Sevda papağanı nasıl konuşturulur?

Sevda papağanı nasıl konuşturulur?

Sevda papağanları bir diğer bilinen adıyla Madagaskar akkuşları, insanlar tarafından evcil kuş türü olarak sıklıkla tercih edilmektedirler. Cana yakın kişilikler ve konuşkan yapıları sayesinde insanlarla iyi anlaştıkları bilinmektedir. Bu sevimli cinsten ilk defa aldıysanız, Sevda papağanı nasıl konuşturulur öğrenmek isteyebilirsiniz. Bu konu hakkındaki tüm detaylar bu yazımızda bulabilirsiniz.

İçindekiler

    Sevda papağanı nasıl konuşturulur?

    Sevda papağanları birbirinden renkli tüyleri ve cana yakın kişilikleri ile evcil hayvan olarak insanlar tarafından beslenen papağan türleri arasında yer almaktadırlar. Bu tatlı ve akıllı arkadaşlarımızın birbirinden farklı çeşitli yetenekleri bulunmaktadır. Bunlardan en çok dikkat çekeni, sevda papağanlarının konuşma yeteneğidir. Peki, sevda papağanı nasıl konuşturulur?

    Sevda papağanı nasıl konuşturulur diye bakacak olursak, bu sevimli cins duydukları sesleri taklit etme yeteneğine sahiptir. Fakat öğrenme süreçleri sıkı bir eğitim ister çünkü diğer papağan türlerine oranla konuşmaları daha zordur. Konuşturmak için, konuşma egzersiz yaptırmanız gerekmektedir. Papağanın eğitiminin en başında öğrenebileceği basit kelimeleri tercih etmeniz gerekmektedir.

    Minik dostlarımızın konuşturmak için ilgili ve sabırlı olmanız gerekmektedir. Sizleri net bir şekilde duydukları ve sürekli görebilecekleri yerlerde beslerseniz, konuşmalarınız duyabilir ve daha erken konuşmaya çalışabilir. Hiçbir ses duyulmayan bir odada papağanınızı beslerseniz, daha geç beklide hiç konuşamayabilirler. Sevda papağanı nasıl konuşturulur sorusunun cevabı bu şekilde olmaktadır.

    Sevda papağanları konuşur mu?

    Kuş türleri evcil hayvan olarak tercih edilmeye başlanmıştır. Bu tercih edilen kuş türlerinden biride eşsiz görünümleri ile sevda papağanları yani Madagaskar akkuşlarıdır. Sevda papağanları diğer papağan türlerine oranla daha az konuşurlar ve geç öğrenirler. Öğrenme süreçleri ilgi ve sabır gerektirir. Fakat öğrendiklerinde susmazlar ve sürekli iletişim kurmak isterler. Sevda papağanı konuşur mu sorusunun cevabı bu şekildedir.

    Sevda papağanları hangi kelimeleri kolay söyler?

    Sevda papağanlarının öğrenme süreçleri oldukça emek ister. Etraftaki sesleri duyarlar ve bu sesleri taklit etmeye çabalarlar. İlk defa bir sevda papağanı sahiplendir iseniz nasıl konuşturmaya başlayacağınızı merak ediyor olmalısınız. Bu sevimli dostlarımız bazı kısa ve net kelimeleri diğer uzun ve karışık kelimelere oranla daha hızlı öğrenirler. Bu kelimeler basit ve söylenmesi kolay olmalıdır.

    Pakistan papağanının söyleyebileceği kelimeler

    • Tatlı kuş
    • Cici kuş
    • Babacık
    • Nasılsın
    • Merhaba
    • Güzel kuş

    Yukarıdakilerin benzeri kelimeleri daha hızlı öğrenirler. Bu gibi kelimelerle konuşturmaya çalışmanız gerekmektedir. Unutmayın ki bu süreç oldukça sabır isteyen bir süreçtir. Sevda papağanları diğer papağan türlerine oranla daha zor öğrenirler. Kuş türlerinin büyük kısmı bu kelimeleri kolaylıkla söyler.

    Sevda papağanları için konuşma egzersizleri

    Sevda papağanının konuşması diğer papağan cinslerine oranla daha zorludur. Minik dostlarımızı konuşturmak için oldukça sabırlı ve ilgili olmanız gerekmektedir. Eğer papağanınızın daha erken konuşmasını sağlamak istiyorsanız yapacağınız bazı egzersizler bulunmaktadır. Birlikte bu egzersizler nelerdir inceleyelim:

    • Gün içerisinde sürekli olarak iletişim kurmaya çalışın
    • Konuşmadığında sevda papağanını strese sokmayın ve sabırlı olun.
    • Sizleri sürekli görebilecekleri ve iletişim kurabilecekleri yerlerde besleyin.
    • Kelimeleri basit seçin ve sürekli olarak tekrar edin.

    Yukarıda yazılan egzersizler, ilk defa sevda papağanı beslemek de olan biri için konuşma egzersizleri temelini oluşturmaktadır. Kullandınız kelimeleri gün içinde 5 veya 6 kez tekrar etmeniz, papağanınızın öğrenme sürecini daha da hızlandıracaktır.

    Pet_Paw 3225 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor