Siyam Kedisi Nasıl Eğitilir?

Siyam Kedisi Nasıl Eğitilir?

Siyam kedileri, oyuncu yapıları, sıcakkanlı oluşları ve zarif görüntüleri ile çocuklar ve yetişkinler arasında evcil hayvan olarak en çok tercih edilen kedi cinslerindendir. Eğer bir siyam kedisi sahiplendiyseniz veya beklemekteyseniz siyam kedisi nasıl eğitilir diye merak etmiş olmalısınız. Zeki kedi türlerinden biri olarak kabul edilen bu kedi türü eğitimi hakkında merak ettiklerinizi bu yazımızda bulacaksınız.

İçindekiler

    Siyam kedisi nasıl eğitilir?

    Dünya üzerinde birçok kedi cinsi bulunmaktadır. Bu kedi cinslerinin her biri birbirlerinden farklı özelliklere sahiptirler. Kimi kedi cinsleri eğitilmeye daha yatkın olurken, kimi kedi cinsleri eğitilmesi daha zordur. Siyam kedileri zeki ve kolay eğitilebilen kedi cinsleri den biridir. Son dönemde sıklıkla araştırılan Siyam kedisi nasıl eğitilir sorusu insanlar arasında oldukça merak edilmektedir.

    Siyam kedileri nasıl eğitilir diye bakacak olursak, eğitimlerine başlamadan önce kedilerinizin size alışmış olması gerekmektedir. Eğitimin en temelinde basit komutlarla ve daha sonraki süreçlerinde tuvalet eğitimine geçiş yapabilirsiniz. Bu sevimli dostlarımız ne kadar zeki olsalar da komut almayı bazen sevmezler ve eğitimleri oldukça sabır ve emek ister. Eğitirken bağırmamak veya sert bir şekilde cezalandırmamak çok önemli bir unsurdur. Sevgi ile yaklaşırsanız bu sevimli dostlarımız daha kolay eğitebilirsiniz.

    Bu sevimli dostlarımız sahiplerinin istediğini çok hızlı kavramaktadırlar. Bunun sebebi de elbette zeki olmalarından ötürüdür. Zekaları sayesinde olayları hızlı kavrayıp karşılık verirler. Hatta sesle karşılık verirler. Siyam kedileri konuşmayı çok severler. Duygusal yapılarından ötürü eğitimleri sert bir şekilde değil de daha yapıcı ve ödül mamaları ile destekli olmalıdır. Eğer bağırırsanız, şiddetle eğitmeye çalışırsanız bu ters tepebilir. Bu kedi cinsi çok duygusaldır sizlerle uzun süre boyunca küsebilirler.

    Siyam kedisi eğitimi kaç yaşında başlar?

    Siyam kedisi eğitimi küçük yaşlarda başlanması gerekmektedir. Algılayabilecek yaşa geldiğinde doğrudan eğitime tabi tutulurlar. Siyam kedilerinde eğitim 5 ay ile 6 aylık olduklarında başlanması doğru olarak kabul edilmektedir. Ne kadar erken yaşlarda eğitime başlanırsa o kadar çabuk öğrenirler.

    Siyam kedisi gibi cinslerinin eğitimleri sabır ve emek ister. Yavru bir kedinin öğrenme hızı yüksektir. Fakat itaat etmede güçlük çekebilirler. Sabırla ve sevgiyle bu durum düzeltilebilir. Unutmayalım ki onlarda bizler gibi canlı varlıklardır ve düzgün bir eğitim şeklini hak ederler.

    Pet_Paw 2892 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor