Satın Almayıp Hayvan Sahiplenmen İçin 10 Neden

Satın Almayıp Hayvan Sahiplenmen İçin 10 Neden

.

 

İçindekiler
    1. Çünkü bir hayat kurtaracaksınız

    Her yıl, binlerce evsiz veya terk edilmiş kedi ve köpek sokaklarda perişan oluyor veya soğuk şartlara dayanamayıp ölüyor. Çok fazla evcil hayvan barınaklara geliyor veya sokaklarda kalıyor ve maalesef çok az insan evcil hayvan ararken ücretsiz sahiplenmeyi düşünüyor.

    Daha fazla insan, evcil hayvanları satın almak yerine ücretsiz olarak sahiplenirse ötekileştirilmiş hayvanların sayısı çarpıcı bir şekilde azaltılabilir. Sahiplendiğinizde, o kedi ve köpeği ailenizin bir parçası yaparak sevgi dolu bir hayvanı kurtarıyorsunuz.Hemen sahiplenin!

    1. Çünkü harika bir dost elde edeceksiniz 

    Hayvan barınakları ve gönüllü kurtarma organizasyonları, mutlu ve sağlıklı evsiz hayvanlarla dolup taşıyor. Onları yeni sahiplerinin alıp evlerine götürmesini bekliyorlar. Çoğu sahipsiz evcil hayvan, bir boşanma, ayrılma veya sorumsuzca sıkılıp bırakılma gibi biz insanlara ait sorunlar yüzünden ortada kalmıştır, yanlış bir şey yapmış oldukları için değil. Aslına bakarsanız çoğu da zaten ev eğitimi almış ve ailelerle birlikte yaşamaya alışmış canlar. Hemen bir dost edinin!

    1. Çünkü daha az maliyetli

    Bir evcil hayvan sahiplendiğinizde hiçbir ücret ödemediğiniz gibi, hayvanın kısırlaştırması, ilk aşılaması yapılmış -ve bazen de mikroçiplenmiş- olabilir. Bu da ailenize yeni bir üye eklemenin bazı ön masraflarından size kurtarabilir. Hatta sahiplendiğiniz hayvana bağlı olarak eğitim harcamalarında da tasarruf edebilirsiniz. Hemen ücretsiz sahiplenin!

     

    1. Övünmeye hakkınız olur

    Kimse başka bir selfie’nizi daha görmek zorunda değil. Tabii ki sahiplendiğiniz, sevimli bir kedi veya köpeğe ait bir selfie değilse... Hemen ücretsiz bir evcil hayvan sahiplenin, bu resimleri petarkadas.com’da ve diğer sosyal medya platformlarında paylaşın; beğenileri hak edin! Hemen sahiplenin  ve  paylaşmaya başlayın!

    1. Çünkü ¨hayvan ticareti¨ ile mücadele için tek yol bu

    Eğer bir petshop’tan veya bir evcil hayvan satıcısından bir alım yapıyorsanız o hayvanı bir yavru fabrikasından ya da merdiven altı üreticilerden alıyorsunuz demektir. Hayvan fabrikaları veya çiftlikler ya da izinsiz üreticiler bir canın üzerine kâr koyan seri üretim tesisleridir. Bu tesisler ve kişiler çoğunlukla denetlenmiyor ve hayvanları son derecede kötü koşullarda yetiştiriyorlar. Bu hayvanlar; yetersiz tıbbi bakım almış, hasta, sevgisiz olup davranış bozuklukları gösterebiliyorlar. Bu yavruların anneleri de yıllardır bir insanın dostluğunu tadamadan hiçbir aileye katılamayacak olmanın acısıyla kafeslerde çürümekte. Ve artık üreyemediklerinde de kazançlı olmaktan çıkınca basit bir şekilde bir kenara atılır, terk edilir veya açık artırmalarda satılır.

     Bu hayvan satıcıları aldatıcı taktiklerle iş yapmaya devam ediyor. Müşterileri; evcil hayvan mağazalarında, internet üzerinden ya da gizli reklamlar yoluyla tüm bunlardan habersiz alışveriş yapıyorlar. Hayvan satıcıları, insanlar onları desteklemeyi bırakana kadar çalışmaya devam edecekler. Evcil bir hayvanı ücretsiz sahiplenerek onlara bir kuruş dahi kazandırmamış olacaksın. Hemen ücretsiz sahiplenin ve kurtarın!

    1. Tüm evcil hayvanlar sağlığınız için iyi, ancak sahiplenen kişiler için daha da ötesi var

    Küçük dostlarınız sahiplerine koşulsuz sevgi göstermekle kalmayıp, psikolojik olarak, duygusal ve fiziksel olarak da onlara faydalılardır. Bir evcil hayvana bakmak, bir amaç ve tatmin duygusu sağlayabilir ve yalnızlığın hislerini hafifletebilir. Ve sahiplendiğin zaman, ihtiyacı olan bir hayvanı kurtarmış olduğun ve yardım ettiğin için de gurur duyabilirsin. Hemen sahiplenin ve kurtarın!

    1. Çünkü bir hayvanı sahiplenme başka bir sahipsiz hayvana da yardımcı olur

    Aşırı kalabalıklaşan barınaklar binlerce başıboş, tacize uğramış hayvanlarla dolu. Bir hayvanı sahiplenerek başkaları için yer açmış oluyorsunuz. Böylelikle sadece sahiplendiğiniz hayvana ikinci bir şans vermekle kalmıyor, aynı zamanda -yapılan yetersiz bağışlar ve ödenekler nedeniyle- kaynak sıkıntısı yaşayan barınakların nefes almasını sağlamış oluyorsunuz. Hemen sahiplenin!

    1. Petarkadas.com ve ücretsiz sahiplendirme organizasyonları bunu kolaylaştırıyor

    Size yakın evcil hayvan bulmak için Petarkadas.com/petbul sayfamıza gelin ve hemen sahiplenin! Her türde, boyutta, yaşta, renkte ve mizaçta, safkan ve melez hayvanlar ömürlük evlerini bekliyor! Hemen sahiplenin!

    1. Çünkü evsiz bir hayvanın tüm dünyasını değiştireceksin

    Günün sonunda en iyi arkadaşını bulacak ve ona dünyaları sunacaksın. Cidden, bundan daha iyi ne olabilir ki? Hemen sahiplenin!

    1. Onun sayesinde sosyalleşebilirsiniz

    Petarkadas.com’un 600.000’den fazla üyeye sahip olan devasa ailesine katılabilir, kediniz veya köpeğiniz için bir profil oluşturabilir, on binlerce hayvanseverle sosyalleşme şansına sahip olabilir ve evcil hayvanınızı nasıl mutlu edeceğinizi öğrenebilirsiniz. Hemen katılın!

     

    Pet_Paw 1190 Patileme

    Yorumlar


    gamze e. 3 yıl önce

    kedi sahiplenmek istiyorum ama kahramanmaraş’ta bulamıyorum bulduklarım da geri dönüş yapmıyorlar

       
    Tunii 4 yıl önce

    Salı günü sahiplenmiş olucam nasip olursa gerçekten şuandan itibaren çok güzel bir duygu umarım ona çok güzel bir şekilde bakabilirim ☺️

       
    mehmet m. 4 yıl önce

    Evcil hayvan sahibi olmak bambaşka bir mutluluk verir

       
    Sponsorsponsor