Yavru Kediler Ne Kadar Uyur?

Yavru Kediler Ne Kadar Uyur?

.

Yavru kediler çokça dinlenme ihtiyacı hissederler. Onları sürekli uyurken görüp yavru kediler ne kadar uyur diye merak edebilirsiniz. Çok fazla uyuduklarını düşünen yavru kedi sahipleri endişeye kapılmaktadır. Ancak yavruların ne kadar uyuduklarını öğrendiklerinde aslında normal bir uyku süresi olduğunu anlayabilmektedirler.

İçindekiler

     

    Yavru Kediler Ne Kadar Uyur?

    Gün içerisinde yavru kediler 16-20 saat kadar uyur. 24 saatlik günde bu kadar çok uyumaları şaşırtıcı gelebilir ancak yavru kediler için bu durum normaldir. Yavrular vücudunun ihtiyaç duyduğu toparlanmayı yaşayabilmesi için uyumayı tercih eder. Uyandıklarına aktif, hareketli ve oyunbaz halde olurlar. Çünkü tamamen dinlenmiş, dinç bir şekilde uyanırlar.

    Yavrular büyüdükçe uyku süreleri azalır. Yetişkin olduklarında 12-16 saat arası uyumaya başlarlar. Bu süre insanlara göre yine çok görülse de kediler için gerekli olan bir zaman dilimidir. Bu nedenle uyudukları esnada rahatsız edilmemelidirler. Kedilerin uyumak için özel bir alanlarının olması hem onlar için hem de sizin ev yaşantınız için daha sağlıklı olacaktır.

     

    Yavru Kediler Günde Kaç Saat Uyur?

    Yavru kediler sağlıkları yerindeyse ve rahatsız edilmezlerse günde 16-20 saat arası uyuyabilirler. Tabi ki uyku süreleri arada bölünebilir. Birkaç saatlik uyanık zamanın ardından tekrardan uyumaya devam edeceklerdir. Yavruları uykudan aniden uyandıracak hareketlerle bulunulmaması gerekir. Yaşadıkları korkunun onlara bırakacağı hasarı tahmin edemeyiz.

    Yavruların gelişimini sağlıklı bir şekilde tamamlayabilmesi için uyku çok önemlidir. Minik dostunuzun sağlıklı bir şekilde büyümesini istiyorsanız rahat bir uyku alanı sunmanız gerekir. Uykunun en temel ihtiyaçlardan birisi olduğu göz ardı edilmemelidir.

     

    Çok Uyuyan Kedi Hasta Mıdır?

    Yavru kediler ne kadar uyur bilmeyen yavru sahipleri, kedilerinin çok uyumasını hasta olmalarına yorabilirler. Halbuki kedilerin çok uyuması sağlıklı olduklarını gösterir. Yetişkin bir kedi 12-16 saat arası uyurken yavru bir kedi 16-20 saat arası uyuyabilmektedir. Kedinizde bu saatleri aşan bir uyuma düzeni fark ederseniz veya uykusunda birtakım rahatsızlıklar yaşadığını hissederseniz görüş almak için veteriner klinikleri en doğru adrestir.

    Kedinizin sağlığının daima güvence altında olmasını isterseniz evcil hayvan sigortası yaparak avantajlı hizmetlerden faydalanmanın tadını çıkarabilirsiniz. Her bütçeye uygun olan evcil hayvan sigortası sayesinde artık veteriner masraflarından çekinmeyeceksiniz

    Pet_Paw 745 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor