Tavşanın Kaç Ayağı Var?

Tavşanın Kaç Ayağı Var?

.

Minik dostumuz tavşanın kaç ayağı var sorusu yıllardır süregelen bir soru olarak pek çoğumuza yöneltilmiş olsa da hala cevapların çok net olmadığı gerçeği ile karşılaşmaktayız.

İçindekiler

    Öncelikli olarak çok farklı türlere sahip tavşanların da diğer canlılara nazaran farklı fizyolojik ve karakteristik özellikleri bulunmaktadır.Yazımızın devamında tavşanların özelliklerinden bahsederek onları daha yakından tanımaya çalışacağız.

    Tavşanın Kaç Ayağı Var?

    Tavşanların gelişimi milattan önce döneme kadar dayanmaktadır. İlk olarak Roma İmparatorluğu tarafından sarayların, hanların bahçelerinde kapalı ortamlarda yetiştirme ve evcilleştirme çalışmalarına başlandığı görülmüştür. Ancak tarihte ilk kayıtlarda tavşanların öncelikle Fransa’da ardından 17. yüzyılda İngiltere’de evcil hayvan statüsüne geçirildiği gözlemlenmiştir. Tavşanlar yabani hayvanlarda olması sebebi ile doğada pek çok farklı bölgede hayatta kalabilmektedir ancak bunun için uygun bitki örtüsü olması çok önemlidir. Fiziksel yapısı ve davranışları da yetiştiği coğrafyaya, iklime bağlı olarak değişkenlik gösterebilir.

    Sevimli dostlarımızın kuyrukları oldukça minik bir top gibi ve tüylüdür. Ancak genel olarak yanlış bilinen bir durum ise tavşanların iki ayağı olduğu inancıdır. Bu bilgi kesinlikle yanlıştır ve tavşanların 4 ayağı bulunmaktadır. Her ayağında tıpkı bizler gibi 5’er adet parmak yer almaktadır. Tavşanların kulakları ise oldukça uzundur ve buna bağlı olarak en ince sesleri de duyabilmektedir. Sadece kulaklarının iyi işitmesi değil aynı zamanda burunları da oldukça güçlü bir şekilde koku alabilmektedir. Özellikle yaban hayatında yaşayan tavşanlar beslenme bulmaları, avlanmaları ya da zehirli bitkilerden korunmalar için koku alma duyularına çok kez başvurmaktadır. Tavşanlarımızın göz bölgesi de oldukça güzel ve dışarıya çıkık bir pozisyondadır. Tavşanlar doğada yer alan en ufak bir detayı kaçırmayacak şekilde keskin ve güçlü görmektedir.

     

    Pet_Paw 37987 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor