Rus Finosu Kaç Yıl Yaşar?

Rus Finosu Kaç Yıl Yaşar?

Rus finosu sahiplendiyseniz veya beklemekteyseniz, Rus finosu kaç yıl yaşar diye de merak etmiş olmalısınız. Her köpek türü onlara kaliteli ve sağlıklı bir yaşamın sunulmasını hak ederler. Onlara bu yaşamı sunmakta siz sahiplerinin elindedir. Rus finosu, yaşamları boyunca iyi bakılırlarsa bizlere son derece iyi bir dost olmaktadır. Bu sevimli dostlarımız kaç yıl yaşadıklarına birlikte bakalım?

İçindekiler

    Rus Finosu Kaç Yıl Yaşar?

    Bazı köpek cinsleri daha uzun ömürlü olurken, bazı köpek cinsleri ise maalesef erken yaşta aramızdan ayrılmaktadır. Bu durum köpeğin cinsine ve yaşam kalitesine göre değişmektedir. Son dönemde Rus finosu kaç yıl yaşar sorusu oldukça merak edilen bir konudur. Bizimle yaşayan dostlarımızın bizimle ne kadar kalacaklarını bilmek isteyebiliriz.

    Rus finosu kaç yıl yaşar diye baktığımızda, Ortalama olarak 12 ila 15 yıl aralığında yaşamaktadır. Bu süre bazı cinslerinde 17 yıla kadar da çıktığı bilinmektedir. Beslediğimiz köpeklerin yaşam sürülerine, bizler oldukça etki ederiz. Eğer sağlıklı beslenmez ve ihmal edilirlerse yaşam süreleri ciddi ölçüde azalmaktadır.

    Yaşam sürelerini artırmak için düzenli olarak veterinere götürülmesi gerekmektedir. Bunun yanı sıra evde sürekli tutulmamaları ve dışarıda düzenli olarak gezdirmeleri yaşam sürelerini artırmaktadır. Bu gibi durumlar kontrole alındığında, dostlarımız bizle uzun süreler boyunca yaşarlar.

    Rus Finosu Evde Ne Kadar Yaşar?

    Bu sevimli dostlarımız evde yaşamaya daha uygundurlar. Ev ortamında 10 ile 15 yıla kadar yaşadıkları görülür. Yaşam kalitelerine ve bakımlarına bağlı olarak bu süre uzayabilir ya da kısalabilir. Kısırlaştırılmış Rus finoları daha uzun süre yaşadıkları bilinmektedir.

    İlgilenilmeye güzel bakılmaya ihtiyacı olan bu sevimli tür, zamanla ailemizden biri konumuna gelir. Evde bizimle yaşayan canlıları ihmal edip unutmamamız gerekmektedir. Rus finosu evde ne kadar yaşar sorusunun cevabı bu şekildedir.

    Rus Finosu Sokakta Ne Kadar Yaşar?

    Rus finosu bilindiği üzere ev köpeğidir. Sokakta uzun süre hayatta kalamazlar. Yapılarından ötürü Soğuğa ve yağmura karşı hiç dayanıklı değillerdir. Sağlıklı ve düzenli beslenmeye ihtiyaç duyarlar. Eğer bu faktörler gerçekleşmezse hasta olabilirler ve yaşam süreleri azalır.

    Rus finosu sokakta ne kadar yaşar diye baktığımızda, bu süre 4 ile 5 yıl arasında olmaktadır. Bu sayı her geçen gün biraz daha azalmaktadır. Bu türler kendilerini diğer büyük hayvanlardan koruyamazlar ve sokakta zarar görürler.

    Rus Finosu Yaşam Süresini Etkileyen Faktörler?

    Rus finosu kaç yıl yaşar sorusu merak edildiği kadar, Rus finosu yaşam süresini etkileyen faktörler de çok merak edilen bir konudur. Bu faktörün en başında yaşadıkları ortamın şartları gelmektedir. Kötü ve ilgisiz şartlarda bakılan dostlarımızın, yaşam süreleri ciddi ölçüde azalmaktadır. Başlı başına Rus finosunun yaşam süresini etkileyen faktörler şunlardan oluşur:

    • Genetik
    • Yetersiz ve sağlıksız beslenmeleri
    • Yaşadıkları ortamın kötü olması
    • Yeterli egzersiz yaptırılmaması
    • Kısırlaştırılmamaları
    • Düzenli olarak veterinere götürülmemeleri

    Yukarıda yazılan faktörler dostlarımızın yaşam sürelerini ciddi ölçüde etkiler. Bu cins, sıcak ve kuru bir ortamda yaşamak, sağlıklı yiyecekler ve bolca sevgi isterler. Bu şartlar olmadığında yaşam süreleri çok uzun olmayacaktır.

    Pet_Paw 5579 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor