Saldırgan Köpek Nasıl Sakinleştirilir?

Saldırgan Köpek Nasıl Sakinleştirilir?

.

Saldırgan köpek insanlar ve evcil hayvanlar açısından tehlike oluşturabilir. Saldırgan köpek nasıl sakinleştirilir bilinmesi iki tarafında zarar görmemesi için çok önemlidir. Saldırgan olduğu için bir köpeğe şiddet uygulamak yerine sakinleştirerek zararsızlaştırılması doğrusu olacaktır.

İçindekiler

    Köpekler her zaman sevgi dolu ve sevecen olamayabilir. Bazen öfkeli olup saldırganlaşabilirler. Bazı köpek ırkları diğerlerine göre daha saldırgan olsa da öfkelendiği anda hemen hemen her köpek saldırıya geçebilir. Saldırgan köpeği sakinleştirmek ısırmak, havlayarak korkutmak gibi durumlardan etraftakilerin etkilenmemesini sağlayacaktır.

     

    Saldırgan Köpek Nasıl Sakinleştirilir?

    Her köpeğin karakteri birbirinden farklıdır. Bazı köpekler çok uysalken bazıları saldırgan olabilirler. Yaşadıkları olaylar, gördükleri herhangi bir şey sinirlenmelerine neden olabilir. Duydukları öfkeyi dışarıya havlayarak, koşarak, üzerine doğru atakta bulunarak veya ısırarak gösterebilirler. Bir de saldırgan köpek nasıl sakinleştirilir bilmeyen birine saldırırsa istenmeyen anlar yaşanabilir.

    Normalde çok uslu olan bir köpek saldırganlaştıysa bunun altında yatan başka nedenler olabilir. Örneğin köpek vücudunda şiddetli bir ağrı hissediyorsa saldırganlaşabilir. Ağrının uzun süreli olması ve sürekli artması agresif ruh haline bürünmesine neden olacaktır. Bir diğer sebepte tehlikede olduklarını düşünmeleri olabilir. Kendini tehlike altında hisseden köpek dışa karşı saldırganlaşarak korunmaya çalışır.

    Saldırgan köpekleri sakinleştirmek için yapılması gereken ilk şey köpeğin neyden rahatsız olduğunu bulmaktır. Köpek durduk yere saldırmayacaktır. Bir eşyasını almak, koruduğu alana yaklaşmak, yanlışlıkla canını yakmak saldırgan olması için olası sebeplerdir. Köpeğin hangi sebepten dolayı saldırgan olduğu bulunup o davranıştan vazgeçilmelidir.

    Köpeğe sakince temas etmek onu sevdiğinizin fiziksel göstergesi olur. Eğer köpek korktuğu, kaygılandığı, sıkıldığı için saldırganlaştıysa onunla temas kurmanız iyi gelecektir. Sevildiğini bilmek köpekle aranızdaki güveni pekiştirir.

    Saldırgan köpeklere karşı saldırgan olunmamalıdır. Köpek öfkelendiğinde kendinizi korumaya almak istemeniz oldukça doğaldır. Ancak buna karşılık köpeğe saldırıda bulunmanız her iki taraf içinde kötü olacaktır. Saldırgan bir sokak köpeği gördüğünüzde köpeğe taş atmak yerine bulunduğunuz yerden uzaklaşmayı tercih etmelisiniz.

     

    Saldırgan Köpek Irkları Hangileridir?

    Köpekler yaşadıkları durumlara göre saldırgan olabilirler. Sakinliğiyle bilinen bir köpeğin en sevdiği oyuncağı önünden çekilip alındığında birden sinirlenebilir. Bazı köpeklerde ise saldırganlık kalıtım yoluyla taşınmaktadır. Genetik olarak saldırgan yapıda olan köpekler yavruluk döneminde sosyalleştirmezlerse bu özelliğini sürdürmeye devam ederler.

    En bilinen saldırgan köpek ırkları şunlardır:

    • Amerikan Pitbull Teriyeri
    • Doberman
    • Buldog
    • Boksör
    • Sibirya Kurdu
    • Dogo Argentino
    • Cane Corso Italiano
    • Rottweiler
    • Tosa

    Saldırgan köpek cinsleri yakından tanımak isterseniz saldırgan köpek ırkları kategorisini inceleyebilirsiniz. Merak ettiğiniz ırkın üzerine tıklayıp detaylı bir şekilde bilgi edinebilirsiniz.

    Pet_Paw 2619 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor