Tavşan Nasıl Çağırılır?

Tavşan Nasıl Çağırılır?

Çevremizde gördüğümüz hayvanları yanımıza çağırma konusunda çok istekli olduğumuz karşı konulamaz bir gerçektir. Tavşan nasıl çağırılır diye merak ediyor olmamız küçüklüğümüzde sokaklarda pisi pisi diye dolaştığımız dönemlere kadar dayanır. Neredeyse her insan gördüğü canlıları çağırmaya hayvan sevgisi nedeniyle yatkındır ama tavşanı nasıl çağıracağını bilemez.

İçindekiler

    Tavşan Nasıl Çağırılır?

    Tavşan Nasıl Çağırılır?

    Araba kullanırken karşınıza çıkan, mahallenizde, köyünüzde karşılaştığınız veya sahiplendiğiniz tavşanı nasıl çağıracağınızı merak ediyorsanız, tavşan nasıl çağırılır diye merak ediyorsanız sizlere verilecek en kolay yanıt ismiyle çağırılır olacaktır. Evet, yanlış duymadınız. Tıpkı biz insanlarda olduğu gibi tavşanlarda da çağırılmaya tepki almak için isim kullanılmalıdır.

    Köpeklere ve kedilere adadığımız bazı çağırma sesleri ne yazık ki tavşanlar için geçerli değildir. Tavşan isimleri arasından seçtiğiniz bir isimle veya doğrudan herhangi bir sevgi dolu sözcükle tavşanları çağırdığınızda, tavşan sizin hislerinize güvenecek olursa, karşılığında bir ödül alacağından emin olursa sesinize doğru kesinlikle gelecektir. Amacınız da bu değil miydi?

    Tavşan Çağırıldığını Anlar Mı?

    Tamam, tavşanlara karşı iyi davrandığımızda, isimleriyle seslendiğimizde, ödül sistemini kurduğumuzda bize doğru, sesimize doğru geleceklerini anladık ama tavşanlar gerçekten onları çağırdığımızı anlarlar mı? Çoğu sosyal hayvanda olduğu gibi tavşanlarda da iletişim oldukça önemli bir hayatta kalma silahıdır.

    Yani tavşanlar sadece bizler tarafından çağırılmazlar aynı zamanda kendi aralarında ve dışarıdan gelen seslere de kalıtımsal olarak yanıt verirler. İçgüdüsel olarak bazı sesleri duyduklarında kaçarlar, bazılarında ise yaklaşma gereği duyarlar. Tavşanlarla iletişim kurmanın en kolay yolu, bahsi geçen tavşanın hangi sesleri sevdiğini bulmaktır.

    Tavşanlar Sese Gelir Mi?

    Tavşan nasıl çağırılır konusundaki merakınızı giderdiğimizi düşünüyor fakat tavşanlar sesten kaçmaz mıydı, nasıl sesimize doğru gelecekler diye sorular sormaya devam ediyorsanız sizleri yine aydınlatmaya çalışacağız. Tavşanların her sese geldiğini söylemek çok büyük abartı olur. Bir hayvanın sizin sesinize doğru gelmesi için;

    • Tanıdık ses,
    • Nazik ses tonu,
    • Çekici sözcükler,
    • Güven

    Konularında eksiksiz bir şekilde seslenmeyi gerçekleştirmelisiniz. Aksi durumlarda tavşanlar dahil her hayvanlar sesin geldiği yönden korkacak ve istediğiniz durumun tam aksine olay yerinden uzaklaşacaklardır. Tavşan nasıl çağırılır adlı yazımızın sonuna geldik. Tavşanlar ve diğer kemirgenler hakkında merak ettiğiniz diğer konuları bizlerle paylaşabilirsiniz.

    Pet_Paw 7853 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor