Dünya üzerinde bilinen çok fazla köpek türü bulunmaktadır. Bunlardan biri de ev ve av köpeği olarak bilinen pointer köpeklerdir. Pointer nedir sıklıkla araştırılan konular arasında yer almaktadır. Uysal, hareketli ve sevecen yapıları ile insanlar arasında oldukça dikkat çekici olan bu tür hakkında bilgi edinmek isteyebilirsiniz. Sizlere bu yazımda bu sevimli dostlarımız hakkında bilgi vermekteyim.

İçindekiler

    Pointer Nedir?

    Pointer bir av köpeğidir. Sadece avlanmada yardımcı olmazlar, evde de beslenmektedirler. Bu sevimli tür aslında baktığımızda oldukça iyi bir ev ve aile köpeğidir. Pointer nedir sorusunun cevabı da bu şekildedir. Son dönemlerde sıklıkla çocuklar ve yetişkin bireyler arasında evcil hayvan olarak tercih edilmektedirler. Bu dönem popüler oldukları söylenebilir.

    Uysal, tatlı ve kolay eğitilebilen bu sevimli dostlarımız, ilk İngiltere de görülmüştürler. Sonraki senelerde ticaret ve melezleme yoluyla diğer ülkelere yayılmıştırlar. Onlar hakkında bilinen en temel yetenekleri, çok iyi bir koku ve işitme duyusuna sahip oluşlarıdır. Aynı zamanda bilinen en hızlı köpek türleri arasında yer almaktadırlar. Bu yetenekler sayesinde avcıların ilk tercihlerinden biri olmayı başarmıştırlar.

    Pointer nedir diye bakmaya devam edecek olursak, bu köpekler Güçlü vücut yapıları sayesinde kolay kolay hastalanmazlar. Sahipleri veya onları besleyen insanlarla çok güçlü bir sevgi bağı kurarlar. Çok fazla ilgi ve bakım istemektedirler. Apartman daireleri yerine, bahçeli evlerde beslenmeleri onlar için daha uygun olur. Bunun sebebi olarak şu gösterilmektedir; sürekli hareket halinde olurlar ve oyun oynamak isterler, apartman daireleri sevimli dostlarımızın hareketlerini kısıtlayabilir ve bakımlarını zorlaştırabilir.

    Pointer Ne Demek?

    Pointer kelimesi aslında İngilizce bir kelimedir. İngilizceden puanter kelimesinden gelmiştir. Günümüze pointer olarak kullanılmaktadır. Bazı yerlerde hala puanter olarak da kullanıldıkları söylenebilir. Bu köpek türleri av köpeği grubunda yer alan avcı köpeklerdendirler. Kelime olarak daha az bilinen bir diğer anlamı ise işaretçidir.

    Pointer Türkçe kelime anlamı olarak; düzgün vücutlu, uzun kuyruklu ve koku duyusu çok gelişmiş, hızlı av köpeği demektir. Kelime anlamı olarak bu şekilde tanımlanmaktadır. Sadece av değil evcil hayvan olarak da büyük evlerde beslendikleri bilinmektedir.

    Pet_Paw 794 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor