Sultan Papağanı Nasıl Konuşturulur?

Sultan Papağanı Nasıl Konuşturulur?

Sultan papağanları, çocuklar ve yetişkin bireyler arasında evcil hayvan olarak sıklıkla tercih edilen bir kuş türüdür. Oyuncu yapıları ve akıllı olmaları sayesinde kolay öğrenirler. Eğer ilk defa bir sultan papağanı aldıysanız Sultan papağanı nasıl konuşturulur diye merak edip araştırıyor olmalısınız. Bu yazımızda bu minik dostlarımızın nasıl konuşturulduğu ve konuşma eğitimlerine dair tüm detayları bulabilirsiniz.

İçindekiler

    Sultan Papağanı Nasıl Konuşturulur?

    Parlak ve renkli tüyleri, akılı olmaları ve cana yakın kişilikleri sayesinde evcil hayvan olarak insanlar tarafından en çok beslenen türlerden biride sultan papağanlarıdır. Bu sevimli ve minik dostlarımızın birbirinden farklı yetenekleri bulunmaktadır. Bunlardan en dikkat çekeni ise, sultan papağanlarının taklit etme yeteneğidir. Peki, sultan papağanı nasıl konuşturulur?

    Sultan papağanları eşsiz bir taklit etme yeteneğine sahiptirler. Duydukları çoğu kelimeyi taklit edebilirler. Öğrenme konusunda oldukça başarılıdırlar. Son dönemde İnsanların çoğu sultan papağanı nasıl konuşturulur diye sıklıkla araştırmaktadır. Konuşturma durumu çoğunlukla cinsiyetle ilgisi vardır. Sultan papağanı erkekleri konuşmaya daha yatkındırlar. Islık çalma ve taklit etme gibi yetenekleri dişilere oranla daha kolay şekilde öğretilir. Eğer sizde papağanınız konuşmasını istiyorsanız erkek cinsiyetini tercih etmeniz daha doğru olacaktır.

    Bu sevimli dostumuzun konuşmasını sağlamak için oldukça sabırlı ve ilgili olmanız gerekmektedir. Sizleri sürekli duyabilecekleri yerlere koyarsanız, konuşmalarınız duyabilir ve sizleri daha erken taklit etmeye çalışabilir. Eğer yalnız ve ses duyulmayan bir odada kalırlarsa, daha geç konuşabilirler. Sultan papağanı nasıl konuşturulur sorusunun cevabı bu şekilde olmaktadır.

    Sultan papağanları konuşur mu?

    Son dönemde kediler ve köpeklerden sonra, kuşlarda insanlar arasında sıklıkla evcil hayvan olarak tercih edilmektedirler. Bunlardan biride eşsiz görüntüleri ve konuşma yetenekleri ile sultan papağanlarıdır. Sultan papağanları diğer papağan türlerine göre daha az kelime konuşma yeteneğine sahiptirler. Fakat çok hızlı öğrenirler. Duydukları sesleri taklit edebilirler. Hatta ıslık çalma yoluyla şarkı bile söyleyebilirler.

    Sultan Papağanları Hangi Kelimeleri Kolay Söyler?

    Sultan papağanları akılı oluşları ile kolay öğrenirler. Özellikle etraflarındaki çoğu sesi ve konuşulan kelimeleri taklit edebilirler. İlk defa bir sultan papağanı sahibiyseniz veya beklemekteyseniz, konuşturmaya nasıl başlayacağını merak etmiş olmalısınız.

    Bu sevimli ve minik dostlarımız bazı kelimeleri daha kolay öğrenip söylerler. Bu kelimelerde söylenmesi daha kolay kelimelerden oluşmaktadır. Bunlara örnek olarak; Cici kuş, babacık, kuş, selam, merhaba, aşkım kızım ve oğlum gibi temelde basit kelimeleri kuşunuz daha kolay öğrenir ve söyler.

    Sultan Papağanları İçin Konuşma Egzersizleri

    Sultan papağanları öğrenmeye oldukça hevesli hayvanlardır. Bu sevimli dostlarımızı konuşturmak için oldukça sabırlı olmanız gerekmektedir. Eğer kuşunuzun daha erken konuşmasını istiyorsanız yapabileceğiniz bazı egzersizler bulunmaktadır. Gelin birlikte bu egzersizler neler bakalım:

    • Söylediniz kelimeleri tekrar edin.
    • Sultan papağanı ödüllendirerek konuşmasına destek olun.
    • Zorlu kelimeler yerine daha basit kelimelerle başlangıç temeli oluşturun.

    Yukarıda yazılan öneriler ilk defa sultan papağanı besleyen biri için konuşma egzersizleri temelini oluşturmaktadır. Kullandınız kelimeleri gün içinde 5 veya 6 kez tekrar etmeniz, kuşunuzun daha hızlı öğrenmesini sağlayacaktır.

    Pet_Paw 2262 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor