanları diğer papağan türlerine oranla daha az konuşurlar. Öğrenme süreçleri daha zorludur ve sabır gerektirir. Fakat öğrendiklerinde susmazlar ve sürekli konuşmak isterler. Pakistan papağanı konuşur mu sorusunun cevabı bu şekildedir.

    Pakistan papağanı hangi kelimeleri kolay söyler?

    Pakistan papağanlarının öğrenme süreçleri oldukça zordur. Etraftaki sesleri duyarlar ve bu sesleri taklit etmeye çalışırlar. İlk defa bir Pakistan papağanı besliyorsanız nasıl konuşturmaya başlayacağınızı merak ediyor olmalısınız. Bu minik dostlarımız bazı kısa ve net kelimeleri diğer uzu ve karışık kelimelerden daha hızlı öğrenirler. Bu kelimeler basit ve söylenmesi kolay olmalıdır.

    Pakistan papağanının söyleyebileceği kelimeler

    • Cici kuş
    • Babacık
    • Annecik
    • Selam
    • Merhaba
    • Aşkım
    • Kızım
    • Oğlum

    Yukarıdaki gibi ya da benzeri kelimeleri daha hızlı öğrenir ve konuşurlar. Bu gibi kelimelerle konuşturma temelini oluşturmanız gerekmektedir. Bu süreç oldukça sabır isteyen bir süreçtir. Unutmayalım Pakistan papağanları diğer papağan türlerine oranla daha zor öğrenirler.

    Pakistan papağanı için konuşma egzersizleri

    Pakistan papağanının konuşması diğer papağan türlerine oranla daha zorludur ve ilgi gerektirir. Bu sevimli dostlarımızı konuşturmak için oldukça sabırlı olmanız gerekmektedir. Eğer papağanınızın daha erken konuşmasını sağlamak istiyorsanız yapacağınız bazı egzersizler bulunmaktadır. Birlikte bu egzersizler nelerdir bakalım:

    • Kelimeleri sürekli olarak tekrar edin.
    • Pakistan papağanınızı sevdiği yiyeceklerle ödüllendirin.
    • Söylenmesi zor olan kelimeler yerine daha basit kelimelerle konuşmaya başlayın.
    • Sizleri görebilecekleri yerlerde besleyin.
    • Konuşmadığında kuşunuzu strese sokmayın ve sabırlı olun.

    Yukarıda yazılan egzersizler, ilk defa Pakistan papağanı beslemek de olan biri için konuşma egzersizleri temelini oluşturmaktadır. Kullandınız kelimeleri gün içinde 5 veya 6 kez tekrar etmeniz, papağanınızın öğrenme sürecini daha hızlandıracaktır.

    Pet_Paw 4563 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor