Tavşan Kaç Ayda Doğurur? Tavşan Kaç Günde Doğurur?

Tavşan Kaç Ayda Doğurur? Tavşan Kaç Günde Doğurur?

Hayvanlar aleminin en enerjik, en tatlı kemirgenleri arasında olan tavşanlar üremelerinde garip özelliklerle insanların merakını cezbediyor. Tavşan kaç ayda doğurur sorusunun sorulma nedeni tabi ki sadece bu merak değil, aynı zamanda tavşanların evlerde en çok beslenen evcil hayvanlar arasında olmalarıdır.

İçindekiler

    Tavşanlarda Doğum Süresi

    Tavşanlar ve özel hayatları insanların hayatında özel bir yere sahiptir. Sayıca fazla doğurmaları tavşan kaç tane doğurur sorusunu sordururken, bunca yavruyu kaç ayda dünyaya getirdiği de aynı şekilde merak konusu olmaktadır. Tavşanlarda doğum dişi tavşanın en güvensiz, tehlikede olduğu andır. Yanlış avlanmalarda karşımıza gebe dişi tavşanların çıkmasının nedeni de bu durumdur.

    Doğum sürecinde dişi tavşanların ne kadar zorlu zamanlar geçirdiğini düşünecek olursak, evinizdeki tavşanın kaç ay içerisinde eski haline geleceğini, kucağınıza yavru tavşanlar vereceğini düşünecek olursak ilk olarak tavşan kaç ayda doğurur sorusuna yanıt vermemiz gerekir. Öyleyse daha fazla uzatmadan yanıta ulaşacağınız başlığa geçelim.

    Tavşan Kaç Ayda Doğurur?

    Tavşan Kaç Ayda Doğurur?

    Pamuk kadar beyaz dostlarımız tavşanların yavrularıyla ilk kez kavuşmaları için kaç ay geçmesi gerektiğini merak ediyorsanız en doğru adrestesiniz. Tavşan kaç ayda doğurur gibi merak ettiğiniz tüm sorulara yanıt vermeye çalışacağız. Öncelikle tavşanlar 1.5 ayda doğururlar. Bu süreçte çok daha kaliteli beslenmeli ve hayatlarına oldukça dikkat etmeliler.

    Tavşanların bir buçuk ay gibi biz insanlara göre nispeten kısa bir sürede doğumlarını gerçekleştirdiklerini söylemiştik. Fakat bu sürenin 1 hafta daha kısa sürmesi veya yine 1 hafta daha uzun sürmesi nadiren de olsa görülen bir durumdur. Yine diğer memelilerde de olduğu gibi erken doğum ihtimali tavşanlarda da vardır.

    Tavşan Kaç Günde Doğurur?

    Tavşan kaç günde doğurur konusunda farklı yanıtlar gerek sosyal medyada gerek yerel araştırmalarda bulunmaktadır. En son yapılan araştırmalara ve yayımlara göre tavşanlar kaç günde doğurur diye soruyorsanız yanıtımız 41-42 gün arası olacaktır. Bu sürenin de önceki başlığımızda bahsettiğimiz bir buçuk ay ile örtüştüğünü söyleyebiliriz.

    Evimizde iyice alışan, bizlerle yaşamaya ısınan tavşanlar kaç ayda doğrum yaparlar, tavşanların hamilelik süresi gibi konularda siz tavşan severleri bilgilendirmeye çalıştık.  Tavşanların gebelik süreci hakkında, tavşanlar hakkındaki diğer tüm konularda daha fazla bilgi sahibi olmak istiyorsanız Petarkadaş’ı takip etmeye devam etmelisiniz.

    Pet_Paw 9683 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor