Yavru Köpeğim Neden Kilo Almıyor?

Yavru Köpeğim Neden Kilo Almıyor?

.

Yavru köpeğinizin sağlıklı bir şekilde büyüdüğünün göstergelerinden birisi ayına uygun kilo ve boya sahip olmasıdır. Olması gerekenden daha zayıfa yavru köpeğim neden kilo almıyor diye merak ediyorsunuzdur. Kilo almamasının sebebinin bir sağlık sorunu olduğunu düşünerek endişeleniyor olabilirsiniz.

İçindekiler

    Endişelerinizde haksız değilsiniz. Eğer bir yavru aylar geçmesine rağmen cinsinin olması gereken kilosunun altındaysa gelişmesine engel olan bir sağlık problemi var demektir. Hastalık bulunup tedavi ettirildikten sonra köpek hızla gelişerek yaşıtlarına yetişecektir.

     

    Yavru Köpeğim Neden Kilo Almıyor?

    Yavru köpeğinizi en kaliteli mamalarla, veteriner tavsiyesi diyetlerle beslemenize rağmen kilosu beklediğinizin altında olabilir. Böyle bir halde yavru köpeğim neden kilo almıyor sorusu aklınızı kurcalayıp duracaktır. Minik dostunuzun sağlığından endişelenerek neler yapacağınızı düşünürsünüz.

    Yavru köpeklerin kilo almamaları altında yatan sebeplerin başında bağırsak kurtları gelir. İç parazit olan bağırsak kurtları, bağırsakta besinlerin sindirilmesine engel olurlar. Böylece köpek ne kadar yerse yesin bağırsak emilim yapıp besinleri kana karıştıramadığından vücudun ihtiyaç duyduğu besinler karşılanamaz.

    Köpeklerin kilo almamasının bir diğer nedeni enteropatidir. Yine bir bağırsak sorunu olan bu hastalık şiddetli ishale sebep olabilmektedir. Bu durum sonucunda da minik yavrular kilo alamaz. Yavru köpeğin kilo almasının önüne geçen diğer hastalıklara hipoglisemi, inflamatuar örnek verilebilir.

    Yavru köpeğinizin kilo almamasının bir diğer sebebi ise aşırı hareketli olması olabilir. Köpeğiniz bir türlü yerinde durmuyorsa tüm gün yediği besini hareket ederek harcayabilir. Haliyle aşırı aktivite sonucunda kilo kaybı gözlenir.

     

    Köpeğim Yemek Yiyor Ama Kilo Almıyor?

    Bazı köpek ırkları yavruyken hızlı bir gelişim gösterirken süs köpeği gibi bazı cinslerde gelişim oldukça yavaştır. Bu nedenle köpeğinizin kilosunu kendi cinsine göre kıyaslamalısınız. Belki de köpeğiniz kendi ırkına göre normal bir büyüme gösteriyordur.

    Köpeğiniz yemek yiyor ama kilo almıyorsa bunun sebebi genellikle sindirim sistemi hastalıklarıdır. Bağırsakta oluşan iç parazitler köpeklerin beslenmesinin önündeki en büyük engellerdir. Bu nedenle yavru köpeklerin iç parazit aşıları zamanı geldiğinde ertelenmeden yaptırılmalıdır. Aşıları tam, beslenmesi iyi olmasına rağmen kilo almama durumu uzun süre devam ederse veterinere gitmek en doğrusu olacaktır.

     

    Köpeğimin Kilo Alması İçin Ne Yapmalıyım?

    Köpeğinizin kilo alması için tek başınıza karar verdiğiniz bir diyet uygulamamalısınız. Veteriner hekim gereken muayeneleri yapıp kilo almaya engel olan hastalığı tedavi edecektir. Tedavinin ardından köpeğin alması gereken kalori miktarı hesaplanıp uygun bir diyet planı tarafınıza verilir.

    Bu süreçte köpeğinizin öğünlerini aksatmamaya özen göstermelisiniz. Sağlıklı bir gelişimi olması adına egzersiz yaptırmayı da ihmal etmemelisiniz. Veteriner tavsiyelerine uyduğunuzda köpeğiniz kısa süre içerisinde toparlanıp beklediğiniz kilo değerlerine gelecektir.

    Pet_Paw 1247 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor