Prima Cat Tavuk Etli Tahılsız İnceleme

 Prima Cat Tavuk Etli Tahılsız İnceleme

.

💠 prima cat tavuk etli tahılsız kedi mamasını birlikte inceleyelim. nelere dikkat etmemiz lazım? yazılanlar ne ifade ediyor? birlikte anlamaya çalışalım 🐾

İçindekiler

    ➰ fediaf ve aafco standartlarına göre bakacağız. oranları diğer paylaşımımda vermiştim oraya da bakmanızı tavsiye ederim. hikayeye ekledim. sağa kaydırınca mama içeriğini göreceksiniz.

    🔹ilk önce mama içinde gerçek et var mı ona bakmak gerekiyor. taze, kurutulmuş veya susuz yazabilir. en %20 gerçek et olsa iyi olur. işlenmiş protein veya un yazması gerçek et olmadığını ifade eder. tahıl yoğunluğu nedir? mesela pirinç eklenmiş ama daha sonrasında mısır, mısır gluteni ve soya diye devam ediyorsa aşırı besleyici bir mama değil demektir. yani çok fazla tahıl olmamalı.

    🔹içindekiler kısmında eklenen meyve ve sebzelere bakmak iyi olur. mesela kızılcık böbreklere iyi gelmektedir. ayrıca fos ve mos gördüğünüz üzere prebiyotikleri ifade eder özellikle bağırsaklar için önemlidir. bira mayası da aynı şekilde. yani içeriğe bakarken hangi besinin ne özelliği var ona bakmak gerekiyor.

    🔹analitik bileşenlere geldiğimizde özellikle protein ve yağ oranına dikkat edilmeli. bu mama yetişkin kedi maması ve iyi değerlere sahip. kül oranı ve nem oranına da mutlaka bakın. daha sonrasında ise önemli bir nokta daha var. kalsiyum, sodyum, fosfor ve magnezyum oranları. %1'i çok geçmemeli. böbrek sağlığı için iyi olacaktır. taurin oranı en 1.800 mg olmalıdır, bazı mamaların her şeyi iyiyken taurin düşük oluyor, desteklemek gerekebilir.

    🔹vitaminlere geldiğimizde ise verdiğim oranlara göre anlayabilirsiniz. mesela a vitamini biraz daha yüksek olabilirdi ve c vitamini göremedim. diğer oranlar yeterli. kolin klorür sinir sistemi ve beyin için önemlidir, oranı da güzel. ab onaylı antioksidanları içermektedir ibaresinin de olması mama güvenirliği açısından önemlidir.

     

    Pet_Paw 764 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor