Safkan Norveç Orman Kedisi Nasıl Anlaşılır?

Safkan Norveç Orman Kedisi Nasıl Anlaşılır?

Çocuklar ve yetişkin bireyler arasında tanınan ve evcil hayvan olarak tercih edilen bu kedi cinsleri uysal ve kolay öğrenebilen yapıları ile oldukça dikkat çekmektedirler. Safkan orman Norveç kedisi anlamak aslında bilinen aksine oldukça kolaydır. Bu yazımızda safkan Norveç orman kedisi nasıl anlaşılır sorunuza yanıt bulmaya çalışacağız.

İçindekiler

    Safkan Norveç orman kedisi nasıl anlaşılır?

    Safkan Norveç orman kedisi nasıl anlaşılır diye bakacak olursak aslında anlamak oldukça basit bir işlemdir. Safkanları melez yani kırma olanlardan ayıran belirli özellikler vardır. Kediler kendi içlerinde karakter özellikleri, kürkleri, boyları gibi birçok faktörler içerisinde gruplandırılmıştırlar.

    Norveç orman kedisi sahibiyseniz veya beslemekteyseniz, safkan olup olmadığı şeceresinde yazıyor olması gerekmektedir. Eğer şeceresinde yazmıyor ise bunu öğrenmek isteyebilirsiniz. Kedilerin de şecereleri olur. Bu kimlik kartlarında kedinizin safkan olup olmadığı ve yasal olarak kayıt edilip edilmediği öğreniriz. Peki, şeceresi Safkan Norveç orman kedisi nasıl anlaşılır diye bakarsak bu sevimli dostlarımızın safkan olup olmadığını öğrenmeniz için aşağıda birkaç özelliğini listelemiş bulunmaktayım gelin birlikte bakalım:

    • Tüyleri parlak, uzun, siyah ve kahve karışımı bir renkte olmaktadır.
    • Kulakları yukarı doğru diktir
    • Safkanların vücutları diğer türlere göre daha uzundur.
    • Kuyrukları ve bacakları gövdelerine göre uzundur.
    • Daha hızlı öğrenirler ve eğitimleri daha kolay olur.
    • Çevik ve oldukça uysallardır.

    Yukarıda vermiş olduğum bilgiler sayesinde kedinizin safkan olup olmadığını öğrenebilirsiniz. Belirli özelliklerine bakarak onları ayırt etmek oldukça mümkündür. Safkan bir Norveç orman kedisi sahiplenmek istiyorsanız ve bunun hakkında bilgi almak istiyorsanız ücretsiz Norveç orman kedisi nereden sahiplenilir yazımıza da bakmanızı öneririm.

    Norveç orman kedisi fiziksel özellikleri nelerdir?

    Norveç orman kedisi birçok farklı cinste bulunabilir. Belirli bir renkleri ve karakteristik özellikleri yoktur. Her kedi değişiklik göstermektedir. Bunların yanı sıra Norveç orman kedilerinin ortak özellikleri bulunmaktadır. Eğer bu kedi cinslerinden birine sahipseniz veya sahiplenmek istiyorsanız fiziksel özelliklerini merak etmiş olmalısınız. Norveç orman kedisi fiziksel özellikleri nelerdir birlikte bakalım:

    • İri ve büyük vücut yapıları vardır.
    • Kabarık ve uzun tüyleri bulunur.
    • Yaklaşık olarak 10 kg ağırlığındadırlar
    • Farklı renklerde tüyleri olabilir.
    • Kulakları yukarı doğru dik ve sivridir
    • Güçlü ve kaslı bir vücuda sahiptir.

    Yukarıda bahsettiğim özellikleri Norveç kedisinin genel fiziksel özellikleridir. Bu durum kedinize göre değişim gösterebilir ama genel olarak bilinen özellikleri bu şekildedir. Eğer bu kedi cinsi hakkında daha fazla bilgi edinmek istiyorsanız Norveç orman kedisi adlı diğer yazılarımız da bakabilirsiniz.

    Pet_Paw 6376 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor