Sarman Kedi Tüy Döker Mi?

Sarman Kedi Tüy Döker Mi?

Evde kedi beslemenin en zor yanı dökülen tüylerdir. Alerjisi olan kişileri oldukça zorlayan bu durum Sarman kedi tüy döker mi gibi soruların ortaya çıkmasına neden oluyor. Her ne kadar sevimli olsalar da bazı kişileri oldukça zorlayan sarman kedi tüy dökülme sorunuyla ilgili bilgi almak için yazımızın devamını okuyabilirsiniz.

İçindekiler

    Sarman Kedi Tüy Döker Mi?

    sarman kedi tüy döker mi

    Evde sarman kedi beslemek istiyorsanız merak edeceğiniz soruların en başında Sarman kedi tüy döker mi sorusu gelmektedir. Temizliğe çok önem veren ve alerjisi olan kişilere adeta cehennemi yaşatan bu durum hemen hemen her tüylü canlıda görülür. Onları sevimli yapan özelliklerinin başında gelen tüylerinin dökülmesi son derece doğal bir olaydır.

    Sarman kedi tüy döker. Zamanla eskiyen tüyler dökülerek yerini yenilerine bırakır. Bunun dışında sizinle oynarken ya da etrafta koşturup eşyalar sürterken de tüyleri kırılarak vücudundan ayrılabilir. Kedilerin dökülen tüyleriyle uğraşmak her ne kadar zor bir iş olsa da evde Sarman kedi beslemeye engel değildir.

    Sarman Kedi Neden Tüy Döker?

    Sarman kedinin tüy dökmesi doğal bir durum olsa da bazen bunun altında yatan sebepler hiç de iç açıcı olmayabilir. Kedinizin vücudunda bulunan tüyler zamanla yerini yeni tüylere bıraksa da bazı dış etmenler tüy dökülmesinin doğal döngüsünü bozmasına neden olabilir. Peki Sarman kedi neden tüy döker?

    • Mevsim değişikliğinden dolayı
    • Alerjiden dolayı
    • Deri hastalıklarından dolayı
    • Bakteri ve parazitlerden dolayı

    Sarman kediler yukarıdaki nedenlerden ötürü tüy dökebilir. Sarmanınızın doğal tüy dökümü genellikle mevsim geçişlerinde gerçekleşir. Fakat normalden fazla ve hiç bitmeyen bir tüy dökülmesiyle karşı karşıyaysanız bu bir şeylerin yolunda gitmediğinin işareti olabilir. Bu durumda kedinizi bir veteriner hekime götürmenizi tavsiye ediyoruz.

    Sarman Kedi Ne Kadar Tüy Döker?

    Bazı kedi cinslerinin tüy yapısından dolayı aşırı miktarlarda tüy döktüğünü biliyoruz. Bazı kedi cinslerinde ise bu durum tam tersidir. Kısa ve sık tüy yapısından dolayı hemen hemen hiç tüy dökmezler. Sarman kedi ne kadar tüy döker sorusuna yanıt arayan çoğu kişinin gönlünü ferahlatalım.

    Sarman kedi ortalama miktarlarda tüy döker. Bu dökülmeler genellikle mevsim geçişlerinde ve hormonal değişikliklere bağlı olarak yaşanır. Fakat sarman kedi tüy döker mi konusunda oldukça fazla miktarlarda, belirli bir bölgeyi çıplak bırakacak kadar tüy dökülmesi gördüyseniz vakit kaybetmeden veterinerinize gitmelisiniz.

    Sarman Kedi Tüy Dökmesi Nasıl Engellenir?

    Kedisinin tüy dökmesinden şikayet eden herkes bununla nasıl başa çıkacağının yanıtını arıyor. Eğer siz de Sarman kedi tüy dökmesi nasıl engellenir merak ediyorsanız, aşağıdaki adımları takip ederek kedinizin döktüğü tüy miktarını azaltabilirsiniz.

    • Sarman kedi özellikleri ve bakımı hakkında bilgi edinin.
    • Düzenli olarak tüylerini tarayın.
    • Kedinizde alerji yapan yiyecekleri kullanmayın.
    • Stresten uzak tutun.
    • Herhangi bir rahatsızlıkta veterinere götürün.
    • Veteriner tavsiyesine bağlı olarak tıraş ettirin.
    • Çok pislendiği zaman ona uygun şampuanlarla kedinizi yıkayın.

    Sarman kedi tüy dökmesini tamamen engelleyemezsiniz fakat yukarıda belirttiğimiz uygulamalar sayesinde azaltabilirsiniz. Sarman kedi tüy döker mi konusunda endişe duymamak için yapabileceğiniz en önemli ve en kolay uygulama ise düzenli bir şekilde tüylerini taramak olacaktır.

    Sarman kedi bakımı ve sarman kedi tüy döker mi konusu hakkında bilgi ve tecrübelerinizi ilk defa kedi besleyecek ve bu konuda ne yapması gerektiğini bilmeyen kişiler için yorumlar kısmında paylaşabilirsiniz.

    Pet_Paw 2311 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor