Yavru Kediler Yoğurt Yiyebilir Mi?

Yavru Kediler Yoğurt Yiyebilir Mi?

.

Sevimli dostlarımızın beslenme süreçleri bizim için oldukça önemlidir. Kediler beslenmesi için mamaların yanı sıra evde bulunan gıdalara yönelebilirler. Genelikle karşılaştığımız ve kedilerin hevesli bir şekilde yedikleri bir diğer gıda ise yoğurttur. Peki Kediler Yoğurt Yiyebilir mi? Bu sorumuzun yanıtını yazımızın devamında bulmanız mümkündür.

İçindekiler

    Kediler yoğurt yemeli mi?

    Yoğurt, süt ve peynir gibi kedilerin sindirim sistemine destek olacak faydalı gıdalar arasında yer almaktadır. Ancak kedilerimizin yaşı, cinsiyesi, kısır olup olmadığına göre çeşitli farklı beslenme çeşitleri söz konusu olduğu için kediler yoğurt yemeli mi sorusu ise tartışmaya oldukça açıktır. Kediler yoğurt yemeli ya da yememeli noktasında öncelikli olarak bunun hangi durumlarda ona zarar vereceğini öncelememiz gerekir.

    Sevimli dostlarımızın laktoza karşı yapı itibariyle belirli hassasiyetleri olduğu için küçük bir miktarın dışında kedilerin yoğurt yemesi tavsiye edilmez. Kedilerin yoğurt yedikten sonra sindirim sistemi etkileneceği için tuvalet sıklığını da etkileyebilir. Uzman veterinerler küçük porsiyonlar halinde kedilerin yoğurt yemesinde herhangi bir sakınca görmemektedir.

    Tekrar ifade etmemiz gerekirse bu tamamen kendi kendimizde görebileceğimiz etkilerine göre ilerlememiz gereken bir süreçtir.

    Yavru kedi yoğurt yiyebilir mi?

    Yavru kedimizin sağlığı ve beslenmesi onun gelişimi ve ilerleyen yaşamını daha sorunsuz bir şekilde sürdürmesi için oldukça önemlidir. Yavru kedilerin beslenmesinde de yavru kedi mamalarının dışına çıkılması pek önerilmez.

    Henüz yeni adapte olduğu süreçte onun sindirim sistemini zorlayacak gıdalardan özellikle kaçınmamız gerekmektedir. Ancak yavru kediler de yetişkin kedilerimiz gibi evde ki diğer gıdalara karşı oldukça meraklıdır.

    Yavru kediler yoğurt yiyebilir mi tartışmasında küçük porsiyonlar halinde kedimizi gözlemleyerek verilebileceğini belirtmiştik. Ancak yavru kedilerde durum biraz daha farklı ilerlemektedir. Özellikle yavru kediler anne sütü ile bi süre beslenmeli ancak anne sütünden yeterli besini alamadığı durumda ve erken sütten kesilmeler söz konusu olduğunda süt- yoğurt gibi gıdalarla takviyeler yapılabileceği bilinir.

    Burada dikkat edilmesi gereken ön önemli husus yavru kedimizin süt intoleransını göz önünde bulundururak uzman veteriner hekimler tarafından süt ve süt tozu verilmesi gerektiği söylenir. Bu durumda yavru kediler yoğurt yiyebilmesi pek önerilmemektedir.

    Yavru kedilerimizin gelişim sürecinde olduğu için beslenme süreçlerinde oldukça hassas ve dikkatli olunması gerektiği asla unutulmamalıdır. Süt ve süt ürünlerinin fazla tüketimi ardından kedimizin ishal olma durumu ve tuvalet sıklığı ile karşışabiliriz. Bu durumda uzman bir veteriner hekimden destek alınarak beslenme sürecinin tekrar iyileştirilmesi gerekirse takviye gıdalar verilmesi gerekir.

    Kediler ev yoğurdu yer mi?

    Günümüzde katkısız beslenme ve evde yapılan gıdalar oldukça tercih edilmektedir. Kediler yoğurt yiyebilir mi sorumuza yeni bir alan açarak kediler ev yoğurdu yiyebilir mi? sorumuza cevap arayacağız.

    Kalsiyum, magnezyum ve potasyum olarak oldukça sağlıklı bir yiyecek olan yoğurdu evde katkısız bir noktada yaptığımızda bizlerin sindirim sistemine ve vücudumuzda sağlıklı probiyotik üretmeye oldukça faydası vardır. Bu noktada kedilerimizin ev yoğurdu yemesinde ciddi bir sakınca görülmese de bunun oldukça minimal ölçülerde verilmesi gerektiği söylenir. Kediler ev yoğurdu yedikten sonra ishal-kusma gibi belirtiler gösterirse bu besinin onda hassasiyet yarattığını anlamalı ve bu gıdayı tekrar kendisine vermemeliyiz.  Yoğurt kediler için kesinlikle ana temel gıda değil nadir zamanlarda verilebilecek bir nevi takviye gıdadır.

    Kediler için Yoğurdun  faydaları

    Kediler yoğurt yiyebilir mi sorumuza kedi sahiplerini aydınlatacak cevaplar verdiğimizi ve yardımcı olabildiğimiz umuyoruz.Gelin şimdi de bu sevimli dostlarımız olan kediler için yoğurdun faydalarına bir göz atalım,

    • Kedilerimizin diş sağlığı ve diş etinin gelişimi açısından yoğurt oldukça faydalı bir gıdadır.
    • Kedimizin hassasiyetleri göz önünde bulundurularak verilecek az miktarda yoğurdun kedimizde sağlıklı probiyotikler üretmesine ve bağışıklığını güçlendirmeye yardımcı olur.
    • Yoğurdun içerdiği kalsiyum sebebi ile kemik gelişimi için faydası vardır.
    • Özellikle kedimiz mevcut bir hastalığı sebebi ile tedavi görüyor ise bu noktada sağlıklı besinlerin iyileştirme sürecini hızlandırdığı görülmüş olup doğal bir antibiyotik özelliği taşıyan yoğurdun verilmesi önerilir.

    Yavru Kedilere Kalsiyum Takviyesi Nasıl Yapılır?

    Kedilerimizin değerli vitamin ve minerallare tıpkı bizlerin olduğu gibi oldukça ihtiyacı vardır ve beslenme süreçlerinde kesinlikle yer alması gerekmektedir.Kalsiyum ise kedimizin kemik gelişimi, diş sağlığı, bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi ve sindirim sorunlarının giderilmesi için büyük önem taşımaktadır.

    Kedimizin sağlığı ve dengeli beslenmesi açısından en önemli husus kaliteli mamalar tüketmesi önerilir ve yanısıra süt tozu ve kediler yoğurt yiyebilir.

    Gerekli kalsiyumu alması açısından beslenme rutinlerinde kedilerin yoğurt yiyebilmesi gelişimi açısından büyük önem taşımaktadır.

    Pet_Paw 2673 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor