Rus Finosu Ne Kadar Büyür?

Rus Finosu Ne Kadar Büyür?

Rus finosu sahiplenme ilanlarından yeni sahiplendiğiniz veya beslediğiniz Rus finosu ne kadar büyür merak etmiş olmalısınız. Bugünkü yazımızda size bu konuda bilgi vermekteyim. Evde beslenen köpek cinslerinden biri olarak kabul edilen Rus finoları, sevimli yüzleri ve sıcakkanlılıkları ile oldukça dikkat çekerler. Evcil hayvan olarak sıklıkla tercih edilen bu tür ne kadar büyüyorlar?

İçindekiler

    Rus Finosu Ne Kadar Büyür?

    Orta boyutlu bir Rus finosu ne kadar büyür diye bakacak olursak bunun cevabı, 20cm ile 28 cm arasında olmaktadır. Yavru Rus finolarının boyutları 5 cm ile 10 cm arasında olmaktadır. Buna bağlı olarak da yavruluktan erişkinliğe geçişte ortalama 15-18 cm büyümektedir. Safkanlar, kırma olanlara göre daha fazla büyüdükleri bilinmektedir.

    Rus finosu ne kadar büyür diye araştırdığımda, kendi içlerinde cinslerine bağlı olarak farklı büyüdüklerini görürüz. Dişiler, yavruluktan erişkinliğe geçişte ortalama 13cm ile 18 cm arasında büyümektedir. Erkek köpekler ise, yavruluktan erişkinliğe geçişte 15-18 cm arasında büyürler. Erkekler dişi köpeklere oranla daha hızlı büyüdükleri bilinmektedir.

    Bu sevimli dostlarımız cinslerine göre büyüme hızları ve büyüklükleri değişmektedir. Kendi içlerinde bazıları daha az ve yavaş büyürken, bazı cinsleri ise daha fazla ve hızlı büyümektedir. Bu durum tamamen köpeğinizin safkan olup olmamasına ve cinsine bağlıdır. Rus finosu ne kadar büyür sorusunun cevabı bu şekildedir.

    Rus Finosu Kaç Yaşına Kadar Büyür?

    Rus finosunun ne kadar büyüdüğü sorusunun yanı sıra Rus finosu kaç yaşına kadar büyüt sorusu da sıklıkla araştırılmaktadır. Ortalama yaşam süreleri 12 ile 15 yıl arasında oldukları bilinmektedir. Yaşam süreleri hakkında daha fazla bilgi almak istiyorsanız, Rus finosu kaç yıl yaşar yazımıza da bakabilirsiniz.

    Yaşam sürelerine bağlı olarak da büyümeleri belirlenmektedir. Dişi yavrular 12 aylık olduklarında ciddi ölçüde büyümeye başlayıp 5 yaşlarına geldiklerinde tamamı ile büyümelerin tamamlamaktadır. Erkek yavrularda ise bu süre daha kısadır. Erkek yavrular 11 aylık olduklarında ciddi ölçüde büyümeye başlayıp 3-4 yaşlarına geldiklerinde tamamen büyümeleri durmaktadır.

    Rus Finosu Süs Köpeği Midir?

    Rus finosu köpekleri inanılmaz tatlılıkları ve sevecenlikleri sebebiyle evde bakılması en çok tercih edilen süs köpeklerindendir. Bu köpek türünün bu kadar tercih edilmesinin sebebi zekiliği, ailesine karşı itaatkâr olması ve çok cana yakın olmasıdır. Köpeklerinizi sahiplendiğiniz andan itibaren sizin bir dostunuz, canımızdan bir parça olurlar. Rus fino köpekleri ise buna en güzel örneklerinden birisidir.

    Pet_Paw 6097 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor