Pointer Eğitimi Ne Zaman Başlar?

Pointer Eğitimi Ne Zaman Başlar?

Bir köpek sahiplendiğimizde onu eğitmek isteriz çünkü eğitimli olan köpeklere yaşamak daha kolaydır. Son dönemde pointer eğitimi ne zaman başlar sorusu sık araştırılan konular arasına girmiştir. Köpeklerin eğitimi sabır ve emek isteyen bir eylemdir. Kimi köpek daha hızlı öğrenirken kimi köpek ise daha yavaş öğrenir.

İçindekiler

    Pointer Eğitimi Ne Zaman Başlar?

    Pointer köpekler av köpeği sınıfında yer almaktadır ve eğitim süreçleri oldukça zordur. Büyük bir sabır ve emek isterler. pointer eğitimi ne zaman başlar diye bakacak olursak, bunun cevabı aslında oldukça kolaydır. Bu sevimli dostlarımız yavruyken eğitime başlanması gerekmektedir. Bunun nedeni olarak yavruyken daha iyi algıladıkları bilinmektedir.

    Bu köpek türünün diğer köpek türlerine oranla, algılama yetenekleri çok yüksektir ve bu nedenle Kolay öğrendikleri bilinir. İşitme duyuları gelişmiş olduğu için verilen komutları takip etmede zorluk çekmezler. Genelde insanlar pointer köpeklerini yavruyken eğitilmeye başlarlar ve belirli yaşa geldiğinde ise zorunlu eğitime tabi tutarlar.

    Eğer av köpeği olarak değil de evde beslediğiniz evcil köpek olarak bakmak istiyorsanız, eğitim süreçlerini normal düzeyde tutabilirsiniz. Av köpeği olarak beslemek istiyorsanız ise ve bu konuda bilginiz yok ise, profesyonel destek almalısınız. Pointer eğitimi ne zaman başlar sorusunun cevabı bu şekildedir.

    Pointer Eğitimi Kaç Yaşında Başlar?

    Pointer köpeğinin eğitimi ne zaman başlar sorusunun yanı sıra pointer eğitimi kaç yaşında başlar sorusunda çok fazla sorulmaktadır. Bir köpeği eğitmek oldukça zorlu bir iştir fakat sonuç olarak eğitim sevimli dostlarımızla yaşamımızı kolaylaştırmaktadır.

    Pointer köpekleri ilk 6 aylık olduklarında normal ve zorunlu eğitime tabi tutulmalıdırlar. Bu eğitim sayesinde itaat etmeyi, hızlanmayı ve diğer birçok şeyi öğrenirler. 6 ay bir köpeğin öğrenmeye başlaması için oldukça yeterli bir zamandır. Ne kadar erken eğitilmeye başlarlarsa o kadar kolay eğitilirler.

    Pointer Nasıl Eğitilir?

    Pointer nasıl eğitilir diye baktığımızda birkaç farkın dışında normal köpek eğitimi gibi olduğu görülmektedir. Eğitime ilk olarak normal köpeklerde de yapıldığı gibi “otur” ve “kalk” terimleri ile başlanır. Köpeğiniz bu terimleri algılamaya başladığında ise diğer terimlere geçilir.

    Bu köpek cinslerin iyi bir av köpeği olmasını istiyorsanız onu sürekli olarak ava götürüp ortama alıştırmanız gerekmektedir. Ne kadar fazla ava giderse o kadar iyi bir av köpeği olur. Köpeğinizi eğitirken onu ödüllendirmeniz sizin için ve dostumuz için oldukça iyi olacaktır. Eğitimin sağlıklı geçmesi için bahsi geçen köpeğin safkan pointer olması çok önemlidir.

    Pet_Paw 1433 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor