Tavşan Yavrusuna Ne Denir? TDK Yavru Tavşan

Tavşan Yavrusuna Ne Denir? TDK Yavru Tavşan

Tavşanlarla aramızın iyi olduğu kadar iyi olan bir diğer canlılar da yavru tavşanlardır. Tavşan yavrusuna ne denir diye merak edilmesi de bu ilgi ve sevgiden kaynaklanır. Yavru tavşanlar her anlamda insanlar tarafından merak edilirler sadece sevgiden dolayı değil, yarışmalardan, bulmacalardan hatta ödevlerden olayı da bilinmesi gereken sorular vardır.

İçindekiler

    Tavşan Yavrusuna Ne Denir?

    Tavşan Yavrusuna Ne Denir?

    Tavşanlar da çoğu memeli canlılar gibi gebelik ile, doğruma ile çoğalırlar. Bu süreçte yavrularına çok uzun süreler olmasa bile belli bir süre bakarlar. Anneleri tarafından bakılan, sorumlulukları üstlenilen yavru tavşanlara farklı bir isim verilmesi de çok doğaldır. Tavşan yavrusuna ne denir diye merak ediyorsanız içinizi rahatlatın çünkü yanıta çok yakınsınız.

    Hayatınızın birçok farklı alanında karşılaşabileceğiniz bir soru olan tavşan yavrusuna ne denire yanıt olarak “çişik” kelimesini verebilirsiniz. Özellikle halk arasında, taşrada farklı canlıların hatta insanların bile yavruları için kullanılan çişik sözcüğü tavşan yavrularına verilen bir diğer isimdir. Çişik kelime anlamı olarak tavşan gibi çok memeli hayvanların yavrusu anlamına gelir. Tavşan isimleri arasından yeni çişikleriniz için güzel bir seçebilirsiniz çünkü isim önerirken çişik kelimesiyle alakalı isimlere de yer vermiştik.

    Bulmacalarda Tavşan Yavrusu Nedir?

    Bilgi yarışmalarında, bulmacalarda karşımıza çıkan tavşan yavrusu sorusu özellikle bulmacalarda karşımıza çıktığında insanlar tarafından karıştırılabiliyor. Tavşan yavrusuna ne derdir 4 harfli diye arama yapıyorsunuz büyük ihtimalle bir bulmaca sorusuna yanıt arıyorsunuz demektir. Bu bulmacanın sorusunun yanıtı da yukarıda da söylediğimiz gibi çişiktir.

    Yavru tavşanlara ne denir sorusuna verdiğimiz çişik yanıtı neredeyse karşınıza çıkan her soruya yanıt olmaktadır. Benzer sorulara sadece bulmacalarda, kitaplarda değil ilkokul düzeyince ödevlerde de denk gelebilirsiniz. Tavşan yavrularına verilen başka bir isim bilinmemektedir, yeni bir isim olduğunda sizlerle paylaşacağımızdan emin olabilirsiniz.

    Çişik Ne Demek?

    Bulmacalarda, kelime yarışmalarında, bilmecelerde karşınıza çıkan çişik TDK’ya göre tavşan yavrusu, yavru tavşan anlamına gelmektedir. Farklı anlamlarda kullanılmayan bu sözcük dilimize Anadolu insanından karışmıştır ve hala bazı ilçelerde, köylerde tavşan yerine çişik kelimesi yaygın olarak kullanılmaktadır.

    Pet_Paw 6857 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor