Van Kedisi Nasıl Yıkanır?

Van Kedisi Nasıl Yıkanır?

Her ne kadar kendi kendilerini temizleseler de dış etmenlere bağlı olarak kirlendikleri zaman Van kedisi nasıl yıkanır sorusu merak edilir. Kedilerin suyu sevmediklerine dair yaygın bir inanış olduğu için konu onları yıkamak olduğu zaman bir çok kedi sahibinin gözü korkmaya başlar. Ancak durum Van kedilerinde sanıldığı gibi değildir.

İçindekiler

    Van Kedisi Nasıl Yıkanır?

    van kedisi nasıl yıkanır

    Dışarıda oynarken toprak ve çamurla kirlenirse veya herhangi bir sağlık sorunundan dolayı veteriner hekiminiz size kedinizi yıkamanızı tavsiye ederse kedinizi yıkamanız gerekmektedir. Evinde kedi besleyen herkesi korkutan bu durum söz konusu Van kedileri olduğunda tam tersi bir hal almaktadır. Aşağıdaki adımları takip edere Van kedisi nasıl yıkanır öğrenebilirsiniz.

    • Yüzeye patilerinin kaymaması için bir havlu yerleştirin.
    • Bir kovada hazırladığınız ılık suyu sürahi yardımıyla yavaşça üzerine gezdirin.
    • Her yerinin ıslandığından emin olun.
    • Kediler için özel olarak üretilen şampuan kullanın.
    • Şampuanı masaj yaparcasına nazikçe bütün vücuduna yedirin.
    • İyice yıkadıktan sonra tekrar ılık su yardımıyla tamamen durulayın.
    • Kulaklarının için su, şampuan ve köpük kaçmadığından emin olun.

    Yukarıdaki listede verdiğimiz adımları takip ederek Van kedinizi rahatlıkla yıkayabilirsiniz. Duş esnasında başlıktan gelen seslerden ürkebileceği için bir sürahi ya da maşrapa yardımıyla onları yıkamanızı öneriyoruz. Ancak sizin Van kediniz diğerlerinden daha cesur ise duş başlığı yardımıyla onları yıkayabilirsiniz. Van kedisi nasıl yıkanır öğrendiğinize göre yıkama ve durulama esnasında onlara nazik davrandığınızdan ve canlarını yakmadığınızdan emin olmanız gerektiğini de söyleyebiliriz.

    Van Kedisi Suya Nasıl Alıştırılır?

    Dünya üzerindeki en yaygın inanışlardan birisi kedilerin sudan nefret ettiğidir. Çocukluğumuzdan beri çoğu televizyon programında kedilerin suyun yanına bile yaklaşmadıklarını duymuşuzdur. Ancak bu batıl bir inançtır. Kediler sahip oldukları karaktere göre sudan korkmayabilir ve hatta alışabilirler. Van kedisi nasıl yıkanır diye merak eden çoğu kişi Van kedisi suya nasıl alıştırılır sorusuna da yanıt aramaktadır.

    Van kedileri yavruluktan itibaren suya alıştırılmalıdır. Gözlerini açtığında ve annesinden bağımsız bir şekilde yürümeye başlayıp hareket ettiğinde onu suyla tanıştırabilirsiniz. İlk deneyim çok önemli olduğu için onu ürkütecek davranışlardan kaçınmalısınız. Hafif ılık ve bacak boylarını geçmeyecek kadar bir suyun içerisinde ilk kez suyu deneyimleyebilirler. Erken yaşta alıştıkları taktirde büyüdüklerinde sudan korkmazlar.

    Van Kedisi Suyu Sever Mi?

    Haberlerde ya da internet üzerinde suyu seven ve hatta suda yüzebilen kedilerle karşılaşmışsınızdır. Bazı kediler sudan korkmaz ve alıştıkları taktirde suda vakit geçirmekten hoşlanır. Van kedisi de bu cinslerden birisidir. Van kedisi suyu sever mi diye merak ediyorsanız onların suyu çok sevdiğini ve suda vakit geçirmekten hoşlanan kediler olduğunu söyleyebiliriz.

    Van Kedisi Yüzebilir Mi?

    Yüzmek çoğu insanın zevk aldığı bir aktivitedir. Bazı hayvanlar da yüzmekten hoşlanabilir. Yaygın inanışa göre kediler sudan ve yüzmekten nefret eder fakat bu her kedi cinsi için doğru değildir. Van kedisi gibi suyu çok seven kedi cinsleri de vardır. Bu da Van kedisi yüzebilir mi sorusunu ortaya çıkarır. Van kedisi yüzebilir. Van kedisi özelliklerinde patileri arasında bulunan tüyler onu harika bir yüzücü yapar.

    Bu yazımızda sizlere Van kedisi nasıl yıkanır öğretmeye çalıştık. Her ne kadar suyu sevseler de yıkama işleminin veteriner tavsiyesine uygun olarak gerçekleştirilmesi gerekir. Kullanılan suyun temiz olması da onların herhangi bir sağlık problemi yaşamaması adına önemlidir. Van kedisi nasıl yıkanır konusundaki tecrübelerinizi yorumlar kısmında paylaşabilirsiniz. Bu sevimli dostunuzla eğlenceli bir duş anı yaşadıktan sonra onu iyice kurulamayı unutmayın!

    Pet_Paw 1708 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor