Van Kedisi Kaç Tane Doğurur?

Van Kedisi Kaç Tane Doğurur?

Kedi severlerin gözdesi konumunda bulunan Van kedisi hamile kaldığında akıllara en çok Van kedisi kaç tane doğurur sorusu gelir. Sevimli dostunuzun birbirinden şirin yavrularının dünyaya gelmesini sabırsızlıkla beklerken kaç tane bebeğin dünyaya gözlerini açacağını merak ederiz.

İçindekiler

    Van Kedisi Kaç Tane Doğurur?

    van kedisi kaç tane doğurur

    Sağlıklı bir Van kedisi çiftleştirmenin ardından hamilelik süreci başlar. Van kedisi kaç tane yavru doğurur sorusu da en çok hamilelik sürecinin sonuna gelinmesiyle ortaya çıkar. Sevimlilikleriyle adeta evimize neşe katan bu canlıların doğumunu dört gözle beklememek elde değildir. Peki Van kedisi kaç tane doğurur?

    Van kedileri ortalama olarak 4 yavru doğurur. Fakat 10 yavrunun dünyaya geldiğine dair örnekler de bulunmaktadır. Van kedisi özellikleri arasında onların çok doğurgan olmaları bulunmaz fakat Van kedisi kaç tane doğurur endişe etmemek ve türlerinin çoğalmasını sağlamak adına koruma altında çoğalmalarına yardımcı olunmaktadır. Aşağıdaki faktörler doğum sayısını doğrudan etkilemektedir.

    • Yaş
    • Sağlık durumu
    • Kaçıncı doğum olduğu

    Van kedisi kaç tane doğurur sorusuna verilen yanıt yukarıdaki koşullara bağlı olarak değişebilir. Yaşlı ve genç kediler arasında doğan yavru sayılarında mutlaka farklılık gözükür. Daha genç annelerin daha fazla yavru dünyaya getirdiği bilinmektedir. Sağlık durumu da Van kedisi kaç tane yavru doğurur sorusunu doğrudan etkiler. Kedilerde yapılan ilk doğumlarda yavru sayısı az olabilirken sonraki doğumlarda sayının artması da normaldir.

    Van Kedisi Kaç Günde Doğurur?

    Kediniz hamile kaldıktan sonra Van kedisi kaç günde doğurur sorusu ortaya çıkar. Van kedisi çiftleştirmeden sonra doğuma çok fazla bir süre bulunmadığı için Van kedisi yavrularına en uygun ortamı sağlayabilmek adına erkenden hazırlık yapmaya başlamanız gerekir. Gelin Van kedisi kaç günde doğurur beraber öğrenelim.

    Van kedileri 62 günde doğum yapar. Bu süre birkaç gün değişiklik gösterebilir. Van kedisi yavrularının ne zaman dünyaya geleceğini tam anlamıyla öğrenmek adına veterinerinize Van kedisi kaç günde doğurur sorusunu sorarak yapılan ultrason sonucunda en yakın doğum tarihini öğrenebilmeniz mümkündür. Van kedisi kırmasında da bu süre aynıdır.

    Van Kedisi Doğum Süreci

    Bembeyaz tüyleri ve rengarenk gözlerinin yanı sıra uysal karakteriyle evinizin neşesi olan canınızdan çok sevdiğiniz Van kedinizin doğum vakti artık yaklaştı. Çok rahat bir şekilde doğumunu gerçekleştirebilmesi ve hem onun hem de Van kedisi bebeklerinin sağlıklı olması için Van kedisi doğum sürecinde ne yapılması gerektiğini öğrenmeniz gerekir.

    • Sürekli tuvalete giderek tüm sindirim sistemini boşaltır.
    • Suyunun geldiği genital bölgesinde ıslaklık görülür.
    • Doğumu yapabileceği rahat bir alan seçer ve yerleşir.
    • Doğum sancısı başlar.
    • Devamlı olarak karın ve kasık bölgesini yalar.
    • Van kedisi yavruları dünyaya gelmeye başlar.

    Van kedisi doğum sürecinde onu rahatlatmak için yanında bulunabilirsiniz. Etrafta onu strese sokacak yabancı unsurların ve seslerin bulunmaması önemlidir. Doğum esnasında kafasını okşayarak ve sevgi sözcükleri söyleyerek rahatlamasına yardımcı olabilirsiniz. Ayrıca doğan yavruların cansız olarak dünyaya gelmesi durumunda gereken müdahaleleri hemen yapabilirsiniz.

    Doğum bittikten sonra anne kendisini ve yavrularını temizlemeye ve onları emzirmeye başlar. Van kedisi yavrusu doğumu gerçekleştikten sonra ilk iki saat içerisinde beslenmeye ihtiyaç duyar. Van kedisi kaç tane doğurur sorusuna yanıt bulduğunuza göre artık kedinizin dünyaya getireceği yavrular adına hazırlık yapmaya başlayabilirsiniz.

    Pet_Paw 1992 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor